İskilip TOKİ’ye başvurular başladı

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaptığı görüşmeler...

09 Mart 2015 Pazartesi 14:55
 İskilip TOKİ’ye başvurular başladı


İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaptığı görüşmeler sonrası İskilip'e müjdeli haberi verdi. Başkan Çatma'nın İskilip'e TOKİ kazandırılması için yaptığı çalışmalar sonuç bulurken, İskilip Belediyesi’nin düzenlediği program çerçevesinde alt gelir gurubunda olan vatandaşlar için belediye bünyesinde oluşturulan ‘TOKİ Başvuru Bürosu’nda başvurular alınmaya başlandı.


Sakarya Mahallesinde Belediye tarafından TOKİ'ye yer gösterilen alanda yapılması planlanan evler toplam 109 konuttan oluşacak. 7 adet blok üzerine oturtulacak dairelerin ortalama satış fiyatı ise 91.250.00 TL. 180 ay (15 Yıl) ay vade ile ödenecek evlerin ortalama taksit tutarı da aylık 446.00 TL. 


Belediye Başkanı Recep Çatma konu hakkında yaptığı açıklamada, "Alt gelir gurubundaki vatandaşlarımızın konut sorununu çözmek için TOKİ ile çalışma başlattık. Şu anda anket gibi ön başvuru alıyoruz. Yeterli sayıda başvuru olursa TOKİ ilçemizde çalışma başlatacak. Bu sayede 109 vatandaşımız ilk etapta ev sahibi olacak" dedi.


Düşük gelir gurubu için yapılması planlanan 75.00 m2 2+1 daire için aranan şartların şu şekilde olduğu öğrenildi:


İSKİLİP BELEDİYESİ TOPLU KONUT PROJESİ ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI


Başvuru sahibinin;


T.C. Vatandaşı olması,


İskilip ilçesi sınırları içinde en az 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması,


Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,


Kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması, (Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır.)


25 Yaşın üstünde olması, (Ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)


Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması,


(Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.)


Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.


OTURMA KOŞULU VE DEVİR İŞLEMLERİ


Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup, sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.


Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.


Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irad kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.


ÖDEMELERİN BAŞLANGICI


Başvuru bedeli olarak 4.000 TL alınması, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar) yüzde 12 sinin tahsil edilmesi,


Borç bakiyesinin 180 (15 Yıl) ay vade ile ödenmesi, ilk taksit ödemesinin konut teslim tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılması, borç bakiyesinin ve aylık taksitlerin her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez bir önceki altı aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılması, ilk artış döneminin idarece belirlenmesi koşulları ile satılacaktır.


BAŞVURU SÜRESİ (9 Mart - 30 Nisan 2015)


Toplu konut uygulaması kapsamındaki konutların satış işlemlerinde T.C. Ziraat Bankası İskilip şubesi bankacılık hizmeti verecektir.


Konut alıcılarının T.C. Ziraat Bankası İskilip Şubesi TOKİ hesabına 4.000 TL (Dört bin TL) başvuru bedelini 09 Mart 2015 - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir.


KONUT BİLGİLERİ


109 Adet konut yapılacaktır.


Konutlar Bodrum, zemin ve 3 kat olarak inşa edilecektir.


Konut tipi 2+1 olup, konut genişliği 75.00 m2'dir


Konut Blok sayısı 7 adettir.


1 Adet Konutun ortalama satış fiyatı 91.250.00 TL olup, başvuru bedeli 4.000 TL'dir. Taksit sayısı 180 ay, ortalama taksit tutarı 446.00 TL'dir.



Son Güncelleme: 09.03.2015 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.