İhlaller havadan yakalandı

Çorum İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri helikopterle denetim yaparak kural ihlallerini tespit etti.

01 Eylül 2020 Salı 11:26

Çorum İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri helikopterle denetim yaptı.
Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı’na ait helikopter  dün saat 14:00–17:00 saatleri arasında kural ihlali yapan sürücüler üzerinde ‘Trafikte Yakalanma Riski Algısını’ üst seviyeye taşıyarak kurallara uyulmasını sağlamak amacıyla  “Helikopter ile havadan trafik denetimi gerçekleştirdi.


Havadan denetim faaliyeti İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden toplam 20 Trafik ve Asayiş ekibi ile 52 personelin katılımı ile kazaların yoğunlaştığı Çorum-Laçin, Osmancık-İskilip, Çorum-İskilip ve Ankara-Samsun karayolları üzerinde yapıldı.
Denetimlerde özellikle geçme yasağına uymayan, seyir esnasında cep telefonu ile konuşan, emniyet kemeri bağlamayan, yol kenarında gerekli tedbirleri almadan park eden, sol şeridi geçme dışında sürekli kullanan sürücülerin tespiti yapılarak haklarında Trafik İdari Para Cezası düzenlendi.
İl genelinde helikopter ile havadan yapılan trafik denetimlerinde toplam  400 araç ve sürücü kontrol edilirken, 16 araç ve sürücüye 7.708,00 TL trafik idari para cezası uygulandı.
Trafik kazalarını azaltmaya yönelik ve sürücülerde ‘Trafikte Yakalanma Riski Algısını’ oluşturmak ve “farkındalık yaratmak” üzere Helikopter ve Drone ile havadan trafik denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Son Güncelleme: 01.09.2020 23:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taçsız kral pele 2020-09-01 13:17:22

Dev hizmet.İhlaller için keşke buhara kavşağına da bakan olsa özellikle pazartesi günleri.

banner165