İhale bugün, kongre kültür merkezi yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı eski stadyum alanına Millet Bahçesi yapımı işi bugün ihale edilecek, şartnamede kongre kültür merkezi yok

28 Ocak 2021 Perşembe 23:55
İhale bugün, kongre kültür merkezi yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca eski stadyum alanına Millet Bahçesi yapımı işi bugün ihale edilecek.
Ankara’da gerçekleştirilecek ihalenin duyurusu TOKİ’nin sitesinde yapıldı.

MİLLET BAHÇESİ İHALE EDİLİYOR

Çorum merkez Karakeçili Mahallesi sınırlarında bulunan eski stadyum arsasının  Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi’ ihalesi 1.432,78 m2 inşaat alanını kapsıyor. 34.656,79 m2 Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, Makine Dairesi ve Su Deposu İnşaatı ile Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları Yapımı İşi ihalesini kazanan firmaya 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. Firma 300 iş gününde projeyi tamamlayacak.

SPOR VE SOSYAL DONATILAR YAPILIYOR

Millet Bahçesi projesinde çocuk oyun alanı, tenis kortları, koşu ve bisiklet yolları ile otopark gibi sosyal donatılar yer alırken, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim döneminde taahhüt ettiği ve en maliyetli projelerinden olan Kongre Kültür Merkezi yer almıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde, eski stadyum arazisine karşılık Çorum Belediyesi’ne eş değer bir hazine arazisi verilmesi kararlaştırılmış, bakanlığın söz konusu alana Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi,tenis kortu, koşu ve bisiklet yolu vb. sosyal donatıların yanı sıra Kongre Kültür Merkezi yapması sözü verilmişti.

ŞARTNAMEDE KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ YOK

Ankara’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Toplantı Salonu’nda saat 11.00’de yapılacağı duyurulan ihalenin şartmanesinde, Çorum Belediyesi’nin sözünü verdiği kongre ve kültür merkezi bulunmuyor.

‘ŞİMDİ NE OLACAK’ DEMİŞTİK

Bilindiği üzere Habercim19’da Mustafa Demirer imzalı ‘Şimdi ne olacak?’ başlığında 12 Ocak’ta yayınlanan haber yorumda, eski şehir stadının yerine planlanan projede son dakika değişikliği ‘ile kongre kültür merkezinin yer almadığını dile getirmiş, başta belediye olmak üzere iktidar temsilcilerinin Ankara nezdinde girişimde bulunmaları çağrısında bulunmuştuk.

Son Güncelleme: 29.01.2021 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sorumlu 2021-01-29 11:17:22

Emeğe geçenlere çok teşekkürler, Çorum için il merkezi için özel bir çalışma.

Avatar
Gadasını aldıklarım 2021-01-29 10:36:14

Belli kişiler girmez şeffaf olması dileklerimizle.

Avatar
MURAT 2021-01-29 11:53:37

Karşı tarafta kocaman park var az altında park var adam akıllı bişey bulamadinizmi yapacak

Avatar
Halk 2021-01-29 12:56:27

Adil candemir spor salonu staddan daha eski kotu orada yikilacakmi

Avatar
eğtm 2021-01-29 20:02:38

kongre kültür merkezi yok. geçmiş olsun. Mustafa Demirer söylemişti,

Avatar
ilhan 2021-01-29 08:48:29

ŞERH KONULSUN AHLAKSIZLAĞA VE İSRAFA MAHAL VERİLEN BİYER DEĞİL
BİLGİ BECERİ VE GENLERİ SPORA YÖNLENDİRECEK BİR ALT YAPIDA OLSUN
LÜTFEN