İllerde İl Hıfzıssıhha Kurulu yetkili

Sağlık ve İçişleri Bakanları Kurban Bayramı öncesinde bir dizi toplantılar yaparak pandemiyi ele aldı.

30 Temmuz 2020 Perşembe 10:50
İllerde İl Hıfzıssıhha Kurulu yetkili

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun Kurban Bayramı yaptığı toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda Kurban Bayramı ile ilgili yeni tedbirlerin ve yasakların gündeme gelmediğini vurguladı.
Bakan Koca, virüsle mücadelede illerde valiler ve il hıfzıssıhha kurullarına dikkat çekerek, “Salgınla mücadelede daha istekli, daha kararlı olmalıyız. Mücadele bir süredir, bölgelere göre değişen tedbirlerle yürütülüyor. Şehirler bazında gerekli kararları alan valilerimizin başkanlık ettiği il hıfzıssıhha kurullarıdır. Bu kurullar gelişmelere göre radikal önlemler alma yetkisine sahiptir.
Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu'da bazı illerimizde bu kararlardan önemli sonuçlar elde ettik. Bu önlemleri denetleme yetkisine sahip İçişleri'ne teşekkür ediyorum.”dedi.
İÇİŞLERİ BAKANI 81 İL İLE GÖRÜŞTÜ
Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında 81 ilin valisi, emniyet müdürü ve jandarma komutanının katılımıyla yapılan toplantıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla Kurban Bayramı'nda illerde uygulanacak tedbirler ele alındı.
Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, Kovid-19 salgını dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler doğrultusunda Kurban Bayramı'nda illerde valiliklerce uygulanacak tedbirlerin yanı sıra her ilin durumuna göre il umumi hıfzıssıhha kurullarınca alınacak kararlar ve trafik tedbirleri değerlendiriliyor.

Yaygın Basın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sağlık yorumu 2020-07-30 12:55:02

Çorum şehrinin haline bakarak yorum yazıyorum.Bu gidişle pandemi denilen illet bitmez.MEB yetkilileri çok iddialı konuşuyor ama okullar da açılmaz.