‘Hesabı kim doğru yapıyor?’

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı M. Fatih Gök, 2014 yılında memur ve memur emeklilerin enflasyonun...

18 Aralık 2014 Perşembe 17:51
 ‘Hesabı kim doğru yapıyor?’


Türk Sağlık Sen Şube Başkanı M. Fatih Gök, 2014 yılında memur ve memur emeklilerin enflasyonun altında kaldıklarını belirterek, Memur Sen hükümeti eleştirdi.


Gök, ‘Hesabı kim doğru yapıyor? başlıklı açıklamasında, vatandaş Ahmet, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu karşılaştırması yaparak bir dizi eleştirilerde bulundu.


İşte o açıklama:


“Üç Ahmet!..

Sizce hangi Ahmet!..

İki Ahmet... Ve memur Ahmet...

Biri Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu,

diğeri Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu.(onunla memurun üstüne hiç gün doğmadı),

Öbürü de memur Ahmet...

Ahmet Gündoğdu toplu sözleşme masasında oturduğu sürece memur Ahmet'in üzerine gün doğmayacak.

Ülke aynı, enflasyon aynı,maaş artışları aynı, Ahmetler ve pozisyonları farklı...

Tabii hesaplar da farklı....

Peki hangi Ahmet haklı.

Enflasyon hesabı ve memur maaş artışları...

İki Ahmet'in hesabına göre %17

ama memur Ahmet'in hesabı hiç de öyle olmadı.

2014 yılı için 123 TL'lik maaş zammını %17'lik olarak hesaplayan iki Ahmet'in aksine, memur Ahmet'in hesabına göre 123 TL'lik artış ortalama memur maaşında %17 değil, %5.2'lik bir artış sağladı.


Hangisi doğru hesabı siz yapın. Sahi hangi Ahmet haklı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bütçe konuşmasında, ""2014'te memurlara ek enflasyon farkı verilmedi, çünkü taban aylığı 1,027 TL'den 1,205 TL'ye çıkartıldı yani 178 TL arttı. Bu %17 artış demektir. Bir seferde maaşı tabandan artırdığımız için zaten enflasyonun çok üzerinde bir destek verdik" sözlerine konfederasyonumuza bağlı Türk Büro-Sen Genel Merkezi bir yazıyla cevap verdi. 123 TL artışı görmezden gelerek "memura yüzde 17 oranında zam yaptık" diyenlere cevaben Türk Büro-Sen Genel Merkezince kaleme alınan yazıda;


"Başbakanımızın Bütçe konuşmasından inciler; "2014'te memurlara ek enflasyon farkı verilmedi... Çünkü taban aylığı 1,027 TL'den 1,205 TL'ye çıkartıldı. 178 TL arttı. Bu %17 artış demektir. Bir seferde maaşı tabandan artırdığımız için zaten enflasyonun çok üzerinde bir destek verdik..."


Bu ifadelere memurlar gülsün mü, ağlasın mı? Yoksa, kara kara düşünsün mü? Ülkenin Başbakanı bu sözleri bilerek ve inanarak mı söylüyor? Yoksa eline yazılı olarak verilen notlara bakıpta mı söylüyor?


Hangisi olursa olsun, oldukça vahim bir durum...! Yazık, hem de çok yazık..! Neden biliyor musunuz?


1-Başbakan eğer memur maaşlarını taban aylığından ibaret sanıyorsa, memur maaşlarından bihaber demektir.

2-178 TL'lik artışın, brüt artış olduğunu bilmiyorsa, bu da büyük bir talihsizliktir. Çünkü, taban aylığının üzerine brüt 178 TL'yi koyup, artışın % 17 olduğunu söylemek, akıl işi değildir...


3-Taban aylığına yapılan 178 TL'lik brüt artışın net olarak 123 TL artış olduğunu ve maaşlara sadece bu rakamın yansıdığını Başbakan bilmiyorsa, bu da oldukça düşündürücü...


4-Memurlara 2014 Ocak ayında seyyanen yapılan 123 TL'lik artışın ortalama memur maaşlarına yüzde olarak yansıması sadece %5,2'dir. Başka bir ifadeyle bu zammın bütçedeki personel giderlerine yükü de bu kadardır. Ülkemizde 2014 yılının 11 aylık enflasyon artışı %9,2'dir. Yıl sonunda ise %10'ları aşabileceği ifade edilmektedir.


Yukarıdaki enflasyon rakamları bir tek gerçeği ortaya koyuyor, 2014 yılında memur ve memur emeklileri enflasyonun altında kalmışlardır. Ancak, Başbakan'ın hesabına göre %17'lik artış yapılmıştır. Bu da enflasyonun üstünde bir artıştır. Bu ifadeler memurun aklıyla alay etmektir. En kötüsü hesap bilmeyen bir Başbakan tarafından yönetiliyor olmaktır.


Memurlar, ay başını getirmek ve bütçelerini dengelemek için gün sayarlar. Yüzbinlerce memur borç batağındadır. Memurların %90'ı her ay maaşını alınca aylık bütçesinin, gelir – gider hesabını yapar. Daha doğru bir ifadeyle bir tarafa maaşını, diğer tarafa giderlerini yazarak gelir-gider çetelesi tutar. Her ay bunu tekrar eder. Bütçesi açık mı verir, dengeli midir bunu görür. Bu nedenle de hesap yapma konusunda oldukça tecrübelidir. Memurlar, matematik ve muhasebe hesabını bu nedenle çok iyi bilirler.


2014 yılında verilen 123 TL'lik zamla, maaşında %17 artış olan hiçbir memur yoktur, olması da mümkün değildir..! Merak ediyor ve soruyoruz; O zaman bu hesap, nasıl bir hesaptır?


Bu hesap olsa olsa, "Memnun Sen'in" Başkanı Ahmet'in hesabıdır. Anlaşılan o ki, Başbakan Memnun-Sen'li yandaş Ahmet'e yaptırmış bu hesabı... Bu nedenle hesaplar şaşıyor.


Ey memur kardeş!


Anlaşılan bunlar seninle alay ediyor, daha ötesi dalga geçiyor...! Yalanla dolanla bu hesabın içinden iki Ahmet sıyrılabilirler de ... Ya siz nasıl çıkacaksınız bu hesabın içinden? Son söz olarak merak ediyor ve soruyorum; Memur kardeşim, sen bu dalga geçmelere ve aldatmacalara gülüp geçecek misin, yoksa gereğini mi yapacaksın? Unutma ki, bu sorunun cevabı sende."




Son Güncelleme: 18.12.2014 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.