Hilali Ahmer’in şifa dağıttığı o kareler

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşı’nın 100.yılı nedeniyle tüm sağlık...

18 Mart 2015 Çarşamba 14:54
 Hilali Ahmer’in şifa dağıttığı o kareler


Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşı’nın 100.yılı nedeniyle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak ve Çanakkale savaşında şehit düşen sıhhiye görevlilerinin ve diğer şehitlerimizin Türkiye genelinde anılmasını sağlamak amacıyla, sergi açtı.


Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen ‘Çanakkale Şehitlerimizi Anma Programı’nda açılan fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.


Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, fotoğraf sergisined tarihin en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nde büyük emek veren cephe gerisindeki sağlık çalışanlarının çarpıcı fotoğrafları yer aldı.


Kızılay’ın da destek verdiği sergi; Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte özenle hazırlanan dekorla hayat buldu. Cephede Kızılay çadırı, yaralı Çanakkale askeri, hemşire ve sağlık malzemelerinin sergilendiği döneme ait canlandırma, davetlilerin yoğun ilgisini çekti.


Bugünün Türk Kızılayı o dönemin ‘Hilal-i Ahmer Cemiyeti, savaşın tüm cephelerinde ve safhalarında Osmanlı askerlerinin yanı başında olurken, yaralılara şifa dağıttı. Şehitler sahiplenirken, millet ve ordu arasındaki şefkat ve iyilik köprüsünü sürekli açık tuttu. Savaş sırasında yaralı Anzak askerlerine de şifa dağıtan Hilal-i Ahmer Cemiyeti, Türk halkının merhametini düşman askerlerinden bile esirgemeyen bir hoşgörünün timsali oldu.


Halk Sağlığı müdürlüğü, yaptığı açıklamada, “Onlar, tarihin en büyük kahramanlık destanını ‘Çanakkale Zaferi’ni yazdılar. Onlar, İnsan ayrımı yapmadılar. 100 yıl önce, yaşatmak için yaşadılar.” Denildi.



Son Güncelleme: 18.03.2015 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165