İskilip doğalgaza kavuştu

İskilip'te önemli gün. Bugün düzenlenen törenle ilçe doğalgaza kavuştu

29 Aralık 2017 Cuma 15:55
İskilip doğalgaza kavuştu

Çorum’un İskilip ilçesi doğalgaza kavuştu.
Çorumgaz tarafından alt yapı çalışmaları tamamlamasının ardından düzenlenen törenle ilçeye ilk doğalgaz verildi.
İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip için tarihi bir günün yaşandığını söyledi. Doğalgaz kullanımıyla birlikte ilçede hava kirliliğinin de önleceğini ifade eden Çatma, “Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Doğalgazın hayatımızda çok büyük önemi var.Bu dev yatırım ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
Doğalgaz töreninde konuşan Ahlatcı Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Anadolu insanını doğalgazın ucuzluğuyla, temizliğiyle, konforuyla tanıştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
2004 yılına kadar doğalgazın sadece İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir ve İzmit olmak üzere sadece 5 şehirde kullanıldığını hatırlatan Ahlatcı, Çorumgaz olarak 2004 yılında 139 gün gibi kısa bir sürede Çorum’u doğalgazla tanıştırdıklarını hatırlattı.
2004 yılından itibaren Çorum’un yanı sıra Yozgat, Karabük, Kastamonu ve Çankırı gibi illeri ve bu şehirlere bağlı ilçe ve beldelere de doğalgaz götürdüklerini dile getiren Ahlatcı, “Anadolu’nun bu güzel noktalarını doğalgaz ile tanıştırmanın, Anadolu insanını doğalgazın ucuzluğuyla, temizliğiyle, konforuyla tanıştırmanın, 29 ayrı noktada 320 personel ve 65 araçla 7 gün 24 saat hizmet vermenin sevincini yaşıyoruz” dedi.
Basınç Düşürme ve Ölçme İstasyonu ve bağlantıları ile ilgili işlemlerin yaklaşık 3 aylık bir sürede tamamlanacağını da aktaran Ahlatcı, “Ancak biz şehir şebekesi hazır olduğu için biran önce İskilip ilçesine gaz vermek amacıyla bir süre taşımalı olarak hizmet vereceğiz. Bugüne kadar bölgemizin tamamında 3 bin km Çelik ve Polietilen boru döşedik, 400 bin abonemizin ekonomik bir yakıt olan doğalgazın konforunu yaşamalarına katkıda bulunduk. Çorumgaz ailesi olarak doğalgazın ilçe halkına hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da, Osmancık’tan sonra İskilip’i de doğalgazla buluşturmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “İnşallah Mecitözü, Dodurga ve Oğuzlar’a da doğalgaz gelecek. Süreç ona doğru gidiyor. Ahmet Ahlatcı Bey de biraz fazla para versin. Bir kısmına da zarar ederek hizmet versin” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, bir gün köylere de doğalgaz verileceğini söyledi. “Çorum’a 2004 yılında doğalgaz geldiğinde ilçelere de doğalgaz verilecek deselerdi herhalde inanmazdık” diyen Milletvekili Ceylan, 2020’ye kadar Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar’a da doğalgaz vereceklerini belirterek, “Bir gün gelecek köylere de doğalgaz vereceğiz. Bacılarımız artık soğuk suyla uğraşmayacaklar. Kova taşıma dertleri olmayacak” dedi.
Çorum-İskilip karayolu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ceylan, “İskilip’in 56 kilometrelik yolunun ihalesi gerçekleşti, yer teslimi yapıldı. Müteahhit firma işi yarım bıraktı yol gecikti. Bunda da bir hayır varmış. Yeni ihalede İskilip-Çorum yolunun tamamını ihale ettirdik. Alan firma da 22 ay sonra teslim edecek. İskilipli Atıf Hoca Hastanesi de yılan hikâyesine dönmüştü. 10 Ocak’tan itibaren hastanemiz hizmet vermeye başlayacak. Yaşanan gecikmeden dolayı İskilip halkından özür diliyoruz. Hastane açıldıktan sonra İskilip’e özel ilgi göstereceğim, içini doktorla dolduracağım” şeklinde konuştu.
Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’un üzerine rahmet ve bereket yağdığını belirterek, Çorum’un her gün daha iyiye gittiğini söyledi.
Çorum’un bürokrasisiyle, akademisiyle, iş adamlarıyla, halkıyla birlik ve beraberlik içerisinde bir destan yazdığını belirten Vali Kılıç, Çorum’un devlet desteği olmaksızın kendi ilerlemesini temin eden nadir ve marka kentlerden birisi olduğunu kaydetti.
İşadamı Ahmet Ahlatcı’ya da teşekkür eden Kılıç, “Çorum’un hayırlı evladı Ahmet Ahlatcı, Çorum’un gelişmesine katkıda bulunuyor. İskilip’e zarar etme pahasına bir müddet taşımalı doğalgaz verilecek. Kendisine Çorum adına teşekkür ediyorum. “İskilip medarı iftiharımızdır. Gönül derinliklerimizin ve gönül coğrafyamızın eşşiz medeniyet birikimlerinin olduğu noktalardan bir yerdir. İskilip’e yapılmış olan her hizmet azdır. Her şeyin en iyisine layıktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Vali Necmettin Kılıç, işadamı Ahmet Ahlatcı’ya plaket verdi.
Tören protokol üyelerinin doğalgaz meşalesini yakmasının ardından sona erdi.

İHA

Son Güncelleme: 29.12.2017 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.