Huzur ve barış iklimi

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Toplumsal hayatımızın temel taşlarından olan, ayrı bir güzellik ve...

02 Ekim 2014 Perşembe 16:34
 Huzur ve barış iklimi


AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Toplumsal hayatımızın temel taşlarından olan, ayrı bir güzellik ve zenginlik katan yüce dinimizin bizlere hediye ettiği bayramlarımızdan kurban bayramını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Bayramın bütün insanlık için huzur ve esenlik iklimi olduğunu belirten Ceylan, açıklamasında şöyle dedi; “Kurban Bayramı biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar, bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günüdür. Kurban insanın Allah'a yakınlaşmasına ve onun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir. İçerisinde birçok sembol, anlam ve değer taşıyan kurban ibadeti sadakatin, teslimiyetin vefakarlığın göstergesidir. Yüce Rabbimizin verdiği nimetlere karşı yapılan bir şükürdür. Bunun sonucunda sevaba ulaşmak ve bir takım belalardan korunmaktır. İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar ortak değerlerimizi güçlendirmenin aramızdaki bağları geliştirmenin vesilesidir. Bayramların güzelliğini, anlamını ve değerini birkaç bayram günüyle sınırlı tutmayarak yaşamın her aşamasında ve tüm insani ilişkilerimize yansıtmalıyız. Bu gün dünyanın birçok yerinde çekilen acı ve sıkıntıları göz önünde bulundurarak bayrama huzur ve güven içerisinde girmenin kıymetini bilmeliyiz. Başta Suriye olmak üzere Irakta, Filistin'de, Afganistan'da, Arakanda, Doğu Türkistan'da, Mısırda, Tunus'da, Libya'da, Lübnan'da, Sudanda bir çok kardeşimiz acı, ızdırap, sıkıntı içinde ve huzursuz.Bayramın ülkemiz ve tüm dünya için hayırlara, güzelliklere vesile olmasını, acıdan, kederden, sıkıntıdan uzak huzur içerisinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin bayramını kutlar, sağlık, mutluluk içerisinde daha nice bayramlar dilerim.”




Son Güncelleme: 02.10.2014 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.