Hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz

İHH tarafından organize edilen basın açıklamasında, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mavi Marmara davasına destek verildi.

10 Ekim 2013 Perşembe 13:11
Hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz


İHH tarafından organize edilen basın açıklamasında, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mavi Marmara davasına destek verildi.  İHH Çorum Temsilcisi ve Mavi Marmara gönüllüsü Selim Özkabakçı, “İsrail’den hesap sorulamaz anlayışı yıkıldı, biz hesap soruyoruz ve bundan da asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

PTT önünde düzenlenen basın açıklamasına Mavi Marmara şehitlerinin fotoğraflarını ve Mavi Marmara görsellerini taşıyan katılımcılar Mavi Marmara ile birlikte Mısır ve Suriye’de yaşananları da protesto etti.

İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, yaptığı basın açıklamasında, ilk olarak Mısır’da yaşanan drama işaret ederek, “Mursi ve İhvan üzerine düşen görevi yerine getirdi. Onlar bedenlerini namluların önüne koymaktan geri durmadılar” diye konuştu.

Mavi Marmara gemisi ve onunla birlikte yola çıkan diğer gemilerin tümünün sadece insani yardım malzemesi taşıdığının altını çizen Özkabakçı, yolculuk sırasında yaşanan olayları aktardı.

İsrail askerleri tarafından uğradıkları zulüm, işkence, yağmacılık ve silahlı saldırılara örnekler vererek, İsrail askerlerinin ayrıca alçak birer hırsız olduğunu, özel eşyalarını dahi yağmaladıklarını, Kur’an Kursu’nda okuyan talebeler için götürdüğü 8 adet diz üstü bilgisayarı çalan askerlerin, bunları satarken basın organları tarafından da görüntülendiğini sözlerine ekledi.

“Biz asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, zalim İsrail için bir ilki teşkil etmektedir ve tahmin edildiğinden daha büyük etki ortaya koyacaktır.” diyen Selim Özkabakçı, İsrail’in bu mahkeme ve davalardan vazgeçilmesi için yüksek miktarlarda tazminatlar önerdiğini hatırlatarak, bunların hiç birisini kabul etmediklerini, tek isteklerinin suçluların cezalandırılması olduğunu bildirdi.

İsrail’in yüksek rütbeli komutanları, sivil yöneticileri başta olmak üzere, Mavi Marmara olayına taraf olan tüm katiller hakkında açılan davanın sonuçlanmasıyla birlikte, İsrail’in uluslararası anlaşmalar gereği, suçluları Türkiye’ye teslim etmek zorunda kalacağını, bunu yapmaması halinde, İnterpol aracılığı ile yakalama emri çıkartılıp, bu suçluların yurt dışı çıkışlarının önünün kapanacağını söyledi.

Dünyanın sayısız ülkesinde başarılı faaliyetlere imza atan İHH’nın İsrafil tarafından karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldığını da sözlerine ekleyen Selim Özkabakçı, “Bu iftiralarında başarılı olamadıklarını gördüklerinde, şimdi bizlere akıl almaz tazminat miktarları öneriyorlar. Biz adalet istiyoruz, bu abluka kalkana kadar, suçlular cezalarını çekene kadar asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hesap sorulamaz denilen İsrail, ilk kez hesap sorulabildiği ile yüz yüze kaldı.” dedi. 




Son Güncelleme: 10.10.2013 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165