Irkçılık insanlık suçu

Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Murat İslam, muhacire ensar olmanın şeref, ırkçılık ve ayrımcılığın ise insanlık suçu olduğunu bildirdi.

09 Mayıs 2022 Pazartesi 22:46
Irkçılık insanlık suçu

Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Murat İslam, ensara muhacir olmanın şeref, ırkçılık ve ayrımcılığın ise insanlık suçu olduğunu bildirdi.

İşte o açıklama:

ESED'İN KATLİAM VE TEHCİR POLİTİKASI

"Türkiye 10 yılı aşkın bir süredir, vahşi Esed rejiminin katliam ve tehcir politikasından ötürü ülkelerini terk etmek zorunda kalmış Suriyeli mazlumlara ev sahipliği yapıyor. Kimi çevrelerin sistematik biçimde yürüttükleri ırkçı, zalim söylemlere ve toplumu muhacirler aleyhine kışkırtma politikalarına rağmen sayıları 4 milyona yaklaşan mağdur kardeşimiz Türkiye toplumunun bir parçası olarak hayatlarını sürdürüyorlar. Bu kardeşlerimiz çarşıda, pazarda, okulda, camide, üretimde hayatın her alanında yerli halk ile iç içe, omuz omuza bu ülkenin kültürüne, ekonomisine, toplumsal yapısına zenginlik katıyorlar.

MUHACİRE ENSAR OLMA TAVRI

Biz, en temelde muhacire ensar olma tavrını yansıtan bu olgunun bu ülke adına tarihe geçecek bir onur teşkil ettiğine inanıyoruz. Buna karşın bu kardeşlik ikliminden rahatsız olan; Rabbu’l Alemin’in hepimize lütfu olan suyu, havayı, toprağı temellük edip ırkçı, ayrımcı saplantılarla mazlum insanları ötekileştiren, dışlayan nefret söylemini ise bu ülke adına bir utanç manzarası olarak görüyoruz.
Son dönemde gerek bölgesel, gerekse de küresel düzeyde mazlum halklardan yana üstlendiği rol ve kazandığı etkin konum nedeniyle Türkiye’yi cezalandırma çabası içerisine giren kimi harici unsurların da desteğiyle bu söylem sahiplerinin daha pervasız ve saldırgan bir tutuma yöneldikleri malumdur. İşte bu kirli odaklarca yakın dönemde büyüyen bazı ekonomik sorunlar da istismar edilerek muhacir karşıtlığı üzerinden toplumu huzursuzluğa ve ülkeyi istikrarsızlığa sürükleme gayretlerine ivme kazandırılmıştır. Baştan aşağı yalanlarla örülü tezlerle, bilhassa sosyal medya mecraları üzerinden aralıksız köpürtülen iftiralarla toplumun zihnine ülkenin geleceğinin büyük bir tehdit altında olduğu korkusu yerleştirilmeye çalışılmakta; bunun için ahlaksız, vicdansız bir kampanya yürütülmektedir. Ne yazık ki sistematik bir tarzda sürdürülen bu kirli kampanyanın belli oranda etkili olduğu, bilhassa ırkçı propaganda ve yabancı nefretine açık kesimler arasında karşılık bulduğu görülmektedir. Gelinen yer itibariyle toplumun bir bölümünün akıl sağlığı ciddi bir tehditle karşı karşıyadır.

SİSTEMATİK VE ÖRGÜTLÜ KAMPANYALAR

Sanki doğal bir şekilde boy verdiği, toplumsal olayların gelişimine bağlı olarak ortaya çıktığı zannedilen ama hiç de doğal ve kendiliğinden gelişmediği bariz tepkiler, sistematik ve örgütlü kampanyalarla kitleler sürekli biçimde gerilim atmosferine sokulup, kışkırtılıyor. Toplumsal sorunlar makul ve çözüm odaklı bir tarzda ele alınıp tartışılmak yerine hedef alınan kesimler aleyhine bir düşmanlık ve kışkırtma unsuruna dönüştürülüyor. Sosyal medya aygıtının bir tezvirat ve tahrik merkezi fonksiyonu üstlenmesi ise adeta kontrol altına alınmaz bir yangın manzarası ortaya çıkarıyor.

IRKIÇILIK VE YABANCI DÜŞMANLIĞI

Irkçılık ve yabancı düşmanlığı temelinde dillendirilen söylemler bu hastalıklı ruh halinin bir cerahat gibi patlayıp ortalığa saçılmasına yol açmıştır. Ana muhalefet partisi liderinin uzun zaman önce başlattığı “muhacirleri gönderme” kampanyası süreç içinde adeta “kim daha gaddar, kim daha ırkçı” yarışına dönüşmüştür. Hiçbir insani, vicdani kaygının bulunmadığı; olgulara yönelik bir anlama çabasının ya da adalet eksenli bir yaklaşım tarzının zerresine bile rastlanmayan bu kapsamlı nefret söylemi halen Ümit Özdağ gibi, Sinan Oğan gibi, Fatih Altaylı gibi, Bengi Başer gibi halkı kin ve düşmanlığa sevk etme çabasında sınır tanımayan hastalıklı zihinlerin boy gösterisi ile devam etmektedir.

HASTALIKLI ZİHNİYET

Bu hastalıklı zihin yapısının başvurduğu en yaygın taktiklerden biri bazı göçmenlerce gerçekleştirildiği iddia edilen kimi kabahatlerin, birtakım kriminal hadiselerin genelleştirilerek bütün bir muhacir toplumunu ilzam ve itham etme aracına dönüştürülmesidir. Oysa sosyal medyada çoğu zaman bir tek olayın 1.000 kişi tarafından 100 kere paylaşılmasıyla adeta 100 bin suç algısı oluşturulması çabasına rağmen, muhacirlerin suç işleme oranının yerli halkın çok gerisinde olduğu bilinen bir gerçektir.

'ÜLKE EKONOMİSİNE YÜK' İDDİASI

Bir başka kara propaganda malzemesi de muhacirlerin ülke ekonomisine ağır bir yük teşkil ettiği, kamu kaynaklarının kendilerine akıtıldığı söylemidir. Oysa iş çevrelerinin, meslek örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları mensuplarının da çok iyi bildikleri şekilde muhacirler ülke ekonomisine yük teşkil etmeyip, bilakis yük taşımaktadırlar. Elan pek çok iş alanında muhacirlerin varlığı üretimin devamı için zorunluluk mesabesindedir. Çoğunlukla en ağır işlerde, düşük ücretlerle çalışarak geçimlerini sürdüren bu insanları asalaklıkla suçlamak tam bir çarpıtmadır. Ve şüphesiz asıl asalak takımı kuruldukları koltuklarında, pahalı cep telefonlarıyla hiç durmadan muhacirler aleyhine yalanlar sıralayan ırkçılıkla zihinleri büzüşmüş, vicdanları kararmış müfterilerdir.
Göçmenleri hedef alan ve neredeyse tamamı asparagas haberlere, iftiralara dayanan karalama kampanyalarının beslediği kötülük zinciri acı meyvelerini vermektedir. Bu düşmanlık atmosferi ve azgın kampanyalar nedeniyle yıllardır iç içe olduğumuz, ekmeğimizi, sevincimizi, derdimizi paylaştığımız muhacir kardeşlerimiz artık kendilerini rahat hissedememekte, sokakta, otobüste, işyerinde her an saldırıya uğrama endişesi duymaktadırlar.

TEN RENKLERİ FARRKLI DİYE...

Ve işte sırf ten renkleri, yerel kıyafetleri vb. farklı görünüşleri yüzünden Türkiye’yi ziyaret eden kimi turistlerin sokaklarda saldırıya uğradığına dair haberler bir yandan bu ülke adına açık bir utanç tablosu meydana getirirken, aynı zamanda durumun vahametine de işaret etmektedir. Nitekim bu vahim hal bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından televizyon ekranlarından açıkça dile getirilmiş ve yürüttükleri ırkçı tezviratla ülkeyi kaosa sürükleme çabası içerisindeki kirli odaklar net bir şekilde teşhir edilmiştir.
Olguları değil korkuları esas alan, adil ve mantıklı düşünme yerine fanatizme saplanmış bu halet-i ruhiyenin tedbir alınmazsa toplumu nereye sürükleyeceği bellidir. Bu yüzden ırkçılık, yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı gibi duyguların tahriki üzerinden toplumun akıl sağlığını sakatlamaya, insani, vicdani değerlerini yitirip ülke insanını canavara dönüştürmeye, toplumu bir cinnet toplumu olmaya sürüklemeye çabalayanlar acilen engellenmelidir. Örgütlü biçimde halkı kin ve düşmanlığa tahrik; renkleri, kökenleri, dilleri nedeniyle farklı kesimleri tahkir faaliyeti yürüten odaklar cezalandırılmalıdır.

ONURLU TARİHİ MİRAS

Hiç şüphesiz yüzlerce yıl önce Engizisyon zulmünden kaçan İspanya Yahudilerine kucak açan Osmanlı’dan onurlu bir tarihi miras devralan bu halk işkence ve katliam tehdidi altındaki Suriyeli kardeşlerine kapılarını açarak gelecek nesillere yine onurla anılmayı hak edecek tarihi bir miras bırakmıştır. Mağdur ve mazlum durumdaki muhacir kardeşlerimizi hedef alan ırkçı nefret söylemi ve düşmanlık politikası bu onuru utanca dönüştürme çabasındaki kirli, karanlık odakların bir eseridir. Şeytan işi bir pislik olan ırkçılık günahıyla bu onurun çiğnenmesine ve gelecek nesiller nezdinde utançla anılmayı hak edecek bir zulmün üzerimize bulaşmasına izin vermeyelim.!”

Son Güncelleme: 11.05.2022 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2022-05-10 10:26:58

Irkçılığın ne olduğunu öğren ilk, ülkesini suriyelileri, afganlar İn pakistanlıların işgaline dur demek tepki göstermek mi ırkçılık, utanın biraz utanın, halk bire bir yaşıyor bu sorunları kimi kime anlatıyorsunuz siz.

Misafir Avatar
alper 2022-05-11 14:54:27 @Mert

ırkçısın işte....

Beğenmedim! (5)
Avatar
Md 2022-05-10 10:26:12

Yaranmaktan uzaklaşın gerçeklere bakın bi Sadece müslüman sadece vicdan sahibi sizsiniz gibi davranmakla olmaz bu işler diğer görüşe sahip müslümanları müslüman olarak görmüyorsanız siz dinden çıkmaya yaklaşmışsınızdır. Diğer insanların çektiklerini sıkıntılarını anlamak için yabancı uyruklu sığınmacılardan illa sizin de zarar görmeniz mi gerekiyor onların yerine koyun kendinizi kendi ülkenizde sığınmacı veya ezilen sizsiniz öyle bi düşünün empati yapın sonra konuşun.

Avatar
SERDAR 2022-05-10 11:34:29

Referanduma gidilsin kardesim görün o zaman durumu.Eger istemiyorsa vatandas neden parası Suriyelilere harcansın bu da HARAM dır o zaman.
--Sen SGK yatırmayınca hizmetin kesilsin senin verdiğin vergi ile gelen sıgınmacının devam etsin bu zulumdur.IRKCILIK asıl budur kendi vatanında sıgınmacının bedava yararlandıgı hizmetden yararlanamamaktır.Sıgınmacı olarak geldiğin ülkede 750 bin bebek yapmaktır IRKCILIK.İnsan gibi yaşamak için asgari ücretle çalışmak isterken sıgınmacının senin işini almasıdır ırkcılık.Hatay da 30 suriyelinin arasına 5 TC vatandası ilkokul ögrencisini sıkıştırmaktır ırkcılık.Ülkede onlarca insan evsizken Suriyelilere yüzlerce konut yapmanın neresi dogru.
Bu sıgınmacıları savunan vatandaslar bu yukardakiş 3-4 sorunun cevabını versin bakalım müslümanlıkda bunlar varmı???

Avatar
sosyal medya çukuru 2022-05-10 10:36:47

sosyal medyadan kirli bilgilerle algı yapan çevreler belli.sahte hesaplar sahte isimlerle savaştan kaçmış insanları hedef göstermek insanlık dışıdır. benim yaptığım ırkçılık değildir diyenler ırkçılığın alasını yapmaktalar.Allahu Teala mazlumlara Müslümanlar eliyle yardım etmeyi, zalimleri de cezalandırmayı nasip etsin.

Avatar
halim 2022-05-10 10:41:36

Engizisyon zulmünden kaçan İspanya Yahudilerine kucak açan Osmanlı’dan onurlu bir tarihi miras devralan bu halk işkence ve katliam tehdidi altındaki Suriyeli kardeşlerine kapılarını açarak gelecek nesillere yine onurla anılmayı hak edecek tarihi bir miras bırakmıştır

Avatar
Mehmet 2022-05-10 10:40:09

IRKÇILIK DİNİMİZCE YASAKLANMIŞTIR, HASTALIKTIR. BUGÜNE DEK YAPILAN YARDIMLAR KIZILAY, DİYANET, İHH VB ONLARCA YARDIM KURULUŞU ELİYEL YAPILMIŞTIR. HEPSİNİN KAYITLARI MEVCUT. AYNİ VE NAKDİ TÜM YARDIMLAR BEDELİ DEVLET KAYITLARINDA VAR.HARCAMALAR HALKIN ZEKAT, FİTRE, BAĞIŞLARIYLA YAPILMAKTA. DOĞRU BİLGİYİ EDİNMEK İSTEYEN ULAŞABİLİR

Avatar
Batandaş 2022-05-12 08:12:58

Vatandaşı ırkçı yapanda sizsiniz, bizim gözümüzde suriyelileri veya diğerlerini bu ülkenin düşmanı haline getirende sizsiyasetçilersiniz. Emekli hergün nasıl geçineceğini düşünürken ensarda olunmuyor kusura bakmayın misafirperver hiç olunmuyor çünkü vatandaşın hakkını onlara veren siz siyasetçilersiniz.

Avatar
Davutoğlu Mavutoğlu 2022-05-12 08:29:49

Kendini suriyelilere kucak açarak daha müslüman olduğunu zanneden bir kaç kişi farklı düşünenlere zavallı diyerek ne kadar müslüman olduğunu gstermiş.