‘Hesap vermeye geldik’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Külcü’nün 5 yıllık hizmetlerini özetlediği toplantının açış konuşmasında Çorumlu’ya hesap vermeye geldiklerini söyledi.

27 Ocak 2014 Pazartesi 15:23
 ‘Hesap vermeye geldik’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Külcü’nün 5 yıllık hizmetlerini özetlediği toplantının açış konuşmasında Çorumlu’ya hesap vermeye geldiklerini söyledi.

Geride bıraktıkları 5 yılımızı ana başlıklarla değerlendiren Külcü, şu ifadelere yer verdi;


HEM HESAP GÜNÜ HEM HASAT GÜNÜ

“2009 yılında aziz hemşehrilerimizden aldığımız 5 yıllık emanetin dönem sonuna yaklaştığımız şu günlerde güzel bir  “hasat günü ya da hesap günü ‘anlayışıyla huzurlarınızda olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.


ŞEHRİN NERESİNE BAKSANIZ BELEDİYE VAR

Takdir edersiniz ki toplumsal hizmetlerin en önemli araçlarından biri olan belediye, aynı zamanda bir şehrin kaderini belirleyen sayılı birkaç müesseseden biridir.

Bir şehrin fotoğrafına bakarak; o şehirdeki yaşam akışını, o şehrin genel standartlarını ya da o şehirde nasıl bir belediyecilik yapıldığını anlamak mümkündür.

Çünkü belediye, evde akan ya da akmayan sudan tutun kapı önündeki temizliğe; mahalledeki fakir bir aileden alın evinin temizliğini yapamayan yaşlı bir aileye kadar adeta doğumdan ölüme her anımızı ve hepimizi ilgilendiren bir hizmet müessesesidir.

Şehrin yolunda, imarında, estetiğinde, parkında nereye bakarsanız belediye vardır, mutlaka orada belediyeyi görürsünüz.


YOLA ÇIKARKEN DERSİMİZE ÇALIŞTIK

Biz 5 yıl önce yola çıkarken, yani belediye başkanlığına talip olurken belediyeciliğin ne olduğunu ve hemşehrilerimizin bizden ne beklediğini bilerek bu işe başladık.

Yani henüz yolun başındayken hazırlandık, hele yola çıkalım kervan yolda düzülür demedik.

Ne yaptık?

Önce bir Çorum fotoğrafı çektik.

Neyimiz var, neyimiz yok!

Eksiklerimiz neler?

Belediyede görevi devralınca hangilerini yapabiliriz, hangileri bizim dışımızda işler, hangileri bütçe imkânları dışında işler bunları tespit ettik.

Yani ekip olarak önce kendimiz dersimize çalıştık.

Bu hazırlıklar sonrası bir yol haritası belirledik.

Yine hatırlarsınız, yapacaklarımızı kamuoyuyla açıkça paylaştık. Hazırladığımız seçim kitapçığını şehrin her tarafına dağıttık.


SÖZÜMÜZÜN ÖNCE BİZ TAKİPÇİSİ OLDUK

Bunlar, seçim vaadi değil, taahhütlerimiz diyerek de işimizin takipçisi olacağımızı özellikle belirttik.

İstedik ki seçim meydanlarının alışkın olduğu üzere; söylediklerimiz meydanlarda kalmasın.

İstedik ki seçim kazanmak için öylesine söylenmiş sözler, göz boyamak, oy avcılığı yapmak için yapılmış boş vaatler gibi anlaşılmasın.

Çünkü gerçekten böyle değildi.

Bizim hiç bir çalışmamızla ilgili de asla böyle bir niyetimiz olmadı.

Her biri, üzerinde çalışılmış, fizibilitesi yapılmış ve gerekliliğinden emin olduğumuz projelerdi. Bugün birkaçı ile ilgili istediğimiz mesafeyi alamamış olmakla birlikte hala gerekliliği ile ilgili, şehrin ihtiyacı olması ile ilgili en ufak bir şüphe taşımıyoruz.

Zira bu hazırlıkları yaparken değerli arkadaşlar, biz bir şeye çok dikkat etmiştik. O da şuydu:

Biz görevde bulunduğumuz hiçbir işte ya da hiçbir makamda aldanan da olmayacağız aldatan da olmayacağız demiştik.

Bunu kendimize şiar edindik.

Çünkü biz hep milletimizin aklına ve vicdanına güvendik. Böyle olunca da seçim sonuçlarına yönelik boş vaatler, altı boş sözler ya da umut tacirliği bizim kitabımızda kendisine asla yer bulmadı, bulamadı.


UFKUMUZ VE HEYECANIMIZ BÜYÜK HEDEFLERİMİZ TUTARLI OLDU

Burada şunun altını özellikle çizmek istiyorum.

Herhangi bir polemik için değil; ama bunu söylemem lazım.

O günlerde bazı aday arkadaşlarımız, hatta son zamanlarda ki aday ya da aday adayı arkadaşlarımız sanki Çorum’a belediye başkanı değil, Türkiye Cumhuriyetine başbakan seçiyormuşuz gibi vaatlerde bulundular.

Şehir içi raylı sistemden demiryoluna, havaalanından işsizliğin azaltılmasına kadar neredeyse Türkiye’nin cari açığını azaltmak için petrol kuyuları açacağım diyecek noktalara geldiler. Elbette bunlar doğru şeyler değildi.

Onun için biz asla böyle şeylere tenezzül etmedik. Ufkumuzu daraltıp heyecanımızı azaltacak bir tutumumuz olmadı ama ayaklarımız da yerden kesilmedi. Beyanlarımızı yapılabileceklerle sınırlı tuttuk ve bunların da 5 yıl boyunca takipçisi olduk.


ÇORUMU DEĞİŞTİRİRKEN BELEDİYEYİ DE DEĞİŞTİRDİK

Bir yandan şehri değiştirirken öbür yandan bu şehrin lokomotifi olan belediyemizi de değiştirdik.

Personel yapımızı değiştirerek teknik ağırlıklı bir yapıya kavuşturduk.

25 milyon TL borcumuzu ödeyerek günü geçmiş borcu olmayan 4-5 belediyeden biri olduk. Böylece parasının her kuruşunu planlayabilen bir belediye haline geldik.

Hepsinden önemlisi belediyemizin çalışma prensiplerini de değiştirdik.

5 yıldır kanunlara kurallara hapsolmuş, sabah 8 akşam 5 mesaisine hapsolmuş, bir kamu kurumu gibi değil her an hizmet sunan bir özel sektör kuruluşu gibi çalışıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte, mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet ediyoruz.

5 yıldır daha yaşanabilir bir kent inşa etmek için koşuyoruz, koşturuyoruz. Ve bunun heyecanını bütün birimlerimizde yaşıyoruz.

5 yıldır Çorum’un kronik sorunlarına köklü çözümler buluyoruz. Tüm işlerimizde pansuman tedbirlerle günü kurtarma arayışına girmeden cesur adımlar attık. Hiçbir projede risk almaktan korkmadık, korkmuyoruz. Bunu yapabilir miyiz diye bir tereddüt içine de asla düşmedik.

Menzile varamazsak yolunda da ölemez miyiz diyen karınca gibi koyulduk, yola. Gece demeden gündüz demeden samimiyetle çalıştık.

Samimiyetle yola çıkınca da hamdolsun hemen her işimizde nice kolaylıklar, nice ferahlıklarla karşılık gördük ve halkımızın hep hayır dualarıyla desteklendik.


BİRİZ - BERABERİZ VE HEPİMİZ KARDEŞİZ

Yaptığımız her işimizde 14 mahallemizin 14 ünü de bir gördük. 231.000 insanımızın hepsini aynı değerde sevdik, aynı değerde saydık ve hepsine aynı muhabbeti besledik.

Her fırsatta söylediğimiz gibi biz insanımızı seçmen olarak değil, insan olarak görüyoruz ve yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz.

Üzerimizde taşıdığımız emanetin 231.000 insanımızın ortak emaneti olduğunu bilerek hareket ettik ve asla oy hesabı yapmadık. Şimdiye kadar hiçbir işimizde; buradan az oy aldık buradan çok oy aldık demedik. Burası küçük mahalle burası büyük mahalle demedik, demeyiz.


BELEDİYE SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAMA DAHİL OLDU

Bu 5 yılın bir önemli yanı daha var:

Belediyeciliğin yol, asfalt, park, hal ya da terminal binası yapmak gibi bir şeyden ibaret olmadığını da Çorum’a bu dönemde gösterdik.

Elbette bunlar bizim temel görevlerimiz. Bunları yaptık, bunları asla ötelemedik.  İyi asfalt dökerek, güzel park yaparak, sokakları iyi temizleyerek, suyu sağlıklı akıtarak başarılı bir belediyecilik yapılmış olunacağını biliyoruz.

Ama bu yeterli mi diye sorarsanız, bu bize göre yeterli değildir.

Şehrin ve ülkenin sosyal barışına katkı sağlamak istiyorsanız, şehrin kültürel dokusunu zenginleştirmek istiyorsanız, millet olarak sahip olduğumuz değerlerin yücelmesini, yüceltilmesini, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını istiyorsanız; yani milletimizin medeniyet tasavvuruna küçük de olsa bir katkı sağlamak istiyorsanız; işte o zaman önce insan demek zorundasınız.

Biz de tam böyle yaptık.

Sanatı, sporu, kültürü, sosyal dayanışmayı, altyapı ve üstyapı hizmetleriyle bir bütün gördük.

Biraz sonra kısa kısa değerlendireceğimiz projelerimizle göreceksiniz; özellikle de sosyal belediyecilik konusunda hamdolsun Çorum’da yeni bir çığır açtık.

Kadınlarımıza, çocuklarımıza, engellilerimize, yoksullarımıza, yaşlılarımıza, asker ailelerimize belediyeciliğin, şefkat ve merhamet yanını gösterdik.

Kültüre, sanata, spora sağlıklı zeminler oluşturmak arzusuyla çalıştık.

Hülasa projelerimizle bir yandan şehri imar etmeye çalışırken;  öbür yandan hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurarak “gönülleri âbâd etmek” için koşturduk.


ALNIMIZ AK GÖNLÜMÜZ HUZURLU

Bu perspektif ile çıktığımız hizmet yolculuğunda, Allah’a şükürler olsun ki 5 yılı geride bırakırken alnımızın akı ve gönül huzuruyla karşınızdayız.

Bugün size sunacağımız karnemiz, Çorum için bir “altın dönem”in değerlendirmesidir.

Bu sunumu Çorum’da bir“hizmet devrimini” gerçekleştirmiş olmanın onuruyla yapıyoruz.

Belediyeyi değiştirmiş, belediyeciliği değiştirmiş, şehrin her noktasına dokunabilmiş ve bu değişimden her noktaya pay ulaştırabilmiş olmanın huzuruyla karşınızdayız.

Elbette her işi yaptık, bitirdik gibi bir anlayış içinde değiliz. Yapılamayanları da biliyoruz, her gün yeni eksiklerimizi de görüyor, öğreniyoruz. Ama çok güzel işler yapmanın da huzuru içerisindeyiz.

Tabii ki bütün bu işlerimizi gönlü Çorum sevdasıyla dolu bir ekiple yaptık, yapıyoruz.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine yürürken, Çorum’u da önde giden illerden biri yapmak için bizimle birlikte gece gündüz çalışan arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

En başta iktidar ve muhalefetiyle Çorum hassasiyetinde birleşen Meclis üyelerimize, başkan yardımcısı arkadaşlarımıza, belediyemizin teknik ve idari personelimize çok çok teşekkür ediyorum.

Bununla birlikte Ankara’da projelerimizin takibi hususunda bizim elimiz, gözümüz, kulağımız olan Sayın Milletvekillerimize, Sayın Valimize, AK Parti İl Başkanımıza, AK Parti Merkez İlçe Başkanımıza, Kadın, Gençlik tüm kademelerdeki parti mensuplarımıza, tüm çalışmalarımızda yardımlaştığımız İl müdürlerimize, mahallelerimizde muhtarlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Ticaret Borsamıza, Esnaf kefalet kooperatifi başkanımıza, Esnaf odaları başkanlarımıza ve üyelerine ve tüm STK’larımıza çok çok teşekkür ediyorum.

Ve tabii ki bu süre zarfında attığımız her adımda bizden samimi dualarını ve desteklerini esirgemeyen, hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz kadirşinas hemşehrilerimize ben de aynı samimiyetle  ve aynı içtenlikle teşekkür ediyorum.

Bilesiniz ki yeni bir yolculuğa hazırlandığımız bugünlerde, Allah’ın izniyle yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacaktır.”

Belediye Başkanı Külcü, açış konuşmasının ardından sunuma geçti. Yaklaşık 2 saat süren sunumda beledi birimlerinin 5 yıllık süreçte Çorum’a yaptıkları özetlendi.


İşte o sunum;


PARK VE YEŞİL ALAN  ve KENT PEYZAJI PROJELERİ

Çorum, gelişen yapısı ve artan nüfusu ile dinamik bir şehir. Bu nedenle şehrin giderek artan yorucu temposundan uzaklaşarak hemşehrilerimize rahat bir nefes aldırmak için park ve yeşil alan yapımında yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik.

Çorum’u semt parkları ve büyük parklarla donattık.

Göreve geldiğimizde her mahalleye, her semte park sözü vermiştik. Bu hedef doğrultusunda gece gündüz demeden çalıştık. 103 tane ismi park olan ancak görüntüsüyle pek de park olmayan alanları son derece iç açıcı parklar haline getirdik.

Bir yandan mezbelelik görüntüleri ortadan kaldırarak yenileme yaparken bir yandan da yeni alanlarda çalışmalar yaptık.. Toplamda 5 yılın emeği 110 tane semt parkı ve 11 tane  büyük park ortaya çıkardı. Parklarımızın peyzajını, aydınlatmalarını son derece modern şekilde dizayn ederek bir yeşillik alan yerine yaşam merkezleri yaptık.

Park bahçe çalışmalarımız sadece kent içinde park alanlarıyla da sınırlı kalmadı. Nerede boş yer bulsak orayı ağaçlandırmaya çabaladık. Akkent Mahallesi girişi inşallah birkaç yıl sonra kocaman bir park olacak. Nerede hafriyat yapılsa temiz toprağı buraya taşıyoruz.

Dere kenarları, refüjler nerede yer bulursak ağaç dikiyor, peyzaj çalışması yapıyoruz.


ÇORUM'A 73.000 YETİŞMİŞ AĞAÇ

Sürekli gelişen ve nüfusu artan
Çorum'da hemşehrilerimize nefes aldırmak için ağaç dikme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Son 5 yılda yirmi türden toplam 73.000 yetişmiş ağacı ve yüz binlerce fidanı toprakla buluşturduk.


HAVUZ IŞILTISI ŞEHRİN HER YERİNDE

Belediyemiz tarafından şehrin dört bir yanında yapılan süs havuzları, şehrin güzelliğine güzellik kattı. Kavşaklara ve parklara yaptığımız 32 süs havuzu ile şehir daha güzel hale geldi.


110 YENİ SEMT PARKI

Görevi devraldığımızda kırık dökük 103 semt parkımız vardı. Her yıl 20 semt parkı hedefi ile yola çıktık. 5 yılda her biri diğerinden güzel 110 yeni semt parkı yaptık.


BÜYÜK MAHALLE PARKLARIMIZ

Mahallelerimize 11 büyük park yaptık. Eski parklarla yaptığımız parkları yan yana koyup fotoğraflarına bakınca bölgede nasıl bir değişim yaşandığını çok net şekilde görebiliyoruz. Bu değişimi, mahalle sakinlerimiz de görüyorlar. Önceden mecbur kaldıkça gittikleri parklar, şimdi adeta kadını-erkeği, genci-ihtiyarı, çoluk-çocuğu ile herkesin yeni yaşam alanı haline geldi.


BOSNA PARKI –

Bosna Parkı’nı sil baştan yenileyerek şehrimizin yeni yaşam alanlarından birisi haline getirdik. 57.000 m2 alana sahip Bosna Parkı, önceden düzensiz ve güvenliksiz bir halde idi. Yaptığımız yenileme çalışmasıyla Bosna Parkımız, Mimar Sinan ve Gülabibey Mahalleleri için çekim merkezi oldu.


FEYZULLAH KIYIKLIK PARKI –

12.464 m2 büyüklüğündeki Feyzullah Kıyıklık Parkı’nı yeniden yaptık. Park; kauçuk yürüyüş yolu, basketbol ve voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, spor aletleri, oturma grupları, kafeteryası ve peyzajıyla Buharaevler Mahallesi'nin yaşam noktalarından birisi haline geldi.


RÜSTEM EREN PARKI –

Eski haliyle adeta terk edilmiş bir bölge görüntüsü veren Rüstem Eren Parkı'nı Gülabibey Mahallemize yeniden kazandırdık. Parkı büyüterek 15.000 m2’ye çıkardık. Modern peyzajı ile de mahalle sakinlerinin gece gündüz kullandıkları cıvıl cıvıl bir yer haline getirdik.


ÇORUMPARK -  

Yapıldığı günden beri tartışma konusu olan Kültür Sitesi binasını gayrimenkul takasıyla önce belediyemize kazandırdık. Sonra da yıkımını yaparak Çorum'daki tarihi dönüşüm işlerinden birisini gerçekleştirdik. Çorumpark, 42 metrelik çelik gövdeli kulesi ile şehrin simge yapıtlarından birisi olacak.


YUNUS EMRE PARKI

55.000 m2 büyüklüğündeki Yunus Emre Parkı’nı resmi tören alanı da dahil olmak üzere yeniden düzenleyerek bütünüyle halkımızın kullanımına açtık. İçine inşa ettiğimiz modern kafeteryası ile de parkı, yaz akşamlarının vazgeçilmez mekanı haline getirdik.


ÂŞIKLAR TEPESİ PARKI

46.500 m2 büyüklüğü ile Çorum’umuzun en büyük parklarından birisini de Kale Mahallemize yaptık. Geniş alan içerisinde kafeteryası, uzun kauçuk yürüme yolu, voleybol ve basketbol sahaları, üç çocuk oyun alanı ve iki spor alanı ile bölgenin yeni yaşam merkezi oldu.


HÜNKÂR HACI BEKTAŞ-I VELİ PARKI 

Yıllardır yılan hikâyesine dönen eski Cumartesi Pazarı’nın yerini park yapmak da bize nasip oldu. 9.000 m2 büyüklüğündeki parkımız, özellikle çocuklar ve gençlerin hoş vakit geçirdikleri bir yer haline geldi. İçindeki Mahalle Kültür Merkezinin de hizmete açılmasıyla birlikte mahallenin nabzı burada atacak.


MİMAR SİNAN PARKI

Mimar Sinan Deresi kenarında kaderine terk edilmiş alanı şimdi "Yeşil Çorum" sevdamızın eseri olarak mahallemizin ikinci büyük parkı haline getirdik. Şimdi dere içi ve kenar peyzajı, kafeteryası, oturma grupları, oyun alanı ve yeşiliyle bölgenin değerine değer katıyor.


İSKİLİPLİ ATIF HOCA PARKI

Yıllarca soğuk ve beton duvarlarıyla Yazıçarşı’mızın sevilmeyen binası olmuş cezaevini yıkarak yerinde çiçekler açtırdık.

Şimdi orası; çocukların güvenle oynadıkları, ailelerinin uzun yaz gecelerinde keyifli çay sohbetleri yaptıkları, hacı dedelerin ve hacı ninelerin torunlarını gezdirdikleri modern bir park oldu. 

Yeni parkımıza merhum İskilipli Atıf Hoca’nın ismini vererek de demokrasi tarihimizdeki kara lekelerden birine olan isyanımızı ifade ettik.


PİR BABA PARKI

Görevi devraldığımız günlerde adeta panayır çadırına dönmüş olan Pir Baba Parkımızı da sahipsiz bırakmadık. Yaptığımız rekreasyon çalışması ile Çorum’a huzur içinde vakit geçirebileceğiniz yeni bir mekan kazandırdık.


TARİHİ NAMAZGÂH PARKI

Birçok Çorumlu'nun Namazgâh diye adını bildiği ama ne oldğunu bilmediği minber ve mihrabı duran ecdad yadigârına bize yakışır şekilde sahip çıkarak Namazgâh’ı yeniden inşa ettik. Aynı zamanda etrafını da çocuklarımızın hoşça vakit geçirecekleri bir park olarak tanzim ettik.  Namazgah ve parkın büyüklüğü 8.222 m2dir.


KSS PEYZAJ ÇALIŞMASI

Küçük Sanayi Sitesi'nde 110 dönüm alanın peyzaj ve yeşil alan düzenleme çalışmalarını tamamladık. KSS'nin çehresini değiştiren bu çalışmamızla birlikte, sanayi esnafımıza sitede rahat ve huzurlu bir ortamda çalışma olanağı sunduk.


SENTETİK ÇİM SAHALARI

Hizmeti mahallelere taşıyan belediyecilik anlayışımız gereği herkesin yaşadığı yerde spor yapmasını ve daha sağlıklı yaşamasını temin etmek için mahallelerimize sentetik çim sahalar yaptık.

Şehrimizde belediyemiz tarafından yapılan 6 sentetik çim sahanın 5 tanesi bizim dönemimizde yapıldı.


ALTYAPI, ÜSTYAPI, KENTSEL DÜZENLEME VE İMAR  ÇALIŞMALARIMIZ

Şehirlerin geleceğini inşa edebilmenin yegâne yolunun doğru imar planlaması olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu amaçla Belediye Meclisimizde, örnek teşkil edecek bir bütünlük içerisinde Çorum’un değişim ve dönüşümüne yön verecek tarihi kararlar aldık.

Çorum’un zaman israfına, kaynak israfına ve umut kaybına tahammülü yoktur. Bütün projelerin gerçekleşebilir olması, rantabl olması için her adımın iyi planlanması gerektiği inancındayız. Olmayacak işlerle halkımızı avutmadığımız gibi adım attığımız işlerde de kararlılığımızı sonuna kadar sürdürdük.

Altyapıdan üst yapıya, sosyal ve kültürel projelerden spor yatırımlarına, eğitim faaliyetlerinden şehir içi trafik uygulamalarına kadar pek çok alanda Çorum’u yeniden imar ettik. Şehre, kimlik kazandırdık.

5 yılda Çorum’un hemen hemen tüm bölgelerinde altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Asfalt seriminde hedeflerimizin de üzerine çıkarak tarihi rekor kırdık.


5.5 MİLYON m2 İMAR DÜZENLEMESİ

Daha önceki dönemlerde sıkça başvurulan bir imar düzenleme yöntemi olan 17. madde uygulamasına hiç müsaade etmedik. Yani, herkesin sadece kendi gayrimenkulü üzerinde kendisinin hazırlayarak getirdiği plan değişikliklerine izin vermedik. Her bölgeyi, tüm sosyal donatıları ile birlikte bütüncül bir anlayış içerisinde planladık. Böylece, sadece bir arsa düzenlemesi değil, aynı zamanda şehrin de geleceğini planlamış olduk.

İmar çalışmalarımızda daha planlı bir şehir, daha yeşil bir şehir, sosyal donatıları ihtiyaca cevap veren bir şehir hedefinden asla sapmadık.

Yılların ihmal edilen veya hukuken çözülemeyen birçok bölgesindeki imar sorunlarını da bir bir çözüme kavuşturduk.


BİNALARA ESTETİK GÖRÜNÜM

İmar konusu ile bir bütün olarak konuşmamız gereken bir konu da estetik ya da görsel zenginlik kaygımızdır.

"Binaların içi sahibinin, dışı toplumun malıdır" prensibinden hareketle, 2010 yılından itibaren ruhsatlandırma yaparken dış cephe uygulamasını da belediye onayına tabi kıldık. Böylece, daha estetik daha kimlikli binalar ortaya çıkmaya başladı.


YENİ İMAM HATİP LİSESİ KAMPÜSÜ

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha modern okullarda okuması için yeni İmam Hatip Lisesi kampüsü inşa ediyoruz. 100 derslikli okul, 4 minareli ve 1.500 kişi kapasiteli uygulama camisi ve 300 öğrenci kapasiteli yurt ve spor salonunun olacağı yeni İmam Hatip Lisesi'nin yapımı tamamen belediyemiz tarafından gerçekleştirilmektedir. İHL Kampüsü, Türkiye'ye örnek bir okul projesidir.


NİKÂH SARAYI

Sevgili gençlerimizin en mutlu anına güzel bir mekanda şahitlik etme arzusuyla kentimize modern bir nikah salonu kazandırdık. Yapılan tüm nikahların bir ömür boyu sürmesi dileğiyle.


SEBZE VE MEYVE HALİ

Kullanmakta olduğumuz mevcut sebze meyve halimizin açık ve kapalı alanlarının 5 katı büyüklüğünde yeni bir hal yaptırdık. Yeni halimiz bölgemizin en modern hali olma özelliğini taşımaktadır.

Mevcut sebze halinin bilgisi

Açık Kapalı Toplam Alanı     : 12.527 m2

Kapasitesi                               : 31 işyeri (Halin sağına soluna yerleştirdiğimiz geçici dük. dahil)

6 dükkân 130 m2, 5 dükkân 15 m2, diğerleri 65 m2 büyüklüğünde


ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ

Şehir içinde kalan ve ihtiyaca cevap vermeyen otobüs terminalinin hizmet kalitesindeki sorunları gidermek için yeni bir terminal inşa ediyoruz.  Böylece bölgenin önemli kavşak noktalarından birisi olan 
şehrimiz, yeni ve modern bir terminale kavuşmuş olacak. Yeni terminalde şehirlerarası peronlar, ilçe peronları ve köy minibüsleri için ayrılmış peronlar bulunmaktadır.


TRAKTÖRCÜLER SİTESİ

Belediyemiz ve esnafımızın işbirliği ile gerçekleşen bu çalışmamızla şehrin değişik yerlerine dağılmış olan traktör galericilerini bir araya topladık. Yeni Traktörcüler Sitesi, Türkiye'de yapılan en derli toplu çalışmalardan birisi oldu.

Toplam Alanı              : 57.000 m2

İnşaat Alanı                : 24.654 m2

İşyeri Sayısı                : 74 Adet

PTT binası, banka şubesi, mescit, lokanta, market ve oto yıkama yer alacak


OTO GALERİCİLER SİTESİ

Oto Galerilerini, esnafımızla işbirliği yaparak tek merkezde topladık.  Böylece, hem kent içinde dağınık görüntüye son verirken hem de trafik ve otopark konusunda rahatlama sağladık. Aynı şekilde oto pazarını da buraya taşıdık.

Alanı               : 8.500 m2

İşyeri Sayısı    : 64 Adet


14 MAHALLEMİZE 38 YENİ TAKSİ DURAĞI

Şehrin değişik noktalarında adeta baraka görüntüsü veren taksi duraklarını tamamen kaldırarak 38 yeni taksi durağı yaptırdık. Bu uygulama, taksici esnafına yönelik olarak yapılmış bir hizmet iken, aynı zamanda şehrin kötü görüntüden kurtulmasını sağlayan bir çalışma olmuştur. Belediyemiz tarafından taksi duraklarının modernize edilerek yenilenmesi Türkiye’ye örnek oldu.

Ayrıca, taksici ve servisçi esnafımızın tahsis ve çalışma standartları ile ilgili yönetmelik çıkararak kısa sürede uygulamaya geçirdik. Birçok belediyeye örnek olan bu uygulamamızla şehrimizde taksiciliğin ve servisçiliğin çıtasını yükseltirken Ulaştırma Bakanlığı'ndan da takdir ve teşekkür aldık.


5 MAHALLEMİZE KÜLTÜR MERKEZİ

Beş mahallemizde Mahalle Kültür Merkezleri ile çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik faaliyetler ve onların kişisel gelişimlerine yönelik kurslar düzenleyecek, sosyal ve sportif aktiviteler yapılabilecek mekânlar oluşturduk.


BUHARA KÜLTÜR MERKEZİ

Buhara Mahallemizde çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için bir prestij eser inşa ediyoruz.

Kadınlar için meslek kursları, hobi salonları, gençler için eğitimlerine destek üniteleri dışında; bünyesinde barındırdığı sinema salonu, konferans salonu, bowling salonu, buz pateni pisti, rehabilitasyon ünitesi, spor salonları ve iki yüzme havuzu ile herkesin içerisinde huzur bulacağı bir yaşam merkezi kuruyoruz.



DEVANE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Şehrin değişen silüetine uygun olarak, yılların ihmal edilen Devane'sine de kayıtsız kalamazdık. Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren Devane'de yaktığımız dönüşüm meşalesinin bugün sonuçlarını görüyoruz. Kaderine terk edilmiş bölgede 440 konut inşası tamamlandı. 240 konut için ise TOKİ hazırlık çalışmalarını yürütüyor. Bölgenin tümüyle planlandığı imar çalışmasında da sona geldik.

Dönüşüm çalışmasına başladığımızda bizim kadar hiç kimse tamamlanacağına inanmamıştı. Şimdi biten binaları görenler, kalanı da “TOKİ yapmaz mı?” diye soruyor.


MAHALLE CAMİLERİ, KUR'AN KURSU, CEMEVİ VE ABDESTHANELER

2012 yılında Belediye Yasası'nda yapılan değişiklikle cami ve Kur'an Kursları için de bütçe ayırma imkânımız oluştu. O tarihten beri şehrimizde yapılan camilerin arsa bedeli ve isteyen tüm cami derneklerinin beton, demir, hafriyat vb. önemli ödeme kalemleri belediyemizce yapılmaktadır.

Ayrıca, 3 tanesini bizzat yaparak, 1 tanesine de katkı sağlayarak şehrimize 4 Kur'an Kursu kazandırdık.

İmam Hatip Lisesi Camii'ne yeni bir abdesthane ve Sultan Ana Cemevi’ne ilave birimler yaptırdık.


AKŞEMSEDDİN CAMİİ

2008 yılında yapımına başlanan ve 5 yılda yüzde 50'si tamamlanan şehrimizin anıt yapılarından Akşemseddin Camii'nin yapımı belediyemiz tarafından devralındı. Caminin tamamlanarak 2014 yılında ibadete açılması için çalışmalarımız devam etmektedir.


YUNUS EMRE OTOPARKI

Şehrimizde halen kullanmakta olduğumuz iki otoparktan birisini yapmak da bize nasip oldu. 345 araç kapasitesine sahip Yunus Emre Otoparkı, bölgedeki otopark ihtiyacını önemli oranda azalttı.


3 MODERN KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Görevi devraldığımızda şehirlerarası yolun üstten geçtiği, şehir içi trafiğin dal-çık ile planlandığını gördük. Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığımız temaslar neticesinde bu projelerden vazgeçilerek modern köprülü kavşaklarla şehirlerarası trafiğin alttan geçmesini temin ettik.


BELEDİYE-HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİYLE YENİ HUZUREVİ

Hayırsever işadamı Ahmet Akdağ tarafından yapımı başlatılan huzurevi, Belediyemiz tarafından devralınarak tamamlandı. Şu anda100 kişi bu huzurevinde barınmaktadır.


KAMYON GARAJI

Şehir içi trafiğin en yoğun şikâyet konularından birisi olan kamyon parkının önüne geçebilmek için 36 dönüm büyüklüğünde yeni bir kamyon garajı inşa ettik.


SANAYİ ESNAFIMIZA 600 YENİ DÜKKÂN

Hem yılların sorunu Aşağı Sanayi bölgesinin taşınması hem de esnafımızın işyeri sahibi olması için esnafla işbirliği yaptık. 162 dükkânın yapımı tamamlanarak teslim edildi. 450 dükkânın arsa ve proje işleri tamamlandı, inşaat aşamasına gelindi.


BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YAPTIRILAN YENİ TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASI

Halen Tarım İl Müdürlüğü tarafından kullanılan ve Kentpark'ın yapımı için belediyemize devredilen 150 bin m2'lik arsa karşılığı Tarım Bakanlığımıza modern bir hizmet binası yaptık.


12 CADDE VE BULVAR ÇALIŞMASI

“Yol medeniyettir.” diye inanıyoruz. Bu inançla özellikle şehir girişlerinde ve trafiğin yoğun yaşandığı bölgelerde önemli çalışmalar yaptık. Bir yandan trafik güvenliği oluşturmayı amaçlarken öbür yandan kent estetiğini de ihmal etmedik.


İL BELEDİYELERİNDE İLK / AKILLI KAVŞAK

Türkiye'de sadece Antalya, İstanbul, Konya gibi birkaç büyükşehir belediyesinde uygulanmakta olan 'Akıllı Kavşak Sistemi'ni il belediyesi olarak ilk kez biz kullanmaya başladık. Belediyemiz tarafından şehir içi trafiğinin rahatlatılması amacıyla başlattığımız sistemle yakıt, zaman ve hava temizliği gibi birçok konuda kazanım sağlıyoruz.


6 Kavşak

Akıncılar Kışlası kavşağı                               Valilik önü     

Abide Kavşağı                                               Stadyum kavşağı

Cengiz Topel kavşağı                                     Emniyet Müdürlüğü önü


EĞRİDERE ÇARŞISI’NA NOSTALJİK YENİLEME

Şehrimizin araç trafiğine kapalı tek bölgesi olan Eğridere Çarşısı'nı da yaptığımız çalışmalarla tamamen yeniledik. Nostaljik aydınlatmaları, süs havuzları ile tamamen yenilenen çarşıyı yeni yüzü ile hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Bu çalışmamızı yaparken diğer tüm çalışmalarımızda olduğu gibi altyapının da tamamını elden geçirdik.


ULUCAMİ VE HIDIRLIK ABDESTHANELERİ 

Belediyemiz, Çorum’un manevi mimarları olan sahabelerin medfun olduğu Hıdırlık Camii ve Çorum’un sembolü olan Muradi Rabi Ulucami’nin abdesthanelerini tamamen yeniledi. Asansörü, yürüyen merdiveni, sıcak suyu ile eskisiyle mukayese edilemeyecek bir konfor oluşturuldu.


İLÇE VE BELDELERİMİZE 8.000.000 TL YATIRIM

Kalkınmış ve modern bir Çorum'u köyü, beldesi, ilçesi ve merkeziyle beraber mümkün görüyoruz. Bunun için belediyemizin sahip olduğu imkânlar ölçüsünde ilçelerimize ve beldelerimize yardımlarda bulunduk. Yaptığımız bu destek, belediyeler arasında ender bir yardımlaşma örneğidir.


GAZİ VE İNÖNÜ CADDELERİNE NEŞTER

Gazi ve İnönü Caddelerinin 28 yıl önce tretuarları yenilenmişti. Biz, cesur belediyecilik anlayışımızın sonucu olarak şehrin trafiği en yoğun iki caddesini 13 ayrı alt ve üst yapı çalışmasıyla adeta yeniden inşa ettik.


YENİ İÇMESUYU KAYNAKLARI İÇİN 20.000.000 TL YATIRIM

Şehrimizin artan nüfusu ile birlikte ortaya çıkan içme suyu sıkıntılarını önlemek, Çorum’a ekonomik ve kaliteli su sağlamak amacıyla yeni içme suyu kaynakları oluşturduk. Şehrin 40-50 yıl sonrasının içme suyu ihtiyacını karşılayacak yatırımlar yapıyoruz.


ÖNCEKİ 10 YILDA YAPILANDAN DAHA FAZLA ALT YAPI YATIRIMI 92 KM İÇMESUYU ŞEBEKESİ

Hem içme suyu şebekesindeki kaybı önlemek hem de suyun kalitesini yükseltmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. 5 yılda 92 km. yeni içme suyu hattı tesis etik. Sık sık arıza veren eski içme suyu şebekelerini de tamamen yeniledik.


78 KM YAĞMURSUYU ŞEBEKESİ

2009 yılına kadar Çorum Belediyesi'nce sadece 24 km yağmursuyu şebekesi yapılmıştı. Biz 5 yıllık görev süremiz içerisinde 78 km daha yağmursuyu şebekesi yaptık.

En başta Bahabey, Akşemsettin, Ilıca, Osmancık, Gazi ve İnönü Caddeleri olmak üzere şehrin her tarafında çalışma yaptık.


96 KM KANALİZASYON ŞEBEKESİ

5 yılda şehrimize 96 km yeni kanalizasyon şebekesi kazandırdık. Bu yatırımlarımızla şehrimizin kanalizasyon sorunu olan hiçbir noktası kalmadı.


ASFALT SERİMİNDE TARİHİ REKOR: 575.000 TON

Belediyemizin lastikli,  eski bir finisheri vardı. İki yeni finisher aldık. Artık yaptığımız asfaltta dalgalanma olmuyor.

Çorum'da belediyecilik tarihinde bizden önce yalnızca bir kez 100.000 ton asfalt serimi gerçekleşmiştir. Biz, göreve geldiğimiz 2009 yılında 5 yılda 500.000 ton asfalt serimi hedefledik. Bu hedef doğrultusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde 5 yılda 575.000 ton asfalt serimi ile tarihi rekor kırdık.


ARAÇ PARKIMIZI GÜÇLENDİRDİK 150 YENİ ARAÇ VE EKİPMAN

Bir yandan belediyecilik hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirmeye çalışırken diğer yandan hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla özellikle Fen İşleri ve Temizlik İşleri araç parkı başta olmak üzere belediyemize 150 yeni araç, iş makinesi ve ekipman kazandırdık.

Çok sayıda kepçe, greyder, kamyon, çekici, finisher, silindir vb. iş makinesi kazandırdık. 


BÖLGENİN EN UZUN İTFAİYE ARACI 

Şehrimizde giderek yaygınlaşan çok katlı yapılarda meydana gelebilecek olası yangınlara müdahale edebilmek amacıyla 42 metrelik tam donanımlı bir itfaiye aracını Çorum’a kazandırdık.


TEMİZLİK HİZMETLERİMİZ ANADOLU’DA İLK / YER ALTI ÇÖP KONTEYNIRI

Anadolu’da ilk kez Çorum’da uygulanan yeraltı çöp konteynır sistemi ile Gazi, İnönü ve Bahabey Caddeleri’nde kötü görüntü ve pis kokuya son verdik. Birçok hizmetimizde olduğu gibi yer altı çöp konteynır sistemi de diğer iller tarafından örnek alındı.

Bizi örnek almaya gelen Samsun, Antalya, Yozgat, Çankırı, Bolu gibi belediyelerin dışında Avustralya’nın Moreland Belediyesi de bu sistemimizi inceleyerek kendi şehirlerinde de uygulamaya geçirmek istediklerini belirtti.


TEMİZLİK ARAÇLARIMIZI YENİLEDİK VE SAYILARINI ARTIRDIK

2009’dan önce; 7 tanesi belediyemize ait olmak üzere toplam 34 araç ile temizlik hizmeti yürütülmekte idi. Bu araçların iki tanesi hariç tamamı 10 yaşın üstünde idi. Yani eski, kırık dökük araçlarla temizlik hizmeti veriyorduk. Bu kiralık araçlar için de aylık KDV Dahil 140.000 TL kira ödüyorduk.

Şimdi, tamamı belediyemize ait 45 tane 2011 model aracımız var. Ödediğimiz kira kadar taksit ödeyerek 2,5 yılda araçlarımızı satın almış olduk.  


ÇÖP VARİLLERİNİ KALDIRDIK

2009 yılında şehrimizde 5.000 çöp konteynırı, 15.000 çöp varili kullanılmakta idi.

Bugün 15.000 çöp konteynırı kullanıyoruz. Sanayi ve bağ bölgeleri dışında çöp varili kullanımını kaldırdık. Böylece, pis koku, kötü görüntü ve sinek oluşumunu da minimuma indirdik.


SÜPÜRGELİ SOKAK TEMİZLİĞİ

Ayrıca, yalnızca şehrimizde yapılan ve bizim dönemimizde başlayan bir uygulamayla her sokağımızı 10 günde bir kez mutlaka süpürüyoruz.


SOSYAL,  KÜLTÜREL VE SPORTİF HİZMETLERİMİZ

Şehrimizin kültür zenginliğine katkı sağlamak, kültürel ve sosyal alanlarda kalıcı izler bırakmak için 5 yıl boyunca çok çalıştık. Her türden sosyal ve kültürel aktiviteyle Çorum halkını buluşturduk. Millet olarak bizi biz yapan değerleri zenginleştirmek ve bizden sonraki kuşaklara da taşımak hususunda bir sorumluluk sahibi olduğumuzun bilinciyle etkinlikler düzenledik. Panel, konferans, sempozyum, çalıştay gibi faaliyetlerimiz, Çorum’da kültürel alanda öncü kurum olmamızın bir nişanesi olarak durmaktadır.

Sosyal Belediyecilik, faaliyetleri ise yapmış olduğumuz belediyecilik hizmetlerinin en önemli ayaklarından birisini oluşturdu. Özellikle temel ihtiyaçlarını temin edemeyen, ekonomik koşulları buna elvermeyen hemşehrilerimizi korumak, onlara yardımda bulunmayı sosyal belediyecilik gereği olmazsa olmazlarından saydık. Bu amaçla Çorum Belediyesi olarak gıda yardımları, evde bakım hizmetleri, gönül köprüsü, hoş geldin bebek projesi, NFK Gençlik Merkezi, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Aile Eğitim Merkezi, Kentli Servisi, asker maaşı, odun yardımı, özürlü vatandaşlarımız için akülü araba, tekerlekli sandalye dağıtımı yaptık, projeler geliştirdik. Ayrıca her yıl ortalama 450 evladımızı sünnet ettirdik.

Belediyespor Kulübümüz daha düne kadar hiçbir hedefi olmayan, öylesine idare edilen bir kulüp hüviyetinde iken şimdi futbol takımı profesyonel ligde mücadele etmektedir. Amatör branşlarımızdan olan güreşte ise dünya çapında başarılar elde ettik. Güreş takımımız kuruluşunun henüz ikinci yılında 1. Lige çıktı. Bisiklet takımımız da Türkiye şampiyonu oldu.


2012 SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖDÜLÜ

Sosyal Belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalarla Türkiye'nin en başarılı illerinden birisi olduk. Bu alanda verilen ödülü de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldık.


HOŞGELDİN BEBEK / HER YIL 3.500 AİLEMİZİ ZİYARET EDİYORUZ  

Hoş Geldin Bebek Projesi ile şehrimizdeki ailelerin doğum sevinçlerini paylaşıyoruz. Doğan her bebeğin sağlıklı büyümesi için aileleri bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz proje kapsamında, hemşehrilerimizin gönül kapılarını çalmaya devam ediyoruz.


HER YIL 26.000 PAKET GIDA DAĞITIMI

Sosyal yardım ekiplerimiz belediyemiz desteğine muhtaç aileleri tespit ediyor. Bu ailelere düzenli gıda yardımında bulunuyoruz. Geçmiş dönemlerde yılda 2.000 paket gıda dağıtımı yapılırken biz bunu 26.000 pakete çıkardık. Gıda Bankası kurarak ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin market keyfini yaşamaları için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.


BÜYÜKLERİMİZ İÇİN EV TEMİZLİĞİ HİZMETİ

Büyüklerimizin yaşlılar değil ulu çınarlar olduğuna inanıyoruz. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak da bizim en temel vazifemiz. Şu anda 250 büyüğümüzün evini ekiplerimizle temizliyor, yemek ve ütülerini yapıyoruz. Ayrıca, onlarla sohbet edecek aileler planlayarak GÖNÜL KÖPRÜLERİ kuruyoruz.


NFK GENÇLİK MERKEZİ’NDE YÜZLERCE ÖĞRENCİYE YAZ-KIŞ EĞİTİM DESTEĞİ

Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerini gerçekleştirdikleri, serbest zamanlarını ilgi ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirdikleri NFK Gençlik Merkezimizde, yüzlerce öğrencimiz eğitim desteği almaktadır. 5 mahallemizdeki kültür merkezlerimizin açılmasıyla birlikte bu sayı binleri bulacak.


YAVRULARIMIZA 5 YILDA 62.500 TATİL KİTABI

Yarınlarımızın teminatı evlatlarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmaları, yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri amacıyla her yıl öğrencilerimize binlerce tatil kitabı hediye ettik.


BELEDİYEMİZİN GÜLEN YÜZÜ / KENTLİ SERVİSİ

Belediye hizmet binamızın giriş katını kaliteli ve hızlı hizmet anlayışımızın eseri olarak Beyaz Masa'dan Kentli Servisi'ne dönüştürdük. Şimdi burada hizmetler daha sıcak ortamda ve daha mütebessim yüzlerle yürütülüyor.


ENGELLİ EĞİTİM MERKEZİ

Engelli hemşehrilerimizin de hayat kalitesini yükseltmek, yaşam sevinçlerini artırmak için Engelli Eğitim Merkezi'ni kurduk. Belediyemizin gücünü ve imkânlarını her kesimden hemşehrilerimiz için kullanmaya devam edeceğiz.


14 İLKOKUL İÇİN 14 TRAFİK EĞİTİM PARKI

Her yıl ülkemizde binlerce kişi trafik kazalarında can veriyor. Trafik bilincinin çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren verilmesi amacıyla Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde 14 İlkokulumuza 14 Trafik Eğitim Parkı yaptık.


MAHALLE İFTARLARI

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanda iftar coşkusunu mahalle sakinlerimizle birlikte yaşıyoruz. Mahallelerde kurduğumuz iftar sofralarımızda 15.000 kişi ile iftar sofrasını paylaştık.


KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ 44 BRANŞTA 3.500 KİŞİYE KURS

Şehrimizde tüm kadınların rahat vakit geçirmeleri, yeteneklerini geliştirmeleri, daha aktif sosyal rol üstlenmeleri amacıyla kurduğumuz Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizde şu ana kadar 3.500 kadın hemşehrimiz çeşitli kurs, kültür gezileri, yarışmalar vb. etkinliklere katıldı.

Hat Kursu                              Örgü Oyuncak Kursu                                    Resim Kursu

Ebru Kursu                             Yabancı Dil Kursu                                         Gitar Kursu    

Minyatür Kursu                      Bağlama Kursu                                              Yemek Kursu


AİLE EĞİTİM MERKEZİ 6.963 KİŞİYE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Aile Eğitim Merkezi’mizde evlilik, aile içi ilişkiler, çocuk eğitimi, beslenme, hukuk ve psikolojik danışmanlık gibi birçok konuda seminer ve bireysel destek hizmeti veriyoruz.


278 PANEL, KONFERANS, SEMPOZYU

Şehrin kültürel dokusunu zenginleştirmek, kültür hayatında kalıcı izler bırakmak, sosyal yaşamı diri tutmak amacıyla çok sayıda etkinlik düzenledik. Bunların bir kısmını belediyemiz tek başına yaparken, bir kısmında ise 50 civarında STK ile paydaş olduk.


MODERN SANAT GALERİSİ

Şehrimizin modern bir sergi salonu bulunmamaktadır. Bu eksiğimizi gidermek için eski Kültür Sitesi yerine yaptığımız parkımızın altında modern bir Sanat Galerisi yaptık. Şehrimiz, sanata ve sanatçıya yakışır bir galeriye sahip olacak.


KİTAP KÜLTÜR GÜNLERİ

3 yıldır Çorum'u kitapla buluşturmak, halkımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Kitap Kültür Günleri düzenliyoruz. Yazarlarla söyleşilerin, imza günlerinin yer aldığı Kitap Kültür Günleri, 15 gün boyunca halkımıza hizmet veriyor.


SÜNNET ŞÖLENİ

Geleneksel Sünnet Şölenimizde her yıl ortalama 450 evladımızı sünnet ettirdik. 5 yılda 2.250 ailemizin sevincine ortak olduk. Sünnet olan çocuklarımızın sünnet kıyafetlerini ve hediyelerini de unutmadık.


1571 YETİMİ SEVİNDİRDİK

Biz Belediyeciliği sadece fiziki yatırımları sahiplenen bir anlayış olarak hiçbir zaman görmedik. Farklı sosyal belediyecilik faaliyetlerini de öne çıkardık.

Peygamberimizin doğum tarihi olan 571 sayısından esinlenerek 1571 öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi evladımızın bayram sevincine ortak olarak onlara bayramlık elbiseler hediye ettik.


CENAZE VE MEZARLIK HİZMETLERİ

Dönemimizde cenaze ve mezarlık hizmetleri ile ilgili de önemli yenilikler yaptık. Cenaze hizmetlerini ücretsiz hale getirdik. Tüm taleplere olumlu cevap verebilmek yeni cenaze yıkama ve nakil araçları aldık. Ayrıca, mezarlıklarımızdaki yeni uygulama ile taş yığınlarının da önüne de geçtik.


RAMAZAN SOKAĞI

5 yıldır kurduğumuz Ramazan Sokağı, hemşehrilerimizin beğenisini toplamaya devam ediyor. Düzenlediğimiz Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, orta oyunları, ünlü sanatçılar tarafından seslendirilen ilahi konserleri, stand up gösterileri ve eğlence programlarıyla Ramazan coşkusunu en üst seviyede yaşıyoruz.


TÜRK YILDIZLARI

Gerçekleştirdikleri akrobatik gösterilerle ülkemizin gururu olan Türk Yıldızları, Çorum tarihinde ilk defa belediyemizin daveti ile şehrimizin semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Bu gösteriyi şehrimizde tam 80.000 kişi izledi.


BELEDİYESPOR FUTBOL

2009 yılına kadar mahalle takımı görünümündeki Belediyespor Futbol Takımını 2010 yılında Bölgesel Amatör Lig'e, 2012 yılında 3. Lig'e çıkardık. Bugün, şehrin tek profesyonel futbol takımı olan Çorum Belediyespor, 2. Lig yolunda şampiyonluk kovalıyor.


GÜREŞ

Biz göreve gelmeden önce Çorum'un evlatları 18 yaşına geldiğinde başka şehirlerin kulüplerine gidiyordu. Evlatlarımıza sahip çıkarak Çorum'da güreşi yeniden şahlandırdık. Bu yiğitlerle 5 yıldır Türkiye, Avrupa, Gençler Olimpiyat ve Dünya Şampiyonalarında onlarca madalya kazandık. Yıldız ve Büyükler Güreş Takımımız 1.Lig’e çıktı.

Ayrıca, dört yıldır şehrimizde Kırkpınar'ı aratmayan yağlı güreş müsabakaları düzenliyor ve Çorum'un adını tüm güreşseverlere duyuruyoruz.


BELEDİYESPOR DİĞER BRANŞLAR

Belediyespor'da temel branşlarımız futbol ve güreş olmakla birlikte boks, taekwondo, halter, bisiklet, judo, muay thai, wushu, karate ve satranç olmak üzere toplam 11 branşta 2.000 civarında gencimiz spor yapıyor.

Bunlardan Bisiklet Takımımız 2012 yılında Türkiye Şampiyonu oldu. 







Son Güncelleme: 27.01.2014 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165