İskilip'te gelenek sürüyor

İstanbul'un fethinin manevi mimarı, Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretleri Çorum’un İskilip ilçesinde anılacak.

04 Haziran 2023 Pazar 21:27
İskilip'te gelenek sürüyor

İstanbul'un fethinin manevi mimarı, Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretleri Çorum’un İskilip ilçesinde anılacak. İlçede her yıl geleneksel hale getirilen Akşemseddin anma programı bu yıl da dolu dolu geçecek. İskilip Kaymakamlığı’nın destekleri ile düzenlenecek panel öncesi Mevlidi Şerif okutulacak.

Anma programı ile ilgili bilgi veren hemşehrimiz Fikret Kısar, İskilip Kaymakamlığı’nın destekleri ile düzenlenecek panelde Akşemseddin Hazretleri ve İskilip’e emanet ettiği Muslihiddin Attari’nin değişik yönlerinin anlatılacağını söyledi.

Panelin seçim yasakları nedeni ile ertelendiğini hatırlatan Kısar, şöyle dedi: “Aslında panel Fetih haftasında planlanmıştı. Seçim yasaklarından dolayı panel tarihi 10 Haziran 2023 Cumartesi günü olarak belirlendi. Akşemseddin Hazretleri’nin fetihten önce İskilip’te kaldığı ve hatta Fetih’e İskilip’te hazırlandığı söylenmektedir. Panelde birbirinden değerli hocalarımız sunumlarda bulunacaktır. Panelin oturum başkanlığını hemşehrimiz NEÜ Soysal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan yapacak. Prof. Dr. Bekir Biçer, ‘Osmanlı Kültürü ve İlim Geleneği’nde Akşemseddin Hazretlerini Doç. Dr. Mustafa Akkuş, ‘Akşemseddin Hazretleri’nin Hayatı ve Dini Kişiliği’, Tarihçi Yazar Nurettin Tanay, ‘Akşemseddin Hazretleri’nin İskilip’te bulunan Halifesi Muslihiddin Attari’ konulu sunum yapacak.”
Panelden önce 10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 12:30’da İskilip Ulu Cami’de Fatih ve Hocası Akşemseddin Hazretleri ile tüm şehitlerimizin ruhuna  Mevlidi Şerif ve Kuran`ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek.

ÇORUM BÖLGESİNİN EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI AÇILACAK

Öte yandan Çorum Belediyesi mehter takımı cami çıkışında mehter konseri verecek. Akabinde Çorum bölgesinde bulunan en büyük Türk Bayrağı öğrenciler tarafından açılarak, mehteran bölüğü eşliğinde oluşturulacak kortejle panelin yapılacağı öğretmenevine yürüyüş yapılacak.

Son Güncelleme: 04.06.2023 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz Iskilipli 2023-06-05 11:20:38

İskilip 500 yıl önceki konumundan daha geride kaldı. İlm ve hilm şehri destek bekliyor vesselam.

Avatar
İskilip 2023-06-05 11:16:23

Atalarına layık olmak bu demek,emeği geçenlere teşekkür.

Avatar
İskilipli 2023-06-05 13:12:48

Bakanlar belli oldu. Vekillerimiz Yemin yaptı. İskilip için artık girişim yapılmalı. Kurban bayramı geliyor İlçemiz kalabalıklaşacak artık icraat gerekli yollar, okullar hızlı şekilde sağlam olarak yapılmalı.

Avatar
Kenan 2023-06-05 15:01:35

Toplantı yapılacak keşke daha çok Ülke geneline has toplantılar ilçemizde olsa Ancak ilçede Şehir merkezlerinde yağmurlardan dolayı göllentiler mevcut oluyor şehir planlaması dikkat edilmeli Şehirden geçen derelere bu göllenmelerin ulaşması çok kolay olur bunun sağlanması gerekir. Özel idare hacıkarani köprüsü arası göllenme çok oluyor buranın eritilmesi gerekli

Avatar
Fikri Kısar 2023-06-06 21:15:57

Kültür ve Tarihi kentimiz turizm den pay alabilmesi için bu tür etkinlikler önemlidir.İskilip li hemşehrimiz sahip çıkıp yüksek katılım sağlamalıdır.
Emeği geçen ve katilam ilim adamlarına teşekkür ederim.