İskilip yine bir ilke imza attı

İşyerlerinde, çalışma ortamında sık görülen mobbing (işyerlerinde amirleri tarafından çalışanlara...

23 Eylül 2013 Pazartesi 11:07
İskilip yine bir ilke imza attı


İşyerlerinde, çalışma ortamında sık görülen mobbing (işyerlerinde amirleri tarafından çalışanlara;  çalışanlar bir kişiye ya da çalışanların amirlerine psikolojik taciz, bezdirme, yıldırma, alaya alma v.b.) uygulamalarıyla ilgili İskilip Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, Türkiye Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum İl Temsilciliği’ne resmi başvuru yaparak kurumda mobbing uygulanıp uygulanmadığının, mobbing analiz uzmanları tarafından tespit edilmesini talep etti.

Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Temsilciliği’nin yapılan başvuruya olumlu cevap verildi.  Önümüzdeki günlerde Belediye çalışanlarına mobbing ile ilgili bir seminer verilecek.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Sezer,  bir anlamda belediye yöneticilerinin özeleştiri de yapacağına dikkat çekti. Sezer  “Mobbingin gerek işyerlerindeki verimi düşürmesi  açısından, gerekse mobbinge uğrayan çalışanların aile yaşamlarının olumsuz etkilenmesi açısından zararlı olduğunu söyleyerek, “Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum İl Temsilcisi Eğitimci-Yazar Sayın Mahmut Özkoca’ya kurumumuzun herhangi bir biriminde mobbing uygulanıp uygulanmadığının tespit edilmesi yönünde başvuru yaptık. Ayrıca tüm birimlerimize de yazı yazarak derneğin uzmanlarının çalışmalarını kolaylıkla yapabilmeleri hususunda birim amirlerine bilgi verdik.  Böylece belediyemizde -Mutlu Çalışma Ortamı- oluşacak ve İskilip’imize daha iyi hizmet etme gayretimiz artacaktır.” dedi.

Mobbing İle Mücadele Derneği Çorum İl Temsilcisi Mahmut Özkoca ise, İskilip Belediyesi’nden gelen talebin Türkiye’de ilk olduğunun altını çizerek, “Derneğimiz Genel Başkanı Sayın Hüseyin Gün’e konuyu aktardık ve Hüseyin Bey, memnuniyetle bu talebi kabul etti. Zaten kendisi birçok üniversitede ve devlet kurumlarında seminerler vermektedir. Ancak Sayın Genel Başkanımız, İskilip Belediye Başkanımızın talebinin ülkemizde ilk olmasının önemli olduğunu belirtti ve önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihte belediye çalışanlarına seminer vermek üzere geleceğini söyledi. Mobbing ile mücadele Çorum İl Temsilcisi olarak ben ve yönetimdeki arkadaşlarım; Avukat Tandoğan Çetin ile Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Veysel Dinler, İskilip Belediyesi personeline vereceğimiz seminerden sonra yapacağımız anket ve bireysel görüşmelerle -Mutlu Çalışma Ortamları- prensibi oluşmasına katkı sağlayacağız. İskilip Belediye Başkanı Sayın Numan Sezer’in derneğimize böyle bir talepte bulunması, ayrıca önemlidir. Çünkü birçok kurum ve kuruluş genellikle problemleri yok saymayı seçmektedir. Başkanın bu davranışı iç huzura önem verdiğini göstermekle birlikte mobbing varsa yüzleşmek istediğini ve sorunları çözmek tarafında olduğunu da göstermektedir. Umuyorum İskilip Belediyesi, tüm kurum ve kuruluşlara örnek olur.” Dedi.




Son Güncelleme: 23.09.2013 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.