İftarda gündem toplu sözleşme

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulları iftar yemeğinde bir araya geldi.

29 Mayıs 2019 Çarşamba 17:29
İftarda gündem toplu sözleşme

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulları iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftarda gündem sendikal haklar ve sorunlar oldu.

Kamu Sen Başkanı Selim Aydın, yol arkadaşları olarak tarif ettiği sendikacılara ‘Çorum’da 5.100 koca koca yürekleriz.” Dedi.

Memur ve emeklinin kaderinin malum senin eline bırakılamayacağını belirten Aydın, ek gösterge ve sözleşmeliler konusunda çabalarının davam ettiği mesajını verdi.

İşte Aydın’ın o konuşması;

Türkiye Kamu-Sen,  ilk günkü azim ve kararlılıkla yoluna ve mücadelesine devam etmektedir. “15 Mayıs tarihini geride bıraktık. Sendikalarımızdan aldığımız bilgiler ışığında, Türkiye Kamu-Sen  Çorum İl temsilciliği olarak  bu sene üye sayımızı artırarak ,5100 üyemizle sendikal mücadelemize devam edeceğiz. Rabbim büyümemizi daim eylesin. Bizim büyümemiz ahlaki değerlerin hala bu ülkede kıymetli olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir. Sizler gibi yürekli, omurgalı insanların varlığı ülkemizin geleceği açısından gerçekten çok önemlidir.

İnsanı onurlu ve şahsiyetli yapan omurga değil, ilkeleri ve prensipleridir. İlkeli olmayan insanlar olaylar karşısında dik duramazlar, çoğu zaman menfaat, makam mevkii için eğilmek zorunda kalırlar. Bazen de korktukları için iki büklüm olup ezilirler. Boyun eğip şartlara ve güce teslim olurlar. Etraflarındaki haksızlık ve olumsuzlukları görüp te karşı duramayanlar unutmasınlar ki, gün gelir aynı haksızlıkları kendileri yaşarlar.  Bu yetki sürecinde gücümüzü güç katan tüm üyelerimize, canla başla, yağmur çamur demeden çaba sarf eden tüm yöneticilerimize bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bir ve beraber olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizden kamu çalışanlarının şüphesi olmamalıdır. Hiçbir hakikat davası; uğruna uykusuz geceler yoksa, uğruna gayret edilmemişse, uğruna mücadele edilmemişse, uğruna ter dökülmemişse başarı ile taçlanamaz. İşte Türkiye Kamu-Sen bu gayretin, bu mücadelenin, bu terin adresidir. 1992 yılından beri devam eden terkibimize, bundan sonra var olma irademize, bu varlık iddiamızı hiç bir sınırlamaya gitmeden, herkesi kucaklayarak, sevdası  Türkiye olan herkesi saflarımıza katmaya devam edeceğiz.

 MEMUR VE EMEKLİNİN KADERİ MALUM-SEN’İN ELİNE BIRAKILAMAZ

Ağustos ayında yapılacak olan Toplu sözleşme görüşmeleri  masasında  Türkiye Kamu-Sen olmalıdır. “Yaklaşan bir toplu sözleşme sürecine doğru hep birlikte yol alıyoruz. Bu noktada çalışmalarımız aylardır devam ediyor. Haziran ayı içerisinde  de  taleplerimize son halini vereceğiz. Artık bu masada Türkiye Kamu-Sen olmalıdır. Yıllardır memuru ve emekliyi masada bırakanların o masada yeri yoktur. 2013-2015 ve 2017 yıllarında attıkları imzaların kamu çalışanlarına verdiği zarar ortadayken, bir toplu sözleşme masasında memurun ve emeklinin kaderi bunların eline bırakılamaz. “Kalemin mürekkebi dolmadı” diyerek hemen sonrasında buçuk zamma imza attıkları hala hafızalarda. Bu kadar kayba artık tahammülümüz kalmadı.

EK GÖSTERGE VE SÖZLEŞMELİLER KONUSUNDA ÇABAMIZ SÜRÜYOR

TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinin içine bu başlıkların da konulması gerekmektedir. “Sözleşmeliler ve ek gösterge konusunda hassasiyetimiz aynen devam etmekte. Bu süreçlerin takipçisi olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. TBMM’ye gönderilen bir torba kanun teklifi var. Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezimiz, önceki gün yaptığı  açıklamayla bu torba yasa içine ek gösterge ve sözleşmelilere kadronun konulmasını talep etmiştir. Ek gösterge konusunda kamuda oluşan beklentiye bir an önce karşılık verilmeli. Verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini ve sadece dört meslek grubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayan bir ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu noktada TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı bir çalışma bekliyor. Bizim çalışmamız bu sorunun çözümü noktasında ciddi bir yol gösterici olacaktır.

Sözleşmelilerin kadro talebini söylemekten artık dilimizde tüy bitti. Daha önce verilen bu kadro bir kez daha verilebilir. Parçalanan aileleri bir araya getirmek yetkililerin sorumluluğudur. Sözleşmeliler kadro alana dek bu konudaki çabamız sürecektir.”

Son Güncelleme: 29.05.2019 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sendika 2019-05-29 19:43:13

Kamusene tam destek

Avatar
Has Çorumlu 2019-05-30 10:14:14

Sürekli ayrışmayı körükleyen, kırıcı ifadeler kullanan bir sendika temsilcisi. Halbuki dertler ortak, sorunlar bir. Bir araya gelip daha gür bir sesle halledilebilecek işler maalesef cılız sesler olarak yok olup gidiyor. Sendikalarda ideoloji ve ayrışma tavan yapıyor maşAllah. Ondan sonra da bu işler niye böyle oluyor diye öf pöf yap.