İskilip’in meyveleri tescilleniyor

İskilip cevizi, elması armudu, kızılcığı ile ilgili yapılan tescil çalışmaları son aşamaya geldi.

13 Ekim 2014 Pazartesi 16:47
 İskilip’in meyveleri tescilleniyor


İskilip cevizi, elması armudu, kızılcığı ile ilgili yapılan tescil çalışmaları son aşamaya geldi.


İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Tarımını Araştırma ve Geliştirme Dermeği (İSTARGE) işbirliğinda ilçeye davet edilen uzman heyet, dün akşam İskilip´e geldi.


Seyirtepe tesislerinde düzenlenen akşam yemeğine katılan Ordu Üniversitesi Ziraat Fakultesi Dekanı Prof.Dr. Turan Karadeniz, 2005 yılından beri İskilip meyveciliği üzerinde çalıştıklarını ve artık markalaşma konusunda sona gelindiğini açıkladı.


Projeyi yürüten Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz ve eski 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, İskilip Kaymakamlığı’nda  imzalanan protokolle birlikte çalışmalarıYalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne devretti.


İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, İskilip’te yetişen meyve türlerinin dünya kalitesinde olduğunu belirterek, amaçlarının İskilip meyveciliğine hak ettiği değeri ve pazarı bulmak olduğunu söyledi. İskilip meyveciliği için en önemli olan şeyin tescil olduğu belirtildi.




Son Güncelleme: 13.10.2014 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.