İlk iki Kargı’dan

Enerji Verimliliği" konulu öykü yarışmasında ilk iki Kargı'dan çıktı.

15 Ocak 2019 Salı 17:43
İlk iki Kargı’dan

Enerji verimliliği bilincini artırmak amacıyla ülke genelinde düzenlenen "Enerji Verimliliği" konulu öykü yarışmasında Kargı Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hamiyet Özge Açıkbaş il birincisi, Semanur Pektutan ise il ikincisi oldu.

Yarışmanın amacının genç nesillere enerji tasarrufu bilincini aşılamak olduğunu vurgulayan Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, “Azalmakta olan fosil yakıtların etkisiyle dünyamız ilerleyen yıllarda sıkıntıya düşecektir. Yenilenebilir enerji kaynakları bu noktada çok önemli. İnşallah gençlerimizde bu bilinci uyandırmışızdır. Tabi onlarda gelecekte bu düşünceyi kendi hayatlarına tatbik ettiğinde, kendi çevresine bu bilinci yaydığında bizde amacımıza ulaşmış olacağız” dedi.

Yarışmada il birincisi olan Hamiyet Özge Açıkbaş ve il ikincisi olan Semanur Pektutan’ı da tebrik eden Genç, "İlçemize böyle bir başarı getirmesinden dolayı başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmen, idareci ve velilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

KONUKLARI KAYMAKAM OLDU

Kargı Atatürk Orta Okulu’nda meslek tanıtım günleri kapsamında Kargı Kaymakamı Hasan Taş tarafından kaymakamlık mesleği tanıtıldı.

Kargı Atatürk Orta Okulu tarafından düzenlenen meslek tanıtım günlerinin ilk konuğu ilçe Kaymakamı Hasan Taş oldu. Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç’in de katıldığı etkinlikte, Kaymakam Taş öğrencilere mesleğini tanıtarak tecrübelerini paylaştı. Öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplayan kaymakam Taş, her meslekte başarılı olmada en büyük etkenin istemek olduğunun altını çizdi.

Meslek tanıtım günü hakkında açıklama yapan Atatürk İlk Okulu Okul Müdürü Yavuz Eren, "Mesleki gelişim süreci, çocuklukta bir meslek fikrinin oluşmaya başlamasından itibaren, yetişkinlikte bir meslek sahibi oluncaya kadar geçen gelişim evrelerini kapsar. Artık günümüzde, bireyin bir meslek seçmesinin bir anda verilen bir karar olmadığı, mesleki gelişim süreci içinde biçimlenip ortaya çıktığı kabul edilen bir anlayıştır. Bu sebeple bizde 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuzun 8. sınıf öğrencilerine yönelik meslek tanıtım günleri düzenledik. İlk olarak ilçe Kaymakamımız Hasan Taş bey öğrencilerimize kaymakamlık mesleğini tanıtarak tecrübelerini paylaştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

KÂGIT ÇÖP DEĞİLDİR

Kargı Cumhuriyet YBO özel eğitim sınıfı, 'Kâğıt çöp değildir' sloganı ile atık kâğıt toplama kampanyası başlattı.

Atık kağıtların yeniden değerlendirilmesinin amaçlandığı kampanya kapsamında kurumları ziyaret eden öğrenciler, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ederek kampanya ya destek istediler. Ziyarete Cumhuriyet YBO Özel Eğitim Sınıfı Öğretmenleri Hatice Akpınar ve İsa Baz’da katıldı.

İlçe Jandarma Komutanı J. Teğ. Sedat Özmen tarafından karşılanan öğrenciler kampanyaları hakkında Özmeni bilgilendirdiler. Kampanya’nın çok anlamlı olduğunu ifade eden İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ. Sedat Özmen öğrencilere kampanyaya destek verecekleri sözünü verdi.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığını gezen öğrenciler, askerlik mesleğini tanıdılar. Jandarmanın kullandığı telsizleri inceleyen öğrenciler, çelik yelek ve miğfer ile nöbet tutarak, jandarmanın devriye araçlarına bindirildi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen komutan Özmen öğrenciler ikramlarda bulunarak ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI

Kargı İlçe Seçim Müdürü Onur Subaşı, seyyar sandıklar için başvuruların 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'de sona ereceğini söyledi.

Kargı İlçe Seçim Müdürü Onur Subaşı, seyyar sandık başvurusu için yapılması gerekenleri anlatarak, "Kargı ilçe merkezinde ikamet eden, seyyar sandıkta oy kullanmak isteyen yatağa bağımlı seçmenlerimiz bir yakını tarafından ‘Seyyar Sandık Talep Formu’ doldurulmak suretiyle ilçe merkezinde bulunan aile hekimlerinden alacakları raporla birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanlığımıza başvurabileceklerdir’’ dedi.

Önceki seçimde seyyar sandıkta oy kullanan seçmenlerin ise sağlık raporu almalarına gerek olmadığını belirten Subaşı, "Bir önceki seçimde seyyar sandıkta oy kullanmış olan vatandaşlarımızın aile hekimi raporu almalarına gerek kalmadan bir yakını tarafından ‘Seyyar Sandık Talep Formu’nu doldurmak suretiyle İlçe Seçim Kurulu Başkanlığımıza başvurabileceklerdir’’ dedi.

Subaşı, seyyar sandık başvurularının 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00’de sona ereceğini sözlerine ekledi.

İHA

Son Güncelleme: 16.01.2019 08:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.