Hitit Gıda tarihi konağı boşaltıyor

Çorum’un ilk süpermarketlerinden Hitit Gıda, tarihi Velipaşa Hanı’ndaki şubesini tahliye ediyor.

23 Temmuz 2015 Perşembe 10:27
 Hitit Gıda tarihi konağı boşaltıyor


Çorum’un ilk süpermarketlerinden Hitit Gıda, tarihi Velipaşa Hanı’ndaki şubesini tahliye ediyor.


Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Hitit Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Zelveci, “Hitit Gıda markasıyla bütünleşen Velipaşa Hanı’ndan ayrılmaya hazırlanıyoruz” dedi.


Tarihi hanın Hitit Gıda için ayrı bir kıymet taşıdığını vurgulayan Selahattin Zelveci, “33 yıldır misafir olduğumuz Velipaşa Hanı, restorasyon çalışmalarının ardından Çorum halkının hizmetine sunulacak” diye konuştu.


Vakıf mülkiyeti olan tarihi hanın 35 yıllığına Çorum Belediyesi tarafından devralındığını hatırlatan Zelveci, hizmetlerini diğer şubelerinde sürdüreceklerini kaydetti.


5 YENİ ŞUBE GELİYOR


‘Ailenizin Marketi’ sloganıyla hizmet veren Hitit Gıda’nın 3’ü Çorum’da, 2’si ise Amasya ilinde toplam 5 yeni şube açmaya hazırlandığını anlatan Zelveci, mağaza sayılarının 8’den 12’ye çıkacağını müjdeledi.


Yeni şubelerden ilkini 4 Ağustos 2015 tarihinde Fatih Caddesi’nde açacaklarını belirten Zelveci, “Osmancık Caddesi’nde 2, Amasya merkez ve Merzifon’da da birer şube açacağız” bilgisini paylaştı.


‘ÜRÜN ve HİZMETLERİMİZLE İDDİALIYIZ’


“Beğenmediğimiz bir ürünü asla müşterilerimize sunmuyoruz” diyen Zelveci, sebze-meyve ve et ürünlerinde iddialı olduklarının altını çizdi.


Şirketin gözbebeklerinden biri olan Velipaşa Hanı’ndan ayrılacak olmanın hüznünü yaşadıklarını dile getiren Zelveci, yaptığı duygusal konuşmada şu ifadelere yer verdi:


‘AYRILIK VAKTİ GELDİ’


“Bugün hüzünlü bir vedanın arefesindeyiz ve bu hüznümüzü de sizinle paylaşmak istedik.


Ürün kutularımızda bir sloganımız var. Üzerlerinde ‘İlk günkü heyecanla’ yazıyor. Gerçekten de 1982’den beri, tam 33 yıldır her güne ilk günkü heyecanla başladık. Çünkü anılarla dolu bir mekanın huzuru ile karşıladık her sabahı. Güneş ufukta doğmamışken Velipaşa Hanı'nın ışıkları çoktan yanmış, tezgahlarımız hazırlanmış olurdu. Ancak artık ayrılık vakti geldi. Bizi Hitit Gıda yapan Velipaşa Hanımıza elimizde olmayan sebeplerden dolayı veda etmek zorundayız.


Eminim tüm ülkede, belki de yurt dışında birçok açılışa katıldınız. Belki bazı vedalara da şahit oldunuz ama bir kurumun şubesi kapanırken bu kadar duygu yüklü bir basın toplantısı büyük ihtimalle sizin için de bir ilktir.


‘ÇORUM İÇİN SEMBOL’


Çorum’da büyüyenler bilir Velipaşa Hanı, Hitit Gıda markası ile bütünleşti. Sadece Hitit Gıda camiası için değil tüm Çorum halkı için de bir sembol haline geldi.


Ne yazık ki bugün bir yol ayrımındayız ve tek tesellimiz Velipaşa Hanı'na iyi bakmış olmamız ve gelecek nesillere sağlam bir kültür mirası bırakıyor olmamız.


Kuruluşumuzdan bugüne kadar Hitit Gıda'nın bugünlere gelmesinde emeği geçen, şu an aramızda bulunmayan başta babam Hacı Yaşar Hasan Zelveci olmak üzere tüm ortaklarımız ve çalışma arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.


‘İLK GÜNKÜ HEYECANLA DEVAM’


Şuan ki ortaklarımız ve çalışma arkadaşlarımızın da başarılarının devamını temenni ediyorum. Tarihi hanın bize kattığı Hitit Gıda ruhuyla bundan sonra da ‘ilk günkü heyecanla’ çalışmaya devam etmek bizim için kaçınılmaz.


Tarihi hana vefa borcumuzun bir ifadesi olarak 24 Temmuz ile 3 Ağustos 2015 tarihleri arasında tüm ürünlerimizde bu şubemize özel ‘Velipaşa Hanı anısına’  yüzde 25 indirim uygulayacağız.


Çorum halkı ve de Hakk’ın huzurunda mekanımıza seslenmek istiyorum.


Değerli Velipaşa Han'ı,


Hep birlikte başardığımız Hitit Gıda markasının oluşumunda bizi bağrında büyüttün, hepimiz sana teşekkür ederiz. Sebep olanlardan Allah razı olsun.”


Basın toplantısı, yapılan açıklamaların ardından sona erdi.



Son Güncelleme: 23.07.2015 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.