İskilip örnek oldu darısı başımıza

İskilip Kaymakamlığı tarafından düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılmasının önüne geçilebilmesi için çalışma başlatıldı.

15 Ekim 2014 Çarşamba 12:09
 İskilip örnek oldu darısı başımıza


İskilip Kaymakamlığı tarafından düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılmasının önüne geçilebilmesi için çalışma başlatıldı.

İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, yaptığı açıklamada, düğün törenlerinde silah atılmasını engellemek için bir dizi çalışma başlatıldığını, ateşli silahlar konusunda bugüne kadar ilçede üzücü bir durum yaşanmadığını,  ancak tedbiri elden bırakmayacaklarını bildirdi.


Kaymakam Gürsoy, yaptığı açıklamada, “Silahtan, tüfekten çıkan bir kurşun, bir saçma bir hayatı söndürebilir ya da  sakat kalmasına sebep olabilir. Silah geleneği geçmişte kaldı. Artık silah atmak eskiden olduğu gibi bir gurur ve büyüklük kaynağı değildir. Silah atmak insanları rahatsız etmekden başka bir şey değildir. Bunun için havai fişek geleneği ile birlikte düğünlerde silah atmayı ve daha başka insanları rahatsız edici ne varsa onları yok etmeyi başarmalıyız.  İskilip olarak örnek olmalıyız. İskilip halkı bunu başarmalıdır.” dedi.

Bugün yapılan İlçe Asayiş toplantısında alınan kararlardan bir taneside düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılması durumunda düğün sahiblerine cezai müeyyide uygulanmasına karar verildi.





Son Güncelleme: 15.10.2014 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.