İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir ilk

Çorum İl Milli Müdürlüğü ile Unilook Türkiye işbirliğinde 19-20 Aralık’ta düzenlenecek olan “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliği kapsamında öğrenci ve veliler üniversite temsilcileri ile buluşacak.

18 Aralık 2016 Pazar 13:18
 İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir ilk


Çorum İl Milli Müdürlüğü ile Unilook Türkiye işbirliğinde 19-20 Aralık’ta düzenlenecek olan “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliği kapsamında öğrenci ve veliler üniversite temsilcileri ile buluşacak.


Çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesinin katıldığı etkinlik kapsamında öğrenci ve ailelerine hayatlarını etkileyecek olan üniversite tercihleri konusunda bilgilendirme ve seminerler düzenlenecek.


Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “ 3 yıldır uygulamakta olduğumuz ÇEKAP (Çorum’da Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi) ile eğitime farklı bir bakış açısı, yeni bir soluk getirmenin gayretindeyiz. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte ÇEKAP kapsamında yaptığımız çalışmalardan biridir. Biliyoruz ki aynı işleri yaparsanız aynı sonuçları elde edersiniz. Dünün gerekleri ile yarının gerçekleri ise çoğu zaman örtüşmez.

O yüzden her gün yenilenmeli, her güne yeni bir şeyler katmalıdır. Bu bilinçle eğitim yönetimi olarak öğrencilerimizin hayatları boyunca yanlarında olmanın ve en önemlisi gereğini yapmanın gayretindeyiz. Eğitim süreçleri boyunca karşılaşabilecekleri en büyük yol ayırımı olan üniversite tercihleri noktasında öğrenci ve velilerimize daha etkin destek olmak vizyonel bakış açışımızın bir sonucudur.


Başta üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere konuya ilgi duyan tüm halkımızın üniversitelere dair sorularına daha etkili cevaplar bulabilmek adına böyle bir organizasyona imza attık. İlimizde ilk defa düzenlenen bu etkinlik ile öğrencilerimiz ve aileleri gerçek muhatapları yani üniversite temsilcileri ile buluşarak kafalarındaki sorulara çözüm bulacaklardır.


Etkinlik kapsamında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak açacağımız stantta rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve ailelerine sınav alanları ve meslek tercihleri konusunda bilgilendirmelerde bulunacaklardır. Konuya ilgi duyan tüm halkımızı “ Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliğimize bekliyorum.” dedi.


Etkinliğe katılacak üniversiteler ise şunlardır: Bozok Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Şişli Meslek Yüksekokulu, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi, TED Üniversitesi, TOBB, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi girişlerin ücretsiz olduğu “Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri” etkinliği 19 Aralık Pazartesi saat: 10.30’ da Anitta Otel’de açılış töreni ile başlayacak ve 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. 

Son Güncelleme: 18.12.2016 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165