İskilip Lisesi mezunları hasret giderdi

İskilip Lisesi’nden 1989 yılında mezun olanlar, bayramda okullarında buluşarak...

22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:28
 İskilip Lisesi mezunları hasret giderdi


İskilip Lisesi’nden 1989 yılında mezun olanlar, bayramda okullarında buluşarak hem hasret giderdi, hem de bayramlaşma imkanı buldu.


26 yıl sonra gerçekleştirilen buluşmaya aileleri ile katılan 89 mezunları, 26 yıllık hasretlerini giderdi. İskilip Belediyesi Atatürk Orman Çiftliği Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmaya dönemin öğretmenleri de katıldı.


2 yıl önce Ilgaz'da bir araya gelen 1989 mezunları ikinci toplantılarını mezun oldukları ilçede gerçekleştirdiler. Çevre illerden gelenler ilk olarak yıkardır görmedikleri okullarına gidip hasret giderdi. Akşam İskilip Dolmasının ikram edildiği yemekte bir araya gelen mezunlar hocaları ve arkadaşları ile bol bol sohbet edip anılarını tazelediler. Kısa zamanda ailelerinde birbiriyle kaynaşması ile çok güzel bir ortam oluştu.  Emekli coğrafya öğretmeni ve araştırmacı yazar Nurettin Tanay kendi yazdığı İlim ve Hilm Kenti İskilip isimli kitabını imzalayıp katılımcılara hediye etti.


Günün anlam ve önemini istinaden bir konuşma yapan Çorum Tabip Odası Başkanı Dr Mustafa Azak: “Uzun zamandır görüşemediğimiz arkadaşlarımız ve kıymetli öğretmenlerimizi görmek hepimizi çok mutlu etti. İskilip Lisesi'nden mezun olduğumuz günden sonra hepimiz kendisine bir yol çizdi. Farklı bir iş, aile,  gaye ve yaşadığı yere sahip olmamıza rağmen lise günlerimizi hiç unutmadık. Büyük bir özlemle kavuştuğumuz arkadaşlarımızla anılarımızı tazelemek hepimizi çok duygulandırdı. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Birbirimizi bulmuşken kaybetmeyelim ve en kısa zamanda bu organizasyonumuzu tekrar ederim. Özellikle uzak illerden buraya sırf arkadaşlarını görmek için gelenler  olmak üzere tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum' dedi.


Edebiyat öğretmeni  ve Çorum  Atatürk Lisesi eski müdürü  Hüseyin Hastaoğlu öğrencilerine yaptığı konuşmada şunları söyledi; “'Öncelikle 26 yıl sonra İskilip Lisesi'ne 1986 yılında başlayıp 1989 yılında mezun olan öğrencilerimizin bir araya gelmesini sağlayan Güzin Karaman ve Selim Zakin'e teşekkür ediyorum. Geçmişi tekrar yaşamak ve arkadaş ve dostluğun hiç bitmeden devam etmesine yapılan katkı takdire şayan bir durum. Bir öğretmen olarak yıllar sonra öğrencilerimizi bir arada görmek, öğrencilerimizin çok değişik meslek gruplarında başarılı çalışmalar yaptığını öğrenmek biz öğretmenler için tarif edilemez mutluluk. Ayrıca bu birliktelikte bulunan ülkemizin değişik yöreden katılan mezunlarımıza ve öğretmen arkadaşlarım Şükran Terzi ve Nurettin Tanay öğretmen arkadaşlarıma da gösterdikleri incelik için teşekkür ediyorum. Bu güzelliğin devam etmesi dileğimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”


Bu seneki buluşmayı organize eden Selim Zakin ve Guzin Karaman yaptıkları konuşmada  henüz buluşma organizelerinin başında olduklarını ve bunu her yıl gerçekleştirerek, devam ettirmek arzusu taşıdıklarını belirtip, tüm katılımcılara teşekkür etti.


Gecede çok güzel bir müzik ziyafeti veren  'Melodi Müzik Grubu' ve onlara eşlik eden emekli Müzik öğretmeni Şükran Terzi  ile 1989 mezunlarından Yaşar Sever büyük bir ilgi ve beğeni topladı.




Son Güncelleme: 22.07.2015 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.