Hititler Macaristan'da

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum ve Macaristan arasında kurduğu başarılı köprüyle, Macaristan'ı Hititler'e ve Çorum'a hayran bıraktı. Macaristan basınının övgüyle bahsettiği tanıtım programında, tüm katılımcıların gönüllü Çorum ve Hitit elçisi gibi davranıp, kendi düşünceleriyle Hititler'i tanıtıyor olması, programın en önemli kazancı olarak ifade edildi.

28 Şubat 2017 Salı 11:30
Hititler Macaristan'da

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum ve Macaristan arasında kurduğu başarılı köprüyle, Macaristan'ı Hititler'e ve Çorum'a hayran bıraktı. Macaristan basınının övgüyle bahsettiği tanıtım programında, tüm katılımcıların gönüllü Çorum ve Hitit elçisi gibi davranıp, kendi düşünceleriyle Hititler'i tanıtıyor olması, programın en önemli kazancı olarak ifade edildi.


Budapeşte Büyükelçiliği ve Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin de büyük destek verdiği program, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Macaristan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. LaszloSzöke ve Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı yaptı.


BİR TAŞLA İKİ KUŞ


TBMM heyetiyle birlikte Macaristan'da düzenlenen sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ve tarımdaki gelişmelerle ilgili konferansa katılan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt., söz konusu program öncesinde Hitit ve Çorum tanıtım programı düzenlemek için gerekli girişimlerde bulundu.


HİTİTLER'İ BİZ DEĞİL ONLAR ANLATACAK


Macar Hititolog, Macar idareci ve gazetecilerin de katıldığı programda, Hititler'le ve Çorum'la ilgili tanıtımın Macarlılar tarafından gönüllü elçi olarak yapılıyor olmasını, programın en büyük kazanımı olarak tarif eden Milletvekili Ceritoğlu Kurt, "Budapeşte'de düzenlediğimiz sergi ve defileden umduğumuzdan daha yüksek bir verim aldık. Bence en büyük kazanımımız, bundan sonra gönüllü Hitit ve Çorum elçisi olarak Hititler'in ve Çorum'un tanıtımını onlar yapacak. Sergimizi gezip bilgilendikten sonra, Hititler ve Çorum için ifade ettikleri sözler, Macaristan basınında da geniş yankı buldu. Her fırsatta Çorum'u ve sahip olduğumuz değerlerimizi anlatmak için çalışıyoruz." dedi.


CUMHUBAŞKANI BAŞDANIŞMANINI GÖREVLENDİRDİ


Milletvekili Kurt, Macaristan Cumhurbaşkanı'nın Budapeşte'de düzenlenen sergiye özel olarak Başdanışmanı Dr. LaszloSzöke'yi görevlendirmesinin, gösterilen ilginin yansıması olduğuna işaret ederek, duyduğu memnuniyeti aktardı.


KURT, GECENİN YILDIZI OLDU


Hitit motifleriyle süslenmiş Hitit kıyafeti ile gecenin ev sahipliğini gerçekleştiren AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye Ceritoğlu Kurt, adeta gecenin yıldızı oldu. Ziyaretçilerin tümü, milletvekilinin tanıtım konusundaki hassasiyetini takdir dolu sözlerle ifade etti.


MİLLETVEKİLİNDEN ÖZEL TEŞEKKÜR


AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, söz konusu organizasyonun gerçekleşmesinde Valilik, Çorum Belediyesi, Boğazkale Kaymakamlığı,Yunus Emre Kültür Merkezi ve Macaristan Büyükelçiliği'nin ciddi katkılarının olduğuna işaret ederek, kurumlara ve yöneticilerine teşekkür ettiğini kaydetti.


BİR KAÇ SAATLİK PROGRAM GÜN BOYU SÜRDÜ


Çorum Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan'ın da katıldığı programın, bir kaç saat olarak planlanmasına rağmen, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle gece geç saatlere kadar sürdüğünü anlatan Milletvekili Ceritoğlu Kurt, sergi aracılığı ile çok önemli köprüler kurulduğunu, bunun Çorum'a ve Hititler'e olumlu yansımalarının olacağına inandığını sözlerine ekledi.

http://www.corumhakimiyet.net

 

Son Güncelleme: 28.02.2017 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kürşat 2017-02-28 15:06:49

i̇lksen hanım senin de işin gücün gezmek, ziyaret etmek.murat yıldırım gibi 15 sene vekillik yapsan tek bir dikili ağacın olmaz seninde.aldığın para helal demi?