‘Hz. Muhammed’in doğumu insanlığın aydınlanmasıdır’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Mevlid Kandili kutladı. “Bu geceyi, Müslümanlar yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlamakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır” diyen Aras, tüm İslam aleminin gecesini kutladığını, bu gecenin insanlığın kurtuluş yoluna ışık tutacak bir kandil olmasını dilediğini ifade etti.

11 Aralık 2016 Pazar 15:41
 ‘Hz. Muhammed’in doğumu insanlığın aydınlanmasıdır’


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Mevlid Kandili kutladı. “Bu geceyi, Müslümanlar yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlamakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır” diyen Aras, tüm İslam aleminin gecesini kutladığını, bu gecenin insanlığın kurtuluş yoluna ışık tutacak bir kandil olmasını dilediğini ifade etti. Aras, açıklamasında şunları söyledi:

“Gönderilen son ve en büyük peygamber olan Hz. Muhammed (s.a.v.)’in, 571 yılında Rebiül-Evvel ayının 12.gecesindeki doğumu yüzyıllardan beri biz Müslümanlarca coşku ile kutlanmaktadır.

Onun doğduğu yıllarda cehalet, zulüm ve ahlaksızlık dünyayı karatmış, yaşanmaz hale getirmişti. Sevgili peygamberimizin getirdiği İslamiyet’le birlikte dünya aydınlanmış, adalet, barış ve huzur gibi duygular insanlığa müjdelenmiştir. Bu yüzden Hz. Muhammed’in doğumu insanlığın kurtuluşunun mübarek başlangıcıdır.

İnsanlığın bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin vücut bulduğu bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak onlarca güzellikte örnekler vardır. Onun örnek alınması, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi şekliyle değil; onun sünnetinin ve sîretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılması ile mümkündür.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) sadece inanç ve ibadet hayatımıza kılavuzluk eden bir kutlu öğretmen, bireysel ve sosyal ahlaki hayatımıza rehberlik eden bir mükemmel örnek olarak kalmamış, O’na duyulan derin sevgi ve bağlılık na’t ve kasideden hilye ve ebruya, resim ve isimlerden mevlit ve sünnet merasimlerine kadar sanat ve edebiyatımızda, sosyal ilişkilerimiz ve aile hayatımızda da ayrı bir coşku ile dile getirilmiştir.

Peygamberimizin doğum yıldönümlerinde okunan mevlitleri saygı ile dinlemek, O'nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak hiç şüphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize olan engin sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir. O'nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm İslam aleminin gecesini kutlar, bu gecenin, insanlığın kurtuluş yoluna ışık tutacak bir kandil olmasını dilerim.


Son Güncelleme: 11.12.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.