İhale kararı çıktı

Çorum Adliyesi Ek Binası yapım ihalesi 2023 yılında yapılacak.

16 Kasım 2022 Çarşamba 18:34
İhale kararı çıktı

Çorum Adliyesi  Ek Binası yapım ihalesi 2023 yılında yapılacak.

AK Parti Üyesi Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Av. Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı TBMM’de bulunan ofisinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından ortak bir basın açıklaması yapan Milletvekilleri Ceylan, Kaya ve Kavuncu, Adliye Ek Hizmet Binası’nın 2023 yılında ihaleye çıkarılacağı bilgisini paylaştı.

Ziyaretin ardından ortak bir basın açıklaması yapan Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Av. Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, 2022 yılında projesi tamamlanan Çorum Adliye Ek Hizmet Binası’nın önümüzdeki 2023 yılında ihaleye çıkacak”dedi.

Projenin detaylarına ilişkin bilgileri ise Milletvekilli Ceylan verdi.

İşte o açıklama:

“2021 yılı yatırım programında etüt proje karakteristiğinde yer almaktadır. 28.359 m2 kapalı kullanım alanına sahip ihtiyaç programı hazırlanmıştır. 06/05/2021 tarihinde proje ihalesi gerçekleştirilmiş, 02/06/2021 tarihinde proje ihale sözleşmesi imzalanmıştır. Avan proje çalışmaları tamamlanmıştır. 2022 Yılı Haziran Ayı içerisinde tüm projelerin tamamlanması planlanmaktadır.

Stratejik Planında belirtildiği üzere proje ile yeni bir adliye mimarisi anlayışıyla, çevreyi gözeten, çocuk, aile, mağdur ve tanıkların ihtiyaçlarını da karşılayan ve vatandaşların yargıya erişiminin kolaylaştırılması amaçlanmıştır.

Projede; 32 Cumhuriyet savcısı, 46 hâkim, 24 Adalet Uzmanı, 6 Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Asliye Ceza Mahkemesi, 3 Sulh Ceza Hakimliği, 1 Çocuk Mahkemesi (Rezerv), 2 İnfaz Hakimliği ve Baro Başkanlığına yer verilmiştir.

Çorum İli, Merkez İlçesi, Ulukavak Mahallesi, 4929 ada, 1 parselde kayıtlı 10.905,95 m2 yüzölçümlü tahsisli taşınmazı bulunmaktadır. (Adliyenin yanında bulunan otopark alanına ek hizmet binası yapılması planlanmaktadır.)

Hâkim, Cumhuriyet savcısı ve adli personelin daha güvenli ve sağlıklı fiziki ortamlarda çalışabilmeleri için Mahkeme Yönetim Sistemi Projesine uygun fiziki alanlar planlanmıştır.

Adli destek ve mağdur haklarının korunması kapsamında çocuk, kadın, yaşlı, engelli gibi kırılgan gruplar için hayata geçirilen adli görüşme ve gözlem odalarına projede yer verilmiştir.

Birleşmiş Milletler Engelli Kişilerin Haklarına İlişkin Sözleşmenin 13 üncü maddesinde düzenlenen "Adalete Erişim" başlığı kapsamında; engelli kişilerin, diğer kişilerle aynı koşullar altında ve aktif bir şekilde adalete erişiminin sağlaması, soruşturma ve diğer hazırlık aşamaları ve tanıklık dâhil tüm hukuki işlemlere doğrudan ve dolaylı katılımları kolaylaştırmak için hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri (HYYİ), engelli otoparkı, engelli rampası, merdiven ve rampada küpeşte, engelli kılavuz yüzey ve uyarıcı plakalar, wc'ler, bahçede engelliler için oturma alanları düzenlenmiştir.

Yargısal işlemler için adliyeye gelen avukat ve vatandaşlarımıza yönelik kafeterya, kütüphane, bebek bakım ve emzirme odaları, PTT ve banka hizmetleri gibi sosyal donatılara projede yer verilmiştir.

Yargılama maliyetlerinin düşürülmesi, yargısal işlemleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla, soruşturma ve kovuşturma aşamasında Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkemece dinlenilmesine gerek görülen kişilerin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi kullanılarak dinlenilmesi, kayda alınması için adliyemizde SEGBİS odalarına yer verilerek gerekli teknik alt yapı oluşturulmuştur.

Projede Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarından olan arabuluculuk ve uzlaşma odalarına yer verilerek, mahkemelerimizin iş yükü azaltılması sağlanmıştır.”

Son Güncelleme: 16.11.2022 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-11-16 20:19:49

Bekir Bozdağ'ın Çorum'a faydası olmaz zararı olur. Bekir Bozdağ, Fuat Oktay Çorum' un elinden bütün YATIRIMLARI aldılar, Yozgat'a götürdüler. Fuat Oktay ve Bekir Bozdağ ellerinden gelse ÇORUM ORGANİZE SANAYİ Bölgesi'n de ki FABRİKALARI alıp YOZGAT ORGANİZE SANAYİ Bölgesine götürecekler. Çorum için bir çivi çakmalarını bekliyorsunuz. Size çiviyi bile göstermezler. TÜRKİYE de ADALET olmadığı için ÇORUM bu haldedir. ADALET VE KALKINMA PARTİSİ YATIRIMLARI NE KADAR ADALETLİ DAVRANDIĞININ EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR ÇORUM VE YOZGAT,MAALESEF HAKSIZLIK KARŞISINDA KİMSENİN SESİ ÇIKAMIYOR. MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPAN ÇORUM, MİLYON DOLAR İHRACAT YAPAN YOZGAT. ÇORUM'A HAVALİMANI VE DEMİRYOLUNU ÇOK GÖREN ADALETLİ VE KALKINMANIN ŞAHI HÜKÜMET, YOZGAT'A HEM HAVALİMANI, HEM DE DEMİRYOLU YAPIYOR. ALLAH'IN ADALETİ ER YADA GEÇ TECELLİ EDECEKTİR. ÇORUM AHI KİMSENİN YANINA KAR KALMAYACAKTIR. ETME BULMA DÜNYASI, ENİNDE SONUNDA HAK YERİNİ BULACAKTIR. MEVLAM HÜKÜMET'İN YAPTIKLARINIDA YAPMADIKLARINI DA EN İYİ BİLENDİR, GÖRENDİR, DUYANDIR. YÜCE RABBİMİN VARDIR BİR BİLDİĞİ DİYORUM VE HÜKÜMETİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM.RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÇORUM VE ÇORUMLULARDAN ALDIĞINIZ OYLAR HELAL MİDİR, YOKSA HARAM MI?

Avatar
Kenan 2022-11-16 21:32:10

Şer altı otoparkı olmalı. tarafların ayrı kapılardan ginişi önlenecek şekilde projelendirmeli ayrıca lojlan ihtiyacı mevcut

Avatar
ÖNERİ 2022-11-17 08:51:36

ÇORUM iskilip ilçesinde atıl vaziyette bulunan Meydan Mahallesindeki cezaeevi millet bahçesi olarak düşünülüyor iskilip her tarafı yeşillik ve %99 herkesin bahçesi mevcut ancak burasının Adalet Meslek Yüksek Okulu olarak neden düşünülmez. İlçe Yüksek okul yönünden şanssızmı yoksa ihmal mi edildi her kes tarafından biliniyor YADA BURASI YOZĞATTA ANTALYADA VEYA RİZEDE BULUNAN ADALET BAKANLIĞI EĞİTİM HİZMET BİNASI ŞEKLİNDE BİR DÜZENLEME YAPILABİLİR ADALET bakanlığı her yıl çeşitli zamanlardta personelini eğitime tabi tutar ve bu eğitimlerde yüzlerce personel şehirlere göndelir bu da İskilip için bir fayda olabilir sadece bir öneri takdir yönetici ve halkımızın

Avatar
Oy makinesi İskilipli 2022-11-16 21:29:43

Seçimler yaklaşırken hızlanıyor.. artık bıktık yıllardır hani nerde verilen sözler iskilibin oğluyum diyen Oğuzhan?? Hicbi gelişme yok Tosya İskilip yolu meslek yüksekokulu?? sakın gelme iskilibe