‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’

İHH’nın yetimlere yönelik başlattığı ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına ilgi büyüyor.

07 Ekim 2013 Pazartesi 12:26
 ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’


İHH’nın yetimlere yönelik başlattığı ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına ilgi büyüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetimlere yönelik yeni bir kampanya başlattığını bildiren İHH İl Temsilcisi Selim Özkabakçı, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da destek vereceği kampanya ile bundan sonra her sınıfın bir yetim kardeş olacak. İlköğretim ve lise düzeyindeki okullarda okuyan öğrencilerin katılabileceği kampanya kapsamında çocuklar ve gençler dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabilecek.” dedi.

Proje ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türk arkadaşları/öğrenciler tarafından karşılanması ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasında yegâne köprü hâline gelmesi hedefleniyor.

Kampanya hakkında bilgi veren Selim Özkabakçı, şunları söyledi;

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına katılan sınıflar en az bir yıl boyunca bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra (birden fazla yetim kardeş edinmek de mümkün) her ay düzenli olarak 90 TL toplayacak. Çocuklar/gençler kardeşlerini İHH’nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim çalışmalarını yürüttüğü ülke ve bölgelerden seçecek. Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren ‘Yetim Özet Bilgi Formu’ posta veya e-posta yoluyla her sınıfa ayrı ayrı gönderilecek. (Gönderilen yetim bilgi formları sınıf panolarına asılabilir, böylece çocuklar destekledikleri yetim kardeşlerini her an hatırlama imkânı bulabilirler.) Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye'den dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığı ile de pekiştirilebilir. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleri ile devam edebilirler.

En az bir yıl boyunca bir ya da birden fazla yetim kardeşini desteklemeye karar veren sınıflarımız/okullarımız sırasıyla şu işlemleri takip edecek:

Her sınıf okul idarecilerinin bilgisi dahilinde öğretmenleriyle birlikte ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına katılım kararı aldıktan sonra öğretmenleri aracılığıyla İHH'ya yetim sponsorluğu başvurusunda bulunur.

Standart başvuru sürecinde olduğu gibi Yetim Sponsorluk Formu elden ya da www.yetim.ihh.org.tr adresi üzerinden doldurulur. Elden doldurulan formlar 0 (212) 621 70 51 numaralı faksa ya da Büyük Karaman Cad. Taylasan Sok. No: 3 PK: 34230 Fatih/İstanbul adresine posta ile gönderilir. 0 (212) 631 21 21 numaralı telefondan İHH Yetim Koordinatörlüğü ile irtibata geçilir. Her sınıf destekleyeceği yetimin ülkesini İHH'nın Yetim Sponsorluk Destek Sistemi kapsamındaki 42 ülke ve bölgeden birini seçerek kendisi tayin edebilir.

Sınıf içerisinde 90 TL'lik bağış toplanır.

Toplanan bağış İHH İnsani Yardım Vakfı'nın posta çeki hesabına veya banka hesaplarına veya vakıf merkezine gelerek elden ‘Yetim Sponsorluk Bağışıdır’ kaydı düşülerek ilgili öğretmen ya da öğrenci adı ile yatırılır.

Sponsorluk başlatıldıktan sonra sınıf ile eşleştirilen yetimin/yetimlerin ülkesi, adı, yaşı, aile durumu gibi bilgileri ve fotoğrafını içeren ‘Yetim Özet Bilgi Formu’ başvuru formunda belirtilen e-posta adresine gönderilir.

Yetim Özet Bilgi Formu sınıfınıza ulaştıktan sonra yetim bilgilerinize www.ihh.org.tr/yetimlerim üzerinden ulaşabilirsiniz. Sayfaya giriş yapabilmek için Yetim Sponsorluk Başvuru Formu'nu dolduran kişinin siteye üye olması yeterlidir.”



Son Güncelleme: 07.10.2013 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165