‘insan hakları alanında ön plana çıkmalıyız’

Merkezi İstanbul’da bulunan Uluslararası Yeryüzü Avukatları Derneği’nin Genel Başkanı hemşehrimiz Av. Cavit Tatlı, insan hakları alanında çalışma yapacak olan derneğin 2015 yılı 10 Muharrem Cuma günü resmen kurulduğunu söyledi.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 09:35
‘insan hakları alanında ön plana çıkmalıyız’

Merkezi İstanbul’da bulunan Uluslararası Yeryüzü Avukatları Derneği’nin Genel Başkanı hemşehrimiz Av. Cavit Tatlı, insan hakları alanında çalışma yapacak olan derneğin 2015 yılı 10 Muharrem Cuma günü resmen kurulduğunu söyledi.

‘İNSAN HAKLARI ALANINDA ÖN PLANA ÇIKMALIYIZ’


Mustafa Demirer imzalı habere göre, Hukukçular Derneği Genel Başkanlığı döneminde ülke meseleleri üzerine çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Tatlı, geçen zaman sürecinde Gazze, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye gibi ülkelerde insan hakları noktasında değil de insani yardımda ileri gidildiğini tespit ederek yola çıktıklarını ifade etti.


HEDEF AFRİKA, ORTA DOĞU VE YAKIN ASYA


7-8 Nisan 2015 tarihinde 5 arkadaşıyla birlikte Kudüs’e gittiklerini, insani yardım kadar insan hakları alanında ön plana çıkılması gerektiğini müşahade ettiklerini vurgulayan Tatlı, “Afrika, Orta Doğu ve yakın Asya ülkelerinde insan hakkı olduğunu, bu hakların oradaki devletler ve insanlar tarafından anlaşılması gerektiğini düşünerek Uluslararası Yeryüzü Avukatları Derneği’ni kurduk.”dedi.


‘TÜRKİYE O BÖLGEDE OLMALI’


İsviçre’nin  Cenevre’de şehrinde Birleşmiş Milletler’de (BM) terör konulu toplantıya katıldıklarını belirten Tatlı, Türkiye’nin sivil toplum olarak Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konseyi (AGİT) Varşova, Strasburg, Lahey ve Brüksel’de olmak zorunda bulunduğunu dile getirdi. Tatlı, “Amacımız 5 yıl içinde bu noktalarda akredite olup temsilcilikler açmak. Bunun yanında İslam ülkeleri ve Afrika’da insan hakkı kavramına inanan kişi ve kuruluşlarla ortak çalışma yapılmalı. Şu anda Almanya’da, Lahey’de, Kudüs’te üyelerimiz var. Onlarla beraber ve üniversitelerdeki akademisyen arkadaşlarla anlatmaya çalıştığımız perspektif sınırlarında çalışma yapacağız. İnsani yardım bizim dışımızda. İnsanlara yardım gönderiliyor, daha sonra bir bomba atılıyor ilk başa dönülüyor. Temel sorun adaleti tesis etmek. Oradaki sorunları sadece insani yardımlarla çözemiyoruz.Temel problem budur.” diye konuştu.


İSLAMFOBİ’YE KARŞI HAMLE


İslamfobi’ye karşı adımlar atacaklarını açıklayan Tatlı, şöyle devam etti: “İslamfobi açısından Avrupa ülkelerinde durum çok vahim. Belki üçüncü dünya savaşı nedeni olabilir. Konuyu bilenlerle, dert edinenlerle teknik çalışmalar yapacağız. Yunanistan/İskece, Kudüs, Cevevre’ye gidilerek raporlar hazırlandı. Yüksek lisans öğrencilerine BM’de staj yaptırma fırsatı sağlayıp yetişmeleri sağlanacak.”

Son Güncelleme: 11.07.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.