İkinci ürünü almaya başladık… Çorum tarımında sevindiren gelişme

Çorum’da tarım sektöründe ikinci ürünün alınmaya başlandığı belirtildi.

17 Ekim 2014 Cuma 15:36
 İkinci ürünü almaya başladık… Çorum tarımında sevindiren gelişme


Çorum’da tarım sektöründe ikinci ürünün alınmaya başlandığı belirtildi. Bu durum kent tarımının iyi yolda ilerlediğinin göstergesi oldu.


Ziraat Odası bugün çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda bugün düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Erkan Elfaz Ermiş , Ziraat Odası Meclis Başkanı Saadettin Karaarslan Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Abidin Gündoğar ve çiftçiler katıldı.


Toplantının açış konuşmasını yapan  Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Abidin Gündoğar, bilgilendirme seminerlerinin devam edeceğini söyledi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ise, tarımın zor bir zanaat olduğunu söyledi. Tarım sektörünü üsttü açık bir fabrikaya benzeten Ermiş, sektörün her türlü tehlikeye açık olduğunu ifade etti. Teknolojinin sürekli geliştiğini hatırlatan Ermiş, “Bizim çiftçilerimiz hala traktör almak için peşinde koşuyor, neden daha teknolojik makinalar alınmıyor.  Tarımda para kazanmak için para yatırmak gerekiyor. Dünyayı beslemek için üretim yapmak zorundayız. Pazarlarda kısa değil, uzun dönemli olmalıyız. Çorum da bazı dengeler değişmeye başladı. İkinci ürünleri almaya başladık. Bundan yararlanmayı da bilmeliyiz.” Dedi.


Konuşmaların ardından Ziraat Mühendisi Halit Yıldırım ile Tarım Danışmanı Tuğba Şeker, Tarım Danışmanlığı hakkında bilgi verirken, Ziraat Mühendisi Gökhan Cihanoğlu ise, Toprak Analizi ve Gübreleme ile ilgili sunum yaptı.


Toplantı sonunda katılımcılara ikram bulunuldu.




Son Güncelleme: 17.10.2014 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.