İlk tepki gazeteci Erol Taşkan’dan

Peygamber Efendimiz'e hakaret eden karikatürleri ile tepki toplayan ve saldırıya uğrayan Fransız...

16 Ocak 2015 Cuma 10:15
 İlk tepki gazeteci Erol Taşkan’dan


Peygamber Efendimiz'e hakaret eden karikatürleri ile tepki toplayan ve saldırıya uğrayan Fransız Charlie Hebdo dergisinin 4 sayfalık kısmını Türkiye'de yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi hakkında Çorum'da ilk şikâyet dilekçesini Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Erol Taşkan verdi.


Erol Taşkan, dün Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikâyet dilekçesinde, tüm dünyada tepki çeken karikatürlerin sahibi Charlie Hebdo dergesinin 4 sayfalık karikatürlerini Türkiye'de yayımlayarak Cumhuriyet Gazetesi'nin halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini belirterek, "Bilindiği üzere 07.01.2015 tarihinde Fransa Paris'te "Charlie Hebdo Saldırısı"olarak tarihe geçecek bir olay gerçekleşmiştir. Bu saldırının sonuçlarının, kimler tarafından ne amaçla yapıldığının tartışılması bir yana görünen nedeni İslam Dinine inanan bizlerin peygamberi Hz Muhammed'e karikatürler yoluyla yapılan haysiyetsiz saldırılardır. Güya fikir ve basın özgürlüğü adına kutsallara yapılan bu haysiyetsiz saldırının oluşturduğu vahim sonuç ortadadır.


Böylesi vahim bir sonuç doğuran fikir ve basın özgürlüğü maskeli hakaretin bir tekrarı da ülkemizde yayınlanan Cumhuriyet Gazetesi'nin 14.01.2015 tarafından yapılmıştır. Gazetenin köşe yazarları Ceyda KARAN ve Hikmet ÇETİNKAYA tüm dünya müslümanlarının tepkisini çeken ve İslam dinine inananların peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri köşelerinde yayınlayarak Türk Ceza Kanunu 216/1 ve 216/3. maddelerinde tanımlanan suçu işlemişlerdir.


“MADDE 216 - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”


Maddenin 1. fıkrasında tanımlanan şekliyle “kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike” ortaya çıkmıştır. Zira bu yayının verdiği öfke ile insanlar Cumhuriyet Gazetesi önüne toplanmış, çeşitli alanlarda gösteri çağrıları yapmış ve bu öfke sosyal medyayada taşınmıştır.


Basın yoluyla insanların kutsallarına hakaret eden ve bu şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden yukarıda ismi yazılı kişilerden şikayetçiyiz ve ilgili şahısların cezalandırılması için tarafınıza başvurma zorunluluğu hasıl olmuştur.


Yukarıda açıklanan nedenlerle şüphelilerin işlemiş oldukları suç nedeniyle cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasını saygıyla talep ederim." dedi.


Çorum'da ilk olma özelliği taşıyan şikâyet dilekçesi Çorum Başsavcılığı'nca, ilgili konuda İstanbul'da açılan soruşturmaya dahil edilmek üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.





Son Güncelleme: 16.01.2015 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Tanlı 2015-01-16 10:55:29


bu arkadaş,
"bu bakara iyi makara" diyen bakan hakkında, "oğlum ben her gün her cuma bir tane ayet sallıyorum" diyene akp'lilere,
"bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır" diyene akp'lilere,
'peygamber gurura kapıldı biz kapılmadık' şeklinde söyleyene akp'lilere,
"eşcinseller de imam olabilir" diyen akp'liye niye akp'lilere,
"hz. ibrahim tabii ki benim, hz. muhammed ise en küçük kardeşim" diyen akp milletvekiline,
"başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir" diyen akp'liye,
"başbakanımıza dokunmak bile bence ibadettir" diyen akp milletvekiline.
"allah'ın tüm vasıflarını kendisinde toplayan bir lider var" diyen akp milletvekiline de aynı suç dururusunda bulunacak mı? acaba merak ettim de.
ütfen mesajımı yayınlayın.

Avatar
hazmetmek zor 2015-01-16 11:08:01

ömer tanlı, zoruna mı gitti? sen de o akpliler hakkında suç duyurusunda bulunsaydın.

Avatar
Teoo Çorumlu 2015-01-16 11:25:20

ömer tanlının mesajına katılıyorum bunlar hakkında da başvuracak mı??????????? bekliyoruz

Avatar
Erol Taşkan 2015-01-16 13:05:45

yazıklar olsun diye söze başlamak istiyorum ömer tanlı senin için. bu ağız neyin ağzı bilmiyorum ama bu meseleyi dahi siyaset meselesi yapmaya, sözde diğerlerini şikayet ediyormuş gibi yapıp, cumhuriyete karşı gösterdiğimiz tavra gizli bir hazımsızlık ve düşmanlık nasıl bir ruh halidir anlamıyorum. zannediyorum ki el ele verdiğiniz kardeşlerinize yapılan şikayeti içine sindirememişsiniz, siz hiç kaygılanmayın, sizin bir şikayetiniz olacaksa, sözünü ettiğiniz kişileri savunmak aklıma bile gelmez. eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz canım kardeşim. ayrıca ben cumhuyiret gazetesinin ahlaksızlarına ses gönderiyorum cevap sizden geliyor, bu da çok manidar gerçekten.