İnsani Değerler Platformu’ndan Halep’e yardım

Çorum İnsani Değerler Platformu tarafından toplanan 1 TIR dolusu insani yardım Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

10 Aralık 2016 Cumartesi 16:55
İnsani Değerler Platformu’ndan Halep’e yardım

Çorum İnsani Değerler Platformu tarafından toplanan 1 TIR dolusu insani yardım Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı. 

Suriye’de rejim güçleri tarafından kuşatma altında olan Halep halkı için İnsani Değerler Platformu tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya kentteki çok sayıdaki sivil toplum kuruluşunun yanı sıra hayırseverlerde destek verdi. Yardım tırının yola çıkması nedeniyle Hürriyet meydanında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İnsani Değerler Platformu Başkanı Zeki Kanbur, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Halep’te bir medeniyetin bir tarihin bütün insanlığın göz önünde yok edildiğini dile getiren İnsani Derleğerler Platformu Başkanı Zeki Kanbur, kadim şehrin insanlarıyla birlikte haritadan silindiğini söyledi. Kanbur, sözün tükendiği noktada insanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkansız üzüntülere şahit olduklarını belirtti.

Egemen güçlerin bölgedki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldelerinin harabeye döndüğüne dikkat çeken Kanbur, “Bir adım ötemizdeki topraklar feryat, kan ve gözyaşına doydu. Sınırımızın bittiği yerde şiddet ve nefret başlıyor. Zalimler, zaferler devşirirken, mazlumlar tel örgüler önünde beklerken biz susacak mıyız? Kudret sahipleri karşısında dünya Müslümanları olarak sadece yutkunacak mıyız? Buğzetmekle, kahretmekle, ağlayıp, sızlanmakla mı yetineceğiz? Elbette hayır! Millet olarak bizler hakkı ve hakikati söylemeye, insaf ve vicdana çağırmaya, mazlumların sesi, mağdurların ümidi olmaya devam edeceğiz. Devam edeceğiz ki, insanlık ölmesin! Bizler, Halep’ten yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını, annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların ah-u feryalarını elbette duyacağız. Duyacağız ki insanlık ölmesin! Bizler, Halep’ten son bir ümitle bize uzanan elleri elbette boş çevirmeyeceğiz. Çevirmeyeceğiz ki insanlık ölmesin” dedi.
Halep’ten yardım çağırınsa karşılık vermek ve insanlığın ölmediğini göstermek için kampanya başlattıklarını belirten Zeki Kambur, 55 sivil toplum kuruluşunu bir arada olduğu İnsani Değerler Platformu olarak “Halep’te İnsanlık Ölmesin!” çağrısıyla başlatılan bu kampanyaya herkesin destek olmasını istedi.

Kambur “Her daim mazlumun sesi, mağdurun ümidi olan necip milletimiz, bu kampanyaya da duyarsız kalmayacaktır. Mazlum ve mağdur kardeşlerine dün olduğu gibi bugün de cömertçe yardım elini uzatacaktır” dedi.

Türk halkının 15 Temmuz’da olduğu gibi gerektiği zaman yediden yetmişe birlik içerisinde hareket edeceğini ifade eden Kambur, “Bayrağımızda, toprağımızda gözü olanlar ülkemizin bağımsızlığına, milli ve madeni değerlerinde kastetmeye çalışanlar şunu iyi bilsinler; 15 Temmuz da olduğu gibi yeri ve zamanı geldiğinde, yediden yetmişe, canını ortaya koymaya ve şehadet şerbetini içmeye hazırız. Türkiye asla Suriye ve Irak olmayacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Halep İçin hazırlanan yardım TIR’ı dualarla yola çıktı. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, Suriye sınırındaki Kızılay yardım koordinasyon merkezine teslim edileceği bildirildi.
İHA


Son Güncelleme: 10.12.2016 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.