Hükümlülere belediyede iş

Osmancık Belediyesi, kamu yararı bir işte çalıştırma cezası alan hükümlülerin belediye...

15 Ağustos 2014 Cuma 11:23
 Hükümlülere belediyede iş


Osmancık Belediyesi, kamu yararı bir işte çalıştırma cezası alan hükümlülerin belediye bünyesinde ücretsiz çalıştırılması için Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile protokol imzaladı.


Mahkemeler tarafından 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 50'nci maddesi kapsamında "ücretsiz olarak kamuya yararlı bir işte çalışma" cezası verilen hükümlülerin Osmancık'ta çalıştırılması için belediye ile Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında protokol yapıldı.


Çorum Denetimli Serbestlik Müdürü Sordan Çetinkaya ile Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş tarafından imzalanan protokol gereği 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 50'nci maddesinden hüküm alanlar cezaları bitinceye kadar belediye bünyesindeki çeşitli kamu yararı işlerde çalıştırılabilecek.


Buna göre 5 kadın 30 erkek olmak üzere 35 kişi Genel İdari Hizmetlerde, 5 kadın 30 erkek olmak üzere 35 kişi yardımcı hizmetlerde, 5 kadın 30 erkek olmak üzere 35 kişi de ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi işlerinde çalıştırılabilecek.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, kamu yararına çalışma cezası alan hükümlülerin belediye bünyesindeki işlerde çalışması için protokol imzaladıklarını belirterek "Mahkemeler tarafından kamu yararına işlerde çalışma cezası verilebiliyor. Bu şekilde ceza alan hükümlülerin bu cezalarını belediyemiz tarafından verilecek kamu yararı işlerde çalışarak yerine getirmeleri için Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. Böylelikle kamu yararına çalışma cezası alan hükümlüler bu sorunluluklarını ilçemizde yerine getirirken çeşitli alanlarda ilçemizin hizmetlerini yerine getirmiş olacaklar" dedi.




Son Güncelleme: 15.08.2014 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.