Hıdırlık Caddesi 30 metre oluyor

Çorum Belediyesi’nin Hıdırlık Caddesi’ni genişletip asfaltadığı belirtildi.

13 Ekim 2014 Pazartesi 16:54
 Hıdırlık Caddesi 30 metre oluyor


Çorum Belediyesi’nin Hıdırlık Caddesi’ni genişletip asfaltadığı belirtildi.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, Belediye’nin asfalt sezonunun sonuna gelindiği bu günlerde çalışmalarını hızla sürdürdüğü, Çorumlu’ya daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunma amacıyla şehrin farklı noktalarında her gün çalışma yaptığı ifade edildi.


Basın Birimi’nin verdiği bilgiye göre, Çorum'un önemli ve işlek caddeleri arasında yer alan Hıdırlık Caddesi genişletiliyor. Mevcut durumu 6 metre olan cadde yeni imar planına göre 30 metreye genişletilecek. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekipleri yağmur suyu hatları, kanalizasyon ve su şebekesi yapılan yolun asfalt işlemlerine başladı.


Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, caddede yapılan asfalt çalışmalarını inceledi. Hıdırlık Caddesi'ne 900 metre satih kaplama ile 300 metre uzunluğunda olan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün önüne 700 ton asfalt serimi yapıldığını kaydeden Zahir, şu anda caddenin tek şeridinin asfaltlandığını, diğer kısımlarda ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti.


Yapılan yeni çalışmayla birlikte Hıdırlık Caddesi’nin Çevre Yoluna bağlantısının yapıldığını vurgulayan Zahir, “Hıdırlık Caddesi’nin girişi Çorum’un sahabe diyarı olarak bilinen Hıdırlık ile başlıyor. Daha önce imar planı yenilenen bölgede Yeni Terminal ve yeni İmam-Hatip Lisesi Kampüsü’nün inşaatı devam ediyor. Yeni Terminalin hizmete girmesiyle birlikte vatandaşımız Hıdırlık Caddesi'ni kullanarak terminale daha hızlı ve rahat bir şekilde ulaşabilecek. Caddenin diğer şeridinin altyapı ve tretuar işlemleri 2015 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.





Son Güncelleme: 13.10.2014 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.