İddiaları yalanladı, ‘Konuşursam dışarı çıkamazlar’ dedi

Çorum’un İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, hakkındaki iddiaları yalanlarken, “konuşursam kapı dışarı çıkamazlar.” dedi.

23 Nisan 2021 Cuma 14:36
İddiaları yalanladı, ‘Konuşursam dışarı çıkamazlar’ dedi

Çorum’un İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, hakkındaki iddiaları yalanlarken, “konuşursam kapı dışarı çıkamazlar.” dedi.
Dün geniş katılımlı basın toplantısı düzenleyen Sülük, İskilip Belediyesi’nin 1 yıllık faaliyet raporunu yetersiz bulan MHP ve AK Parti mensubu 9 meclis üyesinin iddialarını yalanladı.

İDDİALARA KARŞI BELGE VE RAKAMLAR SUNDU

İskilipost'ta yer alan habere göre, Başkan Sülük, 9 meclis üyesinin iddialarına karşı belge ve rakamlar sunarken, birlikte çalıştıkları faaliyetleri, harcamaları, alımların kimler tarafından yapıldığını dile getirdi. Kendisinin her zaman tasarruftan yana olduğunu, alımlarda kaliteli ve ucuz mal alımı yapılması konusunda dönemin başkan yardımcısı ve personeli sürekli uyardığını ifade etti. Nerelere ödeme yapıldığı konusunda rakamsal verileri paylaştı. Alımların ve ödemelerin istifa eden ve muhalif tavır alan başkan yardımcısının imzasından geçtiğini söyledi.

KENDİSİNİ İHBAR ETTİ

İddialardan biri olan Aşevi hakkında açıklamada bulunan Sülük, ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtmada başarılı olduklarını belirterek, buraya yapılan alımlarda son derece titiz davrandıklarını söyledi. Kardeşine ait çiftlikte çalışan ihtiyaç sahibi bir kişiye de yemek gönderildiğini doğrulayan ve söz konusu kişinin de bu hizmetten yararlanacak şekilde ihtiyaç sahibi olduğunu vurguluyan Sülük, bunun bile suçlama konusu yapıldığını belirterek, “Burada yapılan hayır hizmetidir, yanlış yapılan bir şey varsa kendimi ihbar ediyorum, beni denetleyin” dedi.

'DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ'

Belediye Başkanı Ali Sülük Ak Partili bir meclis üyesinin sosyal medyada sahte hesaplarda dolaşan belediyeyi yıpratıcı paylaşımlar ve halk arasında dolaşan dedikoduların araştırılması için araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunduğunu, bunun üzerine böyle bir siyasetin olamayacağını savunarak izin vermediğini söyledi. Devlet kurumunun dedikodular ve sahte hesapların yazdıkları ile yönetilemeyeceğini, böyle bir komisyon kurulsa bunun Türkiye’de ilk olacağını aktaran Sülük, devleti küçük düşürücü böyle bir şeye izin vermediğini savundu.

'DURUŞUMU HİÇ BOZMADIM'

Belediye Başkanı Ali Sülük, göreve geldiklerinde ilk işlerinden birinin belediyeye yük olan çöp ihalesini iptal ettiğini, bu süreçte bazı muhalif meclis üyelerinin ihale sisteminin devam etmesinden yana tavır aldıklarını, kendisini ikna etmeye çalıştıklarını iddia ederek, bu israfa müsaade etmediğini ve üstelik yüklenici firmadan bir makam aracını hediye olarak aldıklarını hatırlattı. Sülük, firmaya hediye araç için teşekkür etti.

'YOLSUZLUĞA VE HAKSIZ KAZANCA DUR DEMEK İÇİN BURADAYIM'

Sülük, faaliyet raporunun neden yetersiz bulunduğuna dair bir soru üzerine, “Koltuk meselesi, çöpteki rant düzeninin bozulması, maddi beklentilere prim verilmemesi. Bunların istediği Başkanlık koltuğu. Ben yolsuzluğa ve haksız kazanca dur demek için buradayım.” İfadelerini kullandı.

'YALANSA BUYURSUNLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUNLAR'

Basın toplantısında Belediye Faaliyet Raporuna ret oyu veren meclis üyelerine çağrıda bulunan Sülük, söylediklerini gerçek dışı bulan üyelerin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunabileceklerini belirterek, “Yalansa buyursunlar suç duyurusunda bulunsunlar. Konuşursam kapı dışarı çıkamazlar” dedi.

DÜĞÜN SALONU TARTIŞMALARI

skilip’e güzel bir düğün salonu yaptıklarını, yapım aşamasında görüş birliği içinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Ali Sülük, bu konuda kendisini suçlayan başkan yardımcısı ile yaptıkları whatsap görüşmelerini de basınla paylaştı. Vatandaşlar tarafından emniyetten 34 düğün için izin alındığını, burada oğlan evi ve kız evinin ayrı ayrı izin aldıklarını, yapılan hizmetin yıpratılması için yanlış rakamlar telaffuz edildiğini ileri sürdü. Sülük, “Müfettiş raporu henüz gelmedi. Kusurlarımız olabilir. Tekrar ediyorum. Allah bana belediyenin kuruşunu yemeyi nasip etmesin” dedi.

'HERKES GİTSE BEN MHP’LİYİM'

Başkan Sülük, hiçbir suçlama ve iftiraya boyun eğmeyeceğinin altını çizerek, “Kimse beni partimden koparamaz. Herkes gitse ben Milliyetçi Hareket Parti’liyim. Bunu sizlerin, ülkücü camianın ve İskilip halkının bilmesini istiyorum” dedi.

İKİ İSME TEŞEKKÜR ETTİ

Sülük, iki saatten fazla süren basın toplantısının sonunda sıkıntılı süreçte her zaman yanlarında dimdik durduğunu belirttiği Hatun Çam ve Murat Kiraz’a ayrıca teşekkür etti.

Son Güncelleme: 23.04.2021 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ay. 2021-04-23 17:00:57

Bu beyefendi konuşsaya! Kim tutuyor? Konuşsun neyi konuşacaksa. Konuşsun da çıksın ortaya ne varsa. Öyle konuşursam deme ile olmuyor.

Misafir Avatar
Bildiğini konuş,kendini ezdirme 2021-04-26 14:21:38 @Ay.

Konuş,çıkamasınlar dışarı.Yanlış bir şeyler var ki konuşursam sokağa çıkamazlar diyorsun.Saklama konuş.Kim doğru,kim yanlış,önce İskilip halkı,Sonra Çorum,sonra da MHP genel merkezi bilsin.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Klasik 2021-04-23 20:36:52

Cumhur ittifakı..

Misafir Avatar
Gökkuşağı yedi renktir. 2021-04-27 14:08:39 @Klasik

Sıcak yemek işini belediye çalışanları mı pişiriyor?Yoksa özel bir firma mı yapıyor?Özel firma yapıyorsa,firma adını yazma imkanı var mı?Gökyüzü bugün masmavi...Belediye çalışanları yapıyorsa,kolay gelsin.Başarılar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Can 2021-04-23 15:40:44

Hepsi için söylemiyorum ama o ilçede çıkarına ters düşünce iftira çamur pislik atacak insan çok..önce yüzüne gülerler çıkar vardır çünkü çıkar bitince senin kuyunu kazmaya başlarlar ister sizle işi bitince çıkar sağlayacakları başkalarına bakarlar..amir memur farketmez onlar için öyle tipler çok orda

Avatar
Gurbetten 2021-04-23 15:28:06

birbirinizle uğrayacağınıza ilçeyi kalkındırmaya çabalayın. çevrenizdeki ilçelere bakın yollar yapılıyor gençler için tesisler yapılıyor fabrikalar yapılıyor bizde bir okulu ellerine yüzlerine bulaştırdılar. kaç yıllardır aynı yüzler. ne oluyor
elde var kocaman sıfır yazık oluyor geleceğimiz. gançler iş aş bekler. bu dünyanın öbür tarafı var.
ülkemizde ilçemiz izleniyor. Enerjinizi ilçeye ne yaparım dusturu ile caba sarfetmeli yakışmıyorrrr

Avatar
Acikca 2021-04-24 13:29:22

E konuş o zaman. Kim tutuyo

Avatar
Zafercan 2021-04-24 22:06:10

2 yıl doldu, ceviz kabuğunu belki doldurur yaptığı işler. Oysa seçim vaadleri ne kadar uzun bir broşür olarak hazırlanmıştı. Hikaye. Konuş madem neyi bekliyon ki, sıkıntı varsa dök eteğindekileri...

Avatar
Emine 2021-04-23 22:26:42

Ben universteyi orda okudum daha önceleri yada orda okurken belediye başkanı kimdir bilmiyordum bilmememin sebebi ise oranın başında duran belediye başkanlarinin hiç birşey yapmamasiydi ama ilk defa bu kadar çok Ali sülük başkanı duydum yaptıklarını ilçeye kazandırdıklarini o ilçeye kimsenin yapamadığını Ali sülük yapmıştır iyikide o belediye başkanı iskilipte yaşıyor olsaydım oyumda her zaman ona olurdu

Avatar
İSKİLİPDEN 2021-04-23 17:46:06

önceki yıllardan mezun lise mezunu gençler var. üniversiteyi kazanamamış imtihanlara hazırlanmak amacı ile gençlere bir öncülük yapılsa imtihan için ders çalışma açısından gerçi sınavlara bir şey kalmadı da sınavlara hazırlanmak amacı ile