İHH’dan dev gorganizasyon

İHH dünyanın dört bir yanına kurban desteği sağlayacak.

11 Ekim 2013 Cuma 12:09
 İHH’dan dev gorganizasyon

İHH dünyanın dört bir yanına kurban desteği sağlayacak.

İHH Temsilcisi Selim Özkabakçı’nın verdiği bilgilere göre, Türkiyeli hayırseverler bu yıl da Kurban bayramını dünyanın dört bir yanında bulunan mazlumlarla birlikte geçirecek. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın her yıl düzenlediği Kurban kampanyası kapsamında Türkiye’den yola çıkacak ekipler 114 ülke ve bölgeyi ziyaret edecek.

2013 kurban çalışmaları çerçevesinde Çorum’dan İlke-Der Başkan Yardımcısı, Çorum İHH Gönüllüsü Ahmet Özgün, Kosova’da İHH Yardım Koordinatörü olarak görev alacak.

Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Bir kurban bedelinin 400 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında bağışlanan kurbanlar İHH ekipleri tarafından bağışçıların kendi seçtikleri bölgelere ulaştıracak.

İHH ekiplerince, çalışma yapılacak ülke ve bölgelerden satın alınacak olan kurbanlar bayram namazının ardından İslami usullere uygun olarak kesilecek. Hazırlanan kurban etleri bayramlaşma merasiminin ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, bağışçılara da İHH tarafından kurbanlarıyla ilgili bilgilendirme yapılacak.

Hayırseverler kurban bağışları vakfın Fatih’te bulunan merkezine gelerek ya da 
banka hesap numaralarıposta çekionline bağış ve telefon aracılığıyla yapabilecekler. Vekâletlerini ise bizzat vakfın merkez binasına gelerek ya da 0(212) 631 21 21 numaralı hattı arayarak verebilecekler. Çorum’dan yapılan Kurban Bağışları için 0(364)2242620 numaralı telefona kayıt yaptırabilecek.

İHH ekipleri savaşın gölgesinde bir bayram daha geçirecek olan Suriyelileri de yalnız bırakmayacak. Bu bayramda da sınırda bulunan mülteci kamplarını ziyaret edecek olan ekipler kesilen kurbanları mazlumlara dağıtacak. Suriye içinde çatışmaların sürdüğü bölgelerde açlık ve yoksullukla mücadele eden halka yardımlar ulaşmaya devam edecek. Suriyeli çocukları da bayramlık yeni kıyafetlerle sevindirecek olan İHH ekipleri mazlumlarla bayram sofralarında bir araya gelecek.

İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceği ülke ve bölgeler şöyle: Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Zimbabve, Güney Afrika, Gambiya, Gana, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kenya, Malavi, Mali, Moritanya, Nijerya, Ruanda, Burundi, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan (Darfur, Haturm, Kesele), Tanzanya, Uganda, Gine, Nijer, Filistin, Irak, Kuzey Irak, İran, Lübnan, Suriye, Ürdün, Yemen, Mısır, Tunus, Kıbrıs, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan (Sancak, Preşova), Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Brezilya, Uruguay, Haiti, Peru, Küba, Surinam, Bolivya, Venezuela, Kolombiya, Şili, Rusya, Tataristan, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Acara, Adıgey, Kabardey Balkar, Karaçay Çerkes, Osetya, Azerbaycan, Gürcistan, Kırım, Ahıska, Abhazya, Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Moldova, Bangladeş, Hindistan, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Myanmar, Kamboçya, Vietnam, Tayland, Papua Yeni Gine, Açe, Endonezya, Doğu Timor, Moro-Filipinler, Doğu Türkistan.



Son Güncelleme: 11.10.2013 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165