İskilip-Tosya yoluna Kastamonu el attı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi ile Çorum’un İskilip ilçesi arasındaki karayolunun yapımı için teknik inceleme yapıldı.

18 Ocak 2023 Çarşamba 22:54
İskilip-Tosya yoluna Kastamonu el attı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi ile Çorum’un İskilip ilçesi arasındaki karayolunun yapımı için teknik inceleme yapıldı.

Temeli 1999 yılında atılan, 23 yıl geçmesine rağmen 62 kilometrelik yolun sadece 10 kilometresi yapılabildi. “Bitmeyen Yol” olarak Türkiye literatürüne giren yolun tamamlanmasına Çorum'un iktidar temsilcileri bugüne kadar sıcak bakmadı.

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl 28 Eylül tarihinde Kastamonu Valisi Avni Çakır’a Tosya İskilip yolunu anlattıklarını ve yol durumunu yerinde göstermek için davet ettiklerini belirterek, dün itibariyle Vali Çakır ve karayolları teknik ekibiyle Tosya-İskilip yolunda inceleme yapıldığını duyurdu.

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi, teknik incelemeye ilişkin yapıtğı açıklamada şöyle dedi:

“Tarihler 27 Eylül 2022'yi gösterdiğinde, Kastamonu Valimiz Sayın Avni Çakır, Tosya Çeltik Hasat Programı için ilçemize geldiğinde, kendilerine Tosya-İskilip yolunu anlatmıştık ve yol durumu göstermek için tekrar Tosya'ya davet etmiştik. Bu haberi siz değerli hemşehrilerimize aynı tarihte paylaşmıştık.

‘VE BUGÜN’

Tarihler 18 Ocak 2023 yani bugün (dün) gösterdiğinde, Kastamonu Valimiz Sayın Avni Çakır, Tosya-İskilip yolunu yerinde kontrol etme amacıyla Tosya’mıza geldi. Sayın Valimiz ve heyetle beraber İskilip yolunda kısa ve uzun vadede yapılabilecekler konuşuldu. İncelemelere Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden teknik ekipler de katıldı.

‘VE MÜJDELİ HABER’

Yerinde gerçekleştirdiğimiz inceleme sonrası Sayın Valimiz, çalışmaların başlatılacağı sözünü vererek, gerekirse yeni güzergah çalışmasınında gerçekleştirilebileceği bilgisini bizimle paylaştı.

Tosya-Kastamonu yolu ne kadar önemli ise, Tosya-İskilip yolu da bizim için önemli.

Sayın Valimize ve beraberinde ki heyete teşekkürlerimi sunuyorum.”

Son Güncelleme: 19.01.2023 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tosyalı 2023-01-19 11:26:48

Bu yol eninde sonunda yapılacak.Tosya-İskilip yolu Çorum'un gelişmesinde ve ileri gitmesinde büyük katkısı olacaktır.Çorum'un siyasetçileri bilmiyor mu sanki.artık bu yolun yapımına başlasalar çok iyi olacaktır.

Avatar
Çorumsuz 2023-01-19 14:24:45

Ulan şimdiye kadar hep merkez haberlerine tebelleş oluyordunuz alakalı alakasız, hazır İskilip haberi bulmuşuz yapıştırayım: Çorum'da Buhara'nın yolları da berbat yamalı bohçadan hallice. Ana caddeden de utanılmıyor artık. Dün gece bütün merkez Gazi Cad. leş gibi is kokuyor, hava alınmıyor HAVA! Oh rahatladım.

Avatar
Öz İskilip li 2023-01-19 09:51:46

Çorum daki zevata kapak olsun, 20 yilda 10 km yol yaparak rekor kırdınız, doğu ve güneydoğuda nice yollar yapıldı, ilm ve hilm beldesi İskilip’e yazık ettiniz.

Avatar
Hasan 2023-01-19 09:55:56

Tosya yolu denince vekiller dut yemiş bülbül oluyor, minik vekil Vezirköprü yolunu yaparken iyi, ulan babanı İskilip mi öldürdü? Gavuncu efendininde namus meselesiydi, temizle şu işi, gerçi vakit bitti...

Avatar
Ahmet 2023-01-19 10:57:48

Halbuki İskilip-Tosya-Çankırı yolu yapılmış olsa İskilip en gelişmiş ilçeler kategorisinde birinci sınıfa yükselip Çorum'un en gelişmiş ilçesi olacaktı.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-01-19 12:09:41

Peki iyi güzel de bizim Çorum VALİ'sin den neden hiç ses soluk çıkmıyor. Çorum Vali' si neden Çorum'un sorunları ile sıkıntıları ile ilgilenmiyor, uğraşmıyor. Çorum VALİ'si yatırım konularında neden sessiz kalıyor?

Misafir Avatar
iskilipden 2023-01-19 13:19:39 @Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

sayın Çorum valimiz kadar İskilip sorunlarını dile getiren varmı El Cevap : yok. keşke seçilenler Valimiz kadar ilgilense

Beğenmedim! (2)
Avatar
Ali 2023-01-19 11:32:37

Tosya yolu er yada geç yapılacak, İskilip Osb yapılınca mecbur yapacaksınız efendiler

Avatar
Çorum lu 2023-01-19 14:46:42

Hizmet edemeyen bu vekillerin alayını değiştirin gitsin, Çorum a bakan olabilecek çapta vekil lazım. Vizyonsuzlar...