İki köy arasında asfalt krizi

İskilip'te Akçasu köyü ve mahallesi olan Hasanfakı’yı birbirine bağlayan yolda başlatılan asfalt çalışması iki köyü karşı karşıya getirdi. 

05 Ağustos 2019 Pazartesi 14:42

Çorum’un İskilip ilçesinde Akçasu köyü ve mahallesi olan Hasanfakı’yı birbirine bağlayan yolda başlatılan asfalt çalışması iki köyü karşı karşıya getirdi.


Edinilen bilgilere göre, İl Özel idaresince 4 kilometre uzunluğunda Akçasu-Hasanfakı yolu 2019 yılı yatırım programına aldı. Bu kapsamda 4 kilometre uzunluğundaki yolun bu yıl 2.5 kilometrelik kısmının yapılması planlandı.
Yol yapım çalışmalarına Hasafakı Mahallesi'nden başlanacağının duyulması üzerine Akçasu köyü sakinleri iş makinelerinin geçişine izin vermedi. Bunun üzerine her iki köyün sakinleri arasında tartışmalar yaşandı. Yetkililerin devreye girmesi üzerine yaşanan tartışmalar sona erdi.


Köylüler, asfaltın Akçasu veya Hasanfakı’ya yapılması gibi bir dertlerinin olmadığını belirterek, “Bizim mahalle ve köy ayrımımız yok. Oraya yapılsın buraya yapılmasın veya buraya yapılsın oraya yapılmasın onu da istemiyoruz. Yapım çalışmalarına nereden başlanacak bir belirsizlik var. Asfalt çalışmaları sondan başa mı gelir yoksa baştan sona doğru ilerler. Akçasu köyünden başlansa diğer taraf razı değil, Hasanfakı'dan başlansa Akçasu sakinleri razı değil. Ya tamamen yapılsın ya da hiç yapılmasın” ifadelerini kullandı.


İHA  
 

Son Güncelleme: 05.08.2019 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-08-05 19:45:18

Projeyi iptal edip araçları geri çekmelerini o kadar çok isterdim ki. Bıktık bu köyler arası saçma sapan çekişmelerden.

banner165