İçişleri Bakanı İstifa Etmelidir

Türk Büro-Sen Ankara’da meydana gelen saldırıda şehit olan 21 vatandaş için bugün YEDAŞ yanında bulunan şehitler anıtı önünde bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu.

19 Şubat 2016 Cuma 14:44
İçişleri Bakanı İstifa Etmelidir

Türk Büro-Sen 
 Ankara’da meydana gelen  saldırıda şehit olan 21 vatandaş için bugün YEDAŞ yanında bulunan şehitler anıtı önünde bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu.

Şube Başkanı Sami Çam, Ülkenin Hiçbir Yerinde Can Güvenliğinin Kalmadığını ifade ederek, Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’da konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yokuş, açıklamasında “Dün akşam Başkent Ankara’nın göbeğinde askeri ve sivil personeli taşıyan servis araçlarına yapılan bombalı saldırıda 28 vatandaşımız şehit olmuş, 61 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Saldırının Genel Kurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile TBMM, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na 200-400 metre gibi kritik bir mesafede gerçekleştirilmesi ise Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir vatandaşımızın can güvenliğinin kalmadığını göstermektedir.


ÜLKEYİ YÖNETENLERİN YANLIŞ İÇ VE DIŞ POLİTİKALARI VATANDAŞA TERÖR OLARAK DÖNÜYOR

AKP Hükümetinin, açılım adı altında başlattığı çözülme süreci ile PKK terör örgütüne birçok taviz verilmiştir. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgemizde polis karakoluna, asker kışlasına çekilerek bölge tamamen terör örgütüne bırakılmıştır. Güneydoğu Anadolu Bölgemizde başlatılan terör olayları ülkemizin her yerine öbek öbek yayılmıştır. İmralı’da bulunan bebek katilinin talimatları ile ülkede kargaşa ve kaos ortamı yaratılmıştır.


Yine AKP Hükümetinin yanlış dış politikaları sebebiyle ülkemiz ateş çemberine dönmüştür. Ülkemizin başına PKK terör örgütü yetmezmiş gibi, birde İŞİD terör örgütü bela edilmiştir. Maalesef hükümet yetkilileri yaşanan terör saldırıları karşısında hala sessiz kalmayı tercih etmektedir. Sonuç olarak da şehit haberleriyle Türk Milleti’nin yürekleri dağlanmıştır.


SINIRLARIMIZ KEVGİRE DÖNDÜ

Sınır komşumuz Irak ve Suriye’de yaşanan iç çatışmadan kaçanlar ülkemize sığınmışlar, sınırlarımız kevgire dönmüştür. Adeta bir göçmen ülkesine dönüşen ülkemizde, asayişi sağlamak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Devlet otoritesi sarsılmıştır. 3 milyon göçmenin kimlikleri tek tek tespit edilemediği için, Ülkemizde yabancı ajanlar cirit atmaktadır. İç ve dış politikadaki beceriksiz siyasi yönetim anlayışı nedeniyle sınır güvenliğimiz ortadan kalkmış ve komşularımızla kavgalı hale gelmiş durumdayız.


İSTİHBARAT ZAFİYETİ HAD SAFHAYA ULAŞMIŞTIR

Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaşın temelleri ülkemizde atılmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız can ve mal güvenliklerinden endişe etmekte, sokağa çıkmaya korkmaktadırlar. Korku ve panik havası doğudan batıya ülkemizin her bir yerine hızlıca yayılmaktadır. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere, Polis ve Jandarma istihbaratı yetersiz kalmaktadır. Güvenlik zafiyeti biran önce giderilmeli, gerek istihbarat teşkilatlarımız, gerek silahlı kuvvetlerimiz tüm önlemleri almalı, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamalıdır.


İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİDİR

7 Haziran seçimlerinden bu güne kadar yaşanan terörün birinci sorumlusu Hükümet, ikinci sorumlusu ise İçişleri Bakanıdır. Ülkemizde huzur ortamını sağlayamayan Hükümet yetkilileri ve özellikle İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Vatandaşlarımız her gün şehit haberi almaktan bitap düşmüş, can güvenliği korkusu ile sokağa çıkamaz olmuştur. Bu korku ve panik havasının sorumlusu İçişleri Bakanı, sorumluluklarının gereğini yerine getirerek istifa etmelidir.


TERÖRİSTLERLE YAPILAN MÜZAKERELERİN BEDELİNİ ASKER, POLİS VE VATANDAŞIMIZ ÖDÜYOR

Türkiye’nin getirildiği bu kaos ortamının tek sorumlusu 13 yıllık AKP iktidarıdır. Başta bölücü terör örgütleri olmak üzere gösterilen müsamaha ve tavizler, Türkiye’yi felaketin eşiğine getirmiştir. Dolmabahçe mutabakatı rezaleti ise bölücü terörü iyiden iyiye azgınlaştırmıştır. Bu mutabakat Türk Milleti’nin kalbine bir hançer gibi saplanmıştır. Bölücü teröre verilen tavizler her gün bir askerimizin, polisimizin canına mal olmuş, gerçekleştirilen saldırılarla da yüzlerce sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kimse beceriksiz yönetim anlayışının bedelini Türk Milleti’ne ödetmeye hakkı yoktur.


BAŞKANLIK GİBİ SUNİ GÜNDEMLERLE HALK OYALANIYOR

Milletimiz her yerde can korkusu yaşarken, ülkeyi yönetenler Başkanlık derdine düşmüştür. Başkanlık, Anayasa değişikliği gibi çeşitli suni gündemlerle halk oyalanmaya çalışılmaktadır. Halkımızın en önemli sorunu terördür. Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, TBMM’siyle teröre karşı top yekün bir mücadele verilmelidir. PKK’dan IŞİD terör örgütüne kadar terörün ve teröristin hepsine lanet olsun. Terör sorunu bitmeden ülkemiz rahat bir nefes alamayacaktır. Bizler teröre karşı yapılacak mücadelenin her zaman destekçisi olacağız.


Türk Büro-Sen olarak, hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm Milletimize baş sağlığı diliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.02.2016 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165