‘Hükümet ve memurun enflasyonu farklı’

Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Nihat Örs, TÜİK’in aralık ayı itibarıyla yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında....

23 Ocak 2014 Perşembe 16:25
‘Hükümet ve memurun enflasyonu farklı’


Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Nihat Örs, TÜİK’in aralık ayı itibarıyla yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 7.40, üretici fiyatlarında (ÜFE) yüzde 6.97 açıklamasının mutfaktaki yangını yansıtmadığını söyledi. 2014 yılı için memura verilen 123 TL’lik zammın bu yangının üzerine bile ulaşamayacak kadar küçük olduğunu ifade eden DES İl Başkanı Nihat Örs ,” Hükümet yangını seyretmeyi tercih etmiştir.” dedi.


MEMURUN HESABIYLA DEĞİL KENDİ HESAPLARIYLA HAREKET EDİYORLAR

123 TL’lik zammı büyük bir başarıymış gibi sunan yetkili sendikanın memurun hesabıyla değil, kendi hesaplarıyla hareket ettiği eleştirisinde bulunan Örs, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “  123 TL’lik zammı büyük bir zammış gibi gösterenler yüzde 110 artış gösteren patatesten, yüzde 58.9 artan fasulyeden, yüzde 40 artan biberden, yüzde 37 zamlanan patlıcandan, bir yılda yüzde16.2 zamlanan benzinden,19.4 zamlanan motorinden, yüzde 13.75 zamlanan LPG’den, yüzde 15,45 zamlanan tüp gazdan, yüzde 10.05 zamlanan eğitim harcamalarından, ,yüzde 9.67 zamlanan ulaşımdan, yakın tarihte doğalgaza ve elektriğe yapılacak zamlardan, artan servis ücretlerinden, zamlanan kiralardan habersiz midir?  Fildişi kulelerinden inip halkın arasında dolaşmayanlar memurun, esnafın, çiftçinin halinden anlayamaz. Ömründe maaşını almadan zaruri harcamalarını dahi karşılayamayan, her ay bir sonraki aydan harcamak zorunda kalmayanlar bu durumu anlayamaz. En büyük çözümleri‘Herkes ayağını yorganına göre uzatsın’ sözünü dillendirmektir. Ancak anlamak istemedikleri ayakları toplamaktan insanların yürümeyi unuttuklarıdır.”


MİLLİ GELİRDEN ADİL BİR DAĞILIM İSTİYORUZ..

Türkiye’de yaşanan siyasi çalkantılardan en büyük zararı vatandaşın gördüğünü, tarafı ne olursa olsun işini yürütenin tuzu kuru olduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı Nihat Örs, “ Komik zamlarla, derde dermen olunmaz. 2015 yılı için 3+3 ile derde dermen olunmaz. Çalışanın ve emeklinin hakkı kabartma tozları ile doldurulmuş sözlerle verilmez. Çalışanın ve emeklinin hakkı reel politikalar yürütüp insanların mutfaklarındaki yangının görülmesi ile verilir. Türkiye’de kredi kartı mağdurlarının artmasının tek nedeni bilinçsizce harcama mıdır? Yoksa insanların zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayıp gelecek aydan harcamak zorunda kalmalarından mıdır? Eğer emekli ve çalışandan hayatta kalacak kadar yiyip içmesi yeterli görülüyorsa mesele kalmamıştır. Milli gelirin arttığından övünebilmek için adil bir paylaşımın olması gereklidir. Bir kişiye dokuz ,dokuz kişiye bir pul vermek adil bir dağılım değildir”  diye konuştu..DES İl Başkanı Nihat Örs sözlerini şöyle sürdürdü:


TÜRKİYE BÜYÜYOR, MEMUR VE EMEKLİSİ HAVA ALIYOR!

2013’te yıllık enflasyon yüzde 7,4 büyüme oranı ise yüzde 3,6 oldu deniliyor. Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin mevcut maaş ve ücretlerine 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere 123 TL zam ve yüzde 0.27'lik enflasyon farkı eklendi. 2013 Aralık ayında bin 850 TL maaş alan bir memur 2014 Ocak ayında bin 981 TL maaş aldı. Yani memur ve emeklileri hem TÜİK’in yalan yanlış enflasyon hesabının kurbanı oldu hem de Türkiye’nin büyüme oranından pay alamadı. Milyonlarca memur ve emeklisi vatandaş geçim mücadelesi vermeye devam ediyor.


TÜİK’İN İNSAFINA KALDIK!

Yanlış i ücret ve zam uygulamaları, hükümetteki koordinasyon eksikliği, tarım politikalarının çarpıklığı ve siyasi krizler yüzünden vatandaşın mutfağında yangın çıkmıştır. Memurun sofrasındaki enflasyonun TÜİK enflasyonunu kat kat katlamış, memur ve emeklileri geçinmek için ikinci üçüncü işlerde çalışmak zorunda kalmıştır.


HÜKÜMETİN VE MEMURUN ENFLASYONU FARKLI

Hükümetin komik ve insafsız zamlara mahkûm ettiği öğretmenler, memur ve emeklilerinin ücret, maaş ve aylıkları reel olarak erimeye ve gerçek enflasyon karşısında aşınmaya devam etmektedir. TÜİK’in enflasyon hesaplamalarında cips, badem gibi fantezi ürünler dışarıda tutulup, memurun en fazla tükettiği temel gıda ürünleri baz alınırsa enflasyon artışının daha fazla olduğu ortaya çıkacaktır. Yani halkın sofrasındaki maddelerin yıllık ortalama fiyat artışı, resmi gıda enflasyonu olarak açıklanan oranın çok üzerinde ve açıklanan enflasyon oranından çok fazla bulunuyor. Memurun enflasyonu %40’lara ulaşmıştır.









Son Güncelleme: 23.01.2014 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165