Hukuk, demokrasi ve çevre mitingine Çorum’dan katılım

Artvin Barosu tarafından organize edilen "Hukuk Demokrasi ve Çevre Mitingi" yapıldı.

26 Temmuz 2015 Pazar 14:09
 Hukuk, demokrasi ve çevre mitingine Çorum’dan katılım


Artvin Barosu tarafından organize edilen "Hukuk Demokrasi ve Çevre Mitingi" yapıldı. Mitinge, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birçok ilin Barolar Birliği başkanları katıldı.

Artvin çok katlı otopark önünde yapılan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın konuşmacı olarak katıldığı mitinge, aralarında İzmir, Trabzon, Erzurum, Kars, Kocaeli, Amasya, Diyarbakır, Bartın, Karabük, Şanlıurfa, Bursa, Çankırı, Çorum, Sinop Baro Başkanlarının da bulunduğu 32 baro başkanı olmak üzere 40 baro temsilcisi ve yaklaşık 3 bin civarında vatandaş katıldı.

Mitingde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cerattepe davasında bir sürü hukuki açıklama yapılıp sayfalarca dilekçeler yazılabilir. Bu davada bir satırlık dilekçe yeter. Bu da ‘Artvin istemiyor’. Hangi siyasi düşünceden olursanız olun, hangi mezhepten, hangi inançtan olursanız olun, aynı suyu kullanmıyor muyuz, aynı havayı teneffüs etmiyor muyuz, aynı topraktan fışkıran zeytini yemiyor muyuz?" dedi.

“BİZ ARTVİN'DEN VAZGEÇMİYORUZ”

ÇED Raporunun iptali davasındaki ana fikrin bilirkişi raporuna ya Artvin'in ya da madenin tercih edilmesi olduğunu belirten Feyzioğlu, “Ya madeni çıkaracaksınız ya da Artvin'i. Maden çıkaracaksanız Artvin'den vazgeçeceksiniz. Rapor bunu söylüyor. Bilim bunu söylüyor. 12 yıl sürecek maden rezervi için Artvin'den vazgeçeceksiniz diyor. Dolayısıyla bu kararı verecek olan ne hâkimlerdir. Ne Ankara'da ki bir takım kişilerdir. Ne de İstanbul'da ki sermaye sahipleridir. Artvin'den vazgeçip geçmemeye karar verecek olan Artvinlilerdir. Artvinli Artvin'den vazgeçmek istiyor mu? Biz Artvin'den vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

TERÖRÜ LANETLEDİ

Feyzioğlu son günlerde yaşanan terör oylarına değinerek bu terör olaylarını lanetleyerek, şunları söyledi:

"Suruç'taki gencecik evlatlarımızın katlini en ağır şekilde lanetliyorum. Onların hangi siyasi düşünceden olduğu hiç umurumda değil. Ellerine silah almadılarsa, ellerine oyuncak aldılarsa. Bir düşünün bizim evlatlarımız onlar. Sizinde evlatlarınız olabilir. Adıyaman'da birimizin burnu kanamasın diye yolda mayın taraması yapan, Başçavuşumuzun şehit edilmesini de aynı şiddetle lanetliyorum. Ceylanpınar'da haince şehir edilen polislerimizi rahmetle anıyorum. Yapanları lanetliyorum. Şiddete karşı çıkan barıştan yana olan herkesi de aynı kuvvetle sarıyoruz, sarmalıyoruz, kucaklıyoruz. İşte bu yüzden bugün buradayız biz bugün hepimiz Artvin'iz Artvinliyiz.”

Konuşmaların ardından Feyzioğlu, tek tek baro başkanlarını ve temsilcilerini platforma davet ederek, vatandaşları selamladıktan sonra miting alanından ayrıldı.

Miting esnasında havanın aşırı sıcak olması nedeniyle bir kişi fenalaşınca 112 Acil Servis ekiplerince anında müdahale edildi. Emniyet güçleri de miting alanına giren kişilerin üzerini arayarak çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, miting sonra vatandaşlar horon oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.





İHA

Son Güncelleme: 26.07.2015 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165