İskilipli Atıf Hoca dualarla anılıyor

İskilipli Atıf Hoca, vefatının 94.'üncü yılında Çorum'un İskilip ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı. 14-15 Şubat'ta ise ‘İlmi ve İçtimai Yönleriyle İskilipli Mehmed Atıf Efendi’ sempozyumu düzenlenecek.

04 Şubat 2020 Salı 17:55
İskilipli Atıf Hoca dualarla anılıyor

İskilipli Atıf Hoca, vefatının 94.'üncü yılında Çorum'un İskilip ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı.


Atıf-Derneği tarafından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen anma programı, İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi'nde Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İskilip Ulu Camii’nde öğle namazını müteakiben mevlid-i şerif okutuldu.
Son devrin din mazlumlarından İskilipli Atıf Hoca’nın şehadeti nedeniyle bir araya geldiklerini belirten Atıf-Der Başkanı Mustafa Lek, şöyle dedi; “Atıf Hocamızın ismini hiç çekinmeden, her meydanda zikreden, Atıf Hoca’mızın adını resmi kurumlar ve benzeri yerlere vererek yaşatan, Atıf Hocamız gibi dik duruşu ile gönülleri fetheden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ak kadrolara buradan selam ve dualarımızı göndermek istiyorum. Tarihin tekrar etmemesi, aynı yanlışların tekrar etmemesi, milletimiz, memleketimiz için kendini feda eden insanların, onların düşüncelerini, hayatlarını, gelecek kuşaklara aktarmak düşüncesiyle buradayız. Amacımız o yarayı tekrar kaşımak değil. Ancak bir daha o hatalara düşülmemesini istiyoruz. Aziz Türk milletinin bağrında makûs bulmuş hatta ümmet coğrafyasında şehid olarak kabul edilmiş İskilipli Atıf Hocamızı bir kez daha yâd ediyoruz. Mekânı cennet olsun diyoruz.
İskilipli Atıf Hocamızın ilçede yaşadığı ve okuduğu yıllarda bulunan medrese sayısı 6, kütüphane sayısı 8, camii sayısı reredeyse bugünün iki katı. Maalesef, bugün bunların hiçbirisi yok. Yerleri, izleri bile belli değil, İsimleri bile unutulmuş. Yani tarihi ile beraber eserleri de çalınan, kültürü yağmalanan bir milletiz.


Ümmetin umudu olan bu milletin fertleri olarak bizim derdimiz ne öç almak ne de intikam, tek derdimiz ibret almak. Şuan ve bundan sonraki nesillere anlatarak bir daha bu zulümlerin yaşanmamasını sağlamaktır.
Abdülhamit Han’ı tahttan indirirken yeniden yükselen bu milleti düşüreceklerini sandılar. İskilipli Atıf Hocamızı idam ederken, bizim zihniyetimizi de öldüreceklerini sandılar. Menderes’i idam ederken bu aziz milletin iradesini yok edeceklerini, Özal’ı zehirlerken tekrardan değerlerine sahip çıkan Anadolu’yu felç ettiklerini sandılar. 28 Şubat’ta merhum Erbakan Hocamıza yaptıkları darbe ile bu milletin gelecek bin yılına ipotek koyduklarını sandılar.
15 Temmuz ile devrin en yiğidini düşürüp hain işgal hareketi ile bu aziz milleti soykırım yapar gibi yok edip İslam’ın son kalesini ele geçirmeyi planladılar. Ama Allah’ın vaadini, bu milletin azmini hesap edemediler. Bayrağın düştüğü yerden kalktığını göremediler. Düşürdüklerini sandıkları bu millet, idam ettiklerini zannettikleri zihniyet, yok ettiklerini sandıkları milletin iradesi, felç ettikleri Anadolu, bin yıllık oyunları, işgal ve soykırım düşünceleri Elhamdülillah ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve bayrağımızı kaldırması ile son bulmuştur.
14-15 Şubat’ta Vali Mustafa Çiftçi’nin himayelerinde Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversite Rektörlüğü’nün katkıları ile Çorum’da gerçekleşecek ‘İlmi ve İçtimai Yönleriyle İskilipli Mehmed Atıf Efendi’ sempozyumuna tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum."

Son Güncelleme: 04.02.2020 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-02-05 10:07:32

Benim dedelerim cephede savaşırken hocaefendi tek kurşun atmış mı yunana?

Avatar
Ahmet 2020-02-04 23:02:03

Çok seversiniz İngiliz muhipleri derneği üyelerini. 100 yıl öncesinin fetösü!

Avatar
tolga 2020-02-05 12:18:13

Kurtuluş savaşında işgalcilere karşı ne yapmış? anıt mezarı görünce abide kavşağının oradaki şehitlik anıtı aklıma geldi.. her tarafı bakımsızlıktan dökülüyor...

Avatar
Ahmet bey tebrik ediyorum 2020-02-05 23:55:02

Ahmet bey cidden çok doğru demişsin. Simdi de akp li olmayan ise giremiyor. Allah helâk etsin hak hukuk cigneyenleri inşAllah