İskilip'in unutulan evliyası

İskilip'in sayısız alimlerinden birisi olan Şeyh Muslihiddin Attar’ın kabrinin ziyarete açılması isteniyor.

19 Ocak 2015 Pazartesi 16:07
 İskilip'in unutulan evliyası


İskilip'in sayısız alimlerinden birisi olan Şeyh Muslihiddin Attar’ın kabrinin ziyarete açılması isteniyor.


Halk arasında Çakmak Dede olarak bilinen Şeyh Muslihiddin Attar,  Akşemseddin'in İskilip'e armağanı olan halifelerden birisi olarak ifade ediliyor.

Kabri İskilip İlçe Müftülüğü arkasında, Çakmak Dede Kur'an Kursu arka bahçesinde bulunan Şeyh Muslihiddin Attar'ın mezar yeri bile bir çok İskilipli tarafından bilinmiyor.

İskilip'in en işlek caddesi sayılan Akşemseddin Caddesi üzerindeki kabrin önünden her gün yüzlerce vatandaş geçiyor, ancak kabri ziyaret eden çıkmıyor. Bunun başlıca sebebinin kabrin önüne yapılan Çakmak Dede Kur'an Kursu Binası. Binanın tamamen kapattığı kabir hiç bir görülemiyor.

Konuya hassasiyet gösteren vatandaşlar, mevcut kursun başka yere taşınıp, binanın yıkılması gerektiğini ve o bölgenin Atıf Hoca Kabir ve Külliyesi örneğinde olduğu gibi bir ziyaretgaha dönüştürülmesi gerektiğini savunuyor. İskilipliler inanç turizmi açısından da bunun gerekli olduğunu savunuyor.





Son Güncelleme: 19.01.2015 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.