İçme suyu şebeke hattı çalışmaları başladı

Alaca Belediyesi, bir hizmeti daha vatandaşlarıyla buluşturuyor. Seçim döneminde Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, tarafından ilçe halkına vaat edilen bir hizmet daha yerine getiriliyor.

25 Kasım 2016 Cuma 13:21
İçme suyu şebeke hattı çalışmaları başladı

Alaca Belediyesi, bir hizmeti daha vatandaşlarıyla buluşturuyor. Seçim döneminde Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, tarafından ilçe halkına vaat edilen bir hizmet daha yerine getiriliyor.


Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, ilçenin 173 kilometrelik içmesuyu şebeke hattının sil baştan yenilendiğini belirtti. Çalışmalar, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ve yüklenici firma İHT Mühendislik-Aydınlar Mühendislik yetkililerinin de katılımı ile kurban kesilerek başladı.

Yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, seçim döneminde ilçe içmesuyu şebeke hattını değiştirmek adına bir söz verdiklerini belirterek, “Şükürler olsun ki bugün bir sözümü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 173 kilometrelik içmesuyu şebeke hattımızın yenileme çalışmaları bugün (dün) itibariyle başlamış bulunmaktadır. İçmesuyu şebeke hattı çalışmaları İHT Mühendislik-Aydınlar Mühendislik iş ortaklığında gerçekleştirilecek” dedi.

“10 MİLYONLUK YATIRIM”


Bunun yanında mevcut su deposuna ek olarak 2500 metreküplük içmesuyu deposunun da yapıldığını söyleyen Başkan Eyvaz, mevcutta bulunan su deposunda da rehabilitasyonunun yapılacağını vurguladı. İçmesuyu çalışmalarının maliyetiyle ilgili bilgiler veren Eyvaz, “01.01.2018 tarihinde bitirilecek çalışmanın maliyeti 10 milyon 229 bin TL. ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


1 OCAK 2018’DE BİTECEK


Teknik detaylar hakkında bilgiler veren İnşaat Mühendisi Zafer Demiral ise, 173 kilometrelik içmesuyu şebeke hattında boruların yenilenmesi, 2500 metreküp içmesuyu deposunun yanı sıra SCADA otomasyon sisteminin kurulacağını, 5 bin adet abone bağlantısının yapılacağını belirtti. İş bitirme tarihinin 01.01.2018 olduğunu ancak kendilerinin bunu olabilecek en erken sürede bitirmeye gayret edeceklerini belirten Zafer Demiral, İHT Mühendislik-Aydınlar Mühendislik iş ortaklığında yapılan projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Son Güncelleme: 25.11.2016 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.