Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve bazı baro başkanları ile bir araya geldi.
Toplantıya 80 baroyu temsilen Aksaray, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Muğla, Amasya, Çorum, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Trabzon, Zonguldak, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ Barolarının başkanları katıldı.
Adalet Bakanı Gül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada TBMM’nin gündemine barolarla ilgili netleşmiş bir kanun değişikliği teklifinin henüz gelmediğini, baroların ve avukatlık mesleğinin saygınlığı artırmak için ne gerekiyorsa yapılacağını dile getirdi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, baro başkanlarıyla bir araya geldi. Bakan Gül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Barolar Birliğinden gelen talep doğrultusunda gündemdeki konuları görüşmek üzere bir araya geldiklerini ifade etti. Bakan Gül, “Her şeyden önce bizim için Türkiye’de yargının güvenin artması, yargıya olan itibarın artmasının temelinde avukatlık mesleğinin, savunma mesleğinin güçlenmesi de çok önemli yer tutmaktadır. Adaletin temeli savunmadır, savunma mesleğinin güçlenmesi yargıya, adalete olan güveni artıran temel unsurlardan biridir ve biz bunu hep önemsedik. Çalışmalarımızda gerek Yargı Reformu başlıklarımızda, gerek uygulamalarımızda bu konuda daha da güçlenmesine yönelik tüm adımları atmaya çalıştık. Mecliste çalışmalar, yapılan değerlendirmeler var ama ortaya çıkmış bir teklif yok. O yüzden onun zamanlaması da çok değerli. Bize burada serd edilecek tüm görüşleri bizlerde iletmiş olacağız. Bu konuda teknik olarak da baroların saygınlığı, avukatlık mesleğinin saygınlığı ile ilgili ne gerekiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık üç saat süren toplantıda baro başkanları, baroların yapısına ilişkin kamuoyundaki tartışmalarla ilgili görüşlerini paylaştılar.
İHA
baroya üye olma zorunluluğu,asgari avukatlık tarifesinin kaldırılması,icradan çocuk tesliminin kaldırılması,süresiz nafakanın kaldırılması gibi konularda düzenleme olacak mı?
sayın kardeşim bu konularda düzenleme bekleme.Allah o duruma da düşürmesin.
osmanlı dönemindeki gibi 1 kadı 2 cellat olacak.kadı hükmü verecek cellat anında uygulayacak.itiraz yok temyiz yok.1 ay sonra toplumda suç kalmaz.insanlar kardeş kardeş geçinir.
sayın diyanet işleri başkanına yapılan saygısızlığı türk milleti 1000 yıl geçsede unutmayacaktır.sayın cumhurbaşkanı halktan gelen haklı tepkiyi gördü.er geç yasal düzenlemeyi yapacaktır.
cumhurbaşkanımız bu süreci yakından takip ediyor.milletimiz, devletimiz ve vatandaşımız için en hayırlısı neyse onun yapılacağı kanaatindeyim.
Akp li baro başkanları yazabilirdiniz kısaca kendinizi yormustunuz...ele geciremedikleri yerler için sistemi değiştiriyorlar
Zeki Müren de bizi görecek mi