İnşallah bu kez bir aksilik olmaz

Cumhurbaşkanı 'takibimde' demişti. Bakalım bu defa gerçekleşecek mi?

01 Mart 2019 Cuma 12:11
İnşallah bu kez bir aksilik olmaz

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı İsale Hattı’nın ihale edileceği sözü alındı.

Bir süre önce bir bölümü ihale edilen Koçhisar Barajı İsale Hattı'nın ihalesi ekonomik dalgalanmalar sonucu maliyetlerin artması üzerine iptal edilmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitinginde ‘takibimde’ dediği Koçhisar Barajı isale hattı için yeni gelişmeler yaşandı.

Belediye Başkanı Zeki Gül ve Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Tarım Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı ziyaret etti. Gül, ziyaretle ilgili detayı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bakan Yardımcımız 52 kilometrelik Koçhisar İsale Hattı’nın tamamının ve yeni içme suyu arıtma tesisinin bu yıl içinde ihalesinin yapılacağının müjdesini verdi.” dedi.

BELEDİYE'DEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandan konuya ilişkin Çorum Belediyesi’nde yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, geçtiğimiz yıl ihalesi iptal olan Koçhisar Barajı isale hattı ve yeni içme suyu arıtma tesisinin ihalesinin bu yıl içerisinde yeniden yapılacağı bilgisi verildi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir Koçhisar isale hattının tekrar ihalesinin gündemine alınması için Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Zeki Gül yaptığı açıklamada, “Koçhisar isale hattı Çorum için büyük önem arz ediyor. Şehrimizin ileride su sıkıntısı yaşamaması için iptal olan ihalemizin tekrar yapılması için görüşmelerde bulunduk. Bakan Yardımcımız ihalenin bu yıl içerisinde yapılarak en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Biz de Çorum için elzem olan bu yatırımın bir an önce hayata geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

TAMAMI TEK İHALEDE

Çorum’un içme suyu ihtiyacının karşılanması için önemli projelerden olan Koçhisar Barajı’nın suyunu il merkezine ulaştırılacak isale hattının 13,85 km uzunluğunda kısmı daha önce ihale edilmiş, ancak ihale iptal olmuştu. Tasarruf tedbirleri kapsamında iptal olan ihale tekrar yapılacak. Ama şimdi projenin tamamı olan 52 km ihale edilecek. Ayrıca Organize Sanayi’nde içmesuyu arıtma tesisinin olduğu yere yeni bir arıtma tesisinin de ihalesi birlikte yapılarak. Koçhisar Barajı’nın suyu Çorumla buluşmuş olacak. İsale hattının tamamlanmasıyla birlikte yıllık il merkezine 12 milyon metreküp su gelecek. Çorum’un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Gül, şöyle dedi; “Cumhurbaşkanımıza Çorum ziyaretinde Koçhisar ile ilgili talebimizi iletmiştik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da Çorum ziyaretinde yaptığı konuşmada “Koçhisar Barajı’nın içmesuyu projesini yakından takip ediyorum. Alaca Koçhisar Barajı sulama ve içmesuyu projesini daha da hızlandıracağız. Hem tarım hem de içmesuyu bakımından Çorum için ehemmiyetini biliyoruz” diye konuşmuştu. Cumhurbaşkanımız sözünü gerçekleşmiş oldu. Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Bakan Yardımcılarımıza ve Milletvekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 52 kilometrelik isale hattı ve yeni içmesuyu arıtma tesisi şehrimize hayırlı uğurlu olsun”

Son Güncelleme: 02.03.2019 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nasip 2019-03-01 21:02:39

Tokata havaalanı tıkır tıkır yapılsın çoruma bi baraj için 10 tane engelcik çıksın. Yersen

banner165