İskilip Dolması ‘Geleneksel Anadolu Yemekleri’nde

Türk tarımına ve üreticisine destek veren Anadolubank Tarım Bankacılığı, ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ projesinin ikincisi olarak ‘Geleneksel Anadolu Yemekleri’ etkinliği düzenledi.

24 Eylül 2013 Salı 14:05
 İskilip Dolması ‘Geleneksel Anadolu Yemekleri’nde


Türk tarımına ve üreticisine destek veren Anadolubank Tarım Bankacılığı, ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ projesinin ikincisi olarak ‘Geleneksel Anadolu Yemekleri’ etkinliği düzenledi.

Anadolubank, ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ projesi ile üreticiler ile birlikte olmaya devam ediyor. Tavla turnuvasının ardından bu sene 35 tarım bankacılığı hizmeti veren şubesi ile şubelerin bulunduğu illerin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik İzmir'de gerçekleşti. Geceye milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, oda, birlik ve kooperatif başkanları-yöneticileri, üreticiler ile birlikte 600 kişi katıldı.

Geleneksel Anadolu Yemekleri adı altında geleneğimizin işlendiği proje kapsamında ilçenin köyleri gezildi ve yöresel lezzetleri en iyi yapan aşçılar arandı. Her köyden seçilen 2 kişi etkinlik gecesinde misafirlere yemeklerinin yapılışlarını şovlar eşliğinde anlattı. Farklı köylerden gelen yerel aşçılar yemek hünerlerini sergilerken etkinliğe gelen diğer misafirler sergilenen Aşuk ile Maşuk, illüzyonist ve kum sanatı gösterileri ile güzel vakit geçirdi. 100 çeşit yemekten oluşan zengin ikramlar eşliğinde devam eden etkinlikte Sümer Ezgü sahne performansı ile tüm misafirlere eğlenceli saatler yaşattı.

Proje kapsamında düzenlenen Geleneksel Anadolu Yemekleri etkinliğine ilişkin konuşan Anadolubank Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, “2008’den bu yana finansmanını yaptığımız tarım sektöründe Ege üreticisinden sonra Çukurova, Akdeniz, Trakya ve İç Anadolu üreticisine de ulaştık. Türkiye'nin katma değeri en yüksek sektörlerinden ve geleceğin ekonomisinin en önemli bileşeni olan tarım sektöründe daha da büyümeyi planlıyoruz. Her sene tarım finansmanı için yeni şubeler açarak, yeni etkinlikler düzenleyerek şubelerimizin birçoğunda tarım bankacılığı yapmak istiyoruz.” dedi.

Atakan, “2012 senesinde ‘Tavla Geleneği’ ile başladığımız ve üreticiyle doğrudan teması hedefleyen ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ etkinliğimizde bu sene sofra kültürümüzü canlı tutmaya çalıştık. Üreticinin emeği, bankamızın finansmanı ile hasat olan gıda ürünlerimizi hep beraber ziyafete çevirdik. Önümüzdeki yıllarda ‘Bizden yeni şeyler duymaya hazır olun’ sloganıyla tarım faaliyetlerimizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolubank Tarım Bankacılığı, çözüm ortakları ile engell
eri aşıyor

Anadolubank 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği ‘Engelleri Aşıyoruz’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli çocuklara akülü sandalye bağışı yapıyor. Projesine bu yıl tarım ortaklarını da dahil eden Anadolubank, geceye katılan çözüm ortaklarının yaptıkları akülü sandalye bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Anadolubank tarım şubeleri; Adana, Akhisar, Aksu, Alaşehir, Antakya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayındır, Biga, Bursa - Yıldırım, Ceyhan, Çine, Çorlu, Çorum, Denizli, Edremit, Fethiye, İncirliova, Konya, Manisa, Menemen, Mersin, Milas, Nazilli, Ödemiş, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Söke, Tarsus, Tire, Torbalı, Toros Caddesi ve Turgutlu’da bulunuyor.




Son Güncelleme: 24.09.2013 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.