Huzurevinde renkli etkinlik

‘Huzurevinde Ebruli Saatler’ adlı program dün Kamile-Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

31 Mart 2016 Perşembe 13:06
Huzurevinde renkli etkinlik

Mimar Sinan Anaokulu tarafından hazırlanan ‘Huzurevinde Ebruli Saatler’ adlı program dün Kamile-Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşti.


 ‘Her Okulun Bir Projesi Var’ kapsamında düzenlenen renkli etkinlikte, minik öğrencilerle huzurevi sakinleri bir araya geldi.


Çorumlu Ressam-Ebru Sanatçısı Nilgün Ayşecik Çevik’in konuk olduğu programa Mimar Sinan Anaokulu Müdürü Semiha Ateş, Müdür Yardımcısı Sümeyya Kurt, Okul Öncesi Eğitim Öğretmenleri Zehra Gören, Esin Kocaoğlu, Aysun Bakbak, Neriman Uyan, Güllü Şahin, Atiye Dinder, Melek Dursun ve Derya Bence ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Huzurevi Müdürü Hüseyin Penez’in ev sahipliğindeki etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.


‘HEDEFİMİZ, DEĞERLERİNE

BAĞLI BİR NESİL YETİŞTİRMEK’


Programın açış konuşmasını yapan Semiha Ateş, “Mimar Sinan Anaokulu olarak yetiştirdiğimiz çocuklarımızı hayata en güzel şekilde hazırlamak adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. ‘Huzurevinde Ebruli Saatler’ adlı projeyi de bu kapsamda hazırladık. Yaşlı ve engellilere karşı duyarlı ve saygılı, sosyal sorumluluk sahibi, sevgiyi paylaşan, değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyerek yola çıktık” dedi.


“Bizleri yetiştiren ve bu uğurda emek veren yaşlılarımızı unutmadık” diyen Ateş, “Toplumumuzu bir araya tutan ve bizleri güçlü kılan değerlerimizi çocuklarımıza öğretmen için buradayız” diye konuştu.


Ateş, proje kapsamında görev alan ve emeği geçenler ile katkıda bulunan herkese teşekkür etti.


‘ÇOCUKLAR ve YAŞLILAR İHMÂL EDİLMEMELİ’


Kamile-Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hüseyin Penez, 7’den 70’e farklı yaş gruplarını bir araya getiren bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.


‘Huzurevinde Ebruli Saatler’ adlı programın açılışında konuşan Hüseyin Penez, “Bizi biz yapan değerlerin yeni nesillere aktarılmasını önemsiyor ve destekliyoruz. Bu doğrultuda yaşlıların ve çocukların asla ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.


Penez, “Dedeler ve ninelerle torunları yaşındaki çocuklarımızı buluşturan, kaliteli zaman geçirmelerine vesile olan bu etkinlikte emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.


Proje Koordinatörü Neriman Uyan ise geleneksel ebru sanatını merkezine alan proje kapsamında çocuklarla yaşlıları buluşturmayı ve sosyal paylaşım ortamı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
“Huzurevinde, huzurlu bir etkinlik gerçekleştirmeyi hedefledik” diyen Uyan, programa konuk olan Ressam-Ebru Sanatçısı Nilgün Ayşecik Çevik’e teşekkür etti.


HUZUREVİNDE RENKLİ ETKİNLİK


Öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırlayıp sunduğu programda sahne alan Yağmur Azra Kocaoğlu isimli minik öğrenci İstiklâl Marşı’nın tamamını ezbere okuyarak büyük alkış aldı.


Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin sunduğu Türk Sanat Müziği dinletisi ile devam eden programda sahneye gelen Mecitözü Şehit Mahmut Daşdan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise yöresel halk oyunları gösterisi sundu.


Şiir ve şarkılarla devam eden program, Nilgün Ayşecik Çevik’in huzurevi sakinleri ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği ebru çalışmasıyla sona erdi.



Son Güncelleme: 26.07.2018 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165