Hitit’in gözü yükseklerde!

Hitit Üniversitesi’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan...

14 Ekim 2015 Çarşamba 09:11
Hitit’in gözü yükseklerde!

Hitit Üniversitesi’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan geçtiğimiz yıl talep ettiği uçak Çorum’a geldi.


Mustafa Demirer imzalı habere göre, dev savaş uçağı kente getirilirken, genel bakım ve onarımı yapılarak teşhire hazır hale getirildi.
Çevre Yolu üzerinde bulunan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) bahçesine devasa bir uçak yerleştiriliyor.


Hitit Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü geçiş güzergahı üzerine konuşlandırılacak olan uçağın montaj işlemleri devam ediyor.


Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi arasında bağlantıyı sağlayan Çorum'dan geçenler, uçağı ilk kez gördüklerinde haliyle dikkatlerini çekiyor.


Uçağı görenler şaşkınlıklarını gizlemezken, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın çeşitli toplantılarda dillendirdiği 'Hitit Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri arasında yerini alacağı' şeklindeki mesajları akla geliyor.


Bu arada Çorum'da müstakil bir havaalanımız olmasa da, algı ve dikkat uyandıran, görselliğe hitap eden bir uçağa sahip olduk.


Söz konusu uçakla olumlu bir algı oluşturulurken, Hitit Üniversitesi bünyesinde Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı'nın açılması şehir için önemli kazanç sayılıyor. Bu algıyla birlikte uzun vadede Çorum sanayisinin üniversite ile sıkı işbirliği yaparak orta ve uzun vadede savunma sanayisinde de söz sahibi olması en büyük temennimiz.

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.