İskilipli Atıf Hoca tam bir Kuvay-ı Milliyeci’dir

İskilipli Atıf Hoca’nın kabri başında anılmasının ardından başlayan tartışmalar devam ederken, Vali Mustafa Çiftçi'nin tarihi gerçekleri özetleyen anekdot dikkat çekti.

07 Şubat 2021 Pazar 14:28
İskilipli Atıf Hoca tam bir Kuvay-ı Milliyeci’dir

İskilipli Atıf Hoca’nın şehadetinin 95. seneyi devriyesinde kabri başında anılmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.
İskilipli Atıf Hoca üzerinden sürdürülen 'vatan haini' suçlamalarına karşılık Mustafa Çiftçi, kişisel sosyal medya hesabından tarihi gerçekleri şu çarpıcı anekdotla aktardı.

O FETVAYA KARŞI ÇIKTI

“1918-1923 arası Osmanlı Cihan Devleti’nin Başkenti İstanbul İngiliz işgalindedir. Evi basılan Harbiye Nazırı Cemal Paşa Malta’ya sürülür. Meclis-i Mebusan, Devlet Daireleri ve Asayiş Karakolları basılır. Meşihat Makamı da İngiliz Sömürge/İstihbarat-İngiliz Kolonyal Entelijansiyasının sıkı kontrolündedir. Şeyhülislam Dürrüzade Abdullah’a yazdırılan Kuvay-ı Milliye Aleyhindeki Fetvaya, Müderris (Bugünkü karşılığı Profesör) İskilipli Muhammed Atıf ve arkadaşları karşı çıkarlar. Merhum Muhammed Atıf Hoca: “İşgal altındaki bir memlekette İngilizlerin tazyikiyle yayınlanan Fetvalar Mualleldir (Geçersizdir). Anadolu’da düşmana karşı koyanlar âsi değildir, Fisebilillah Mücahittir. Bu fetvalar geri alınmalıdır.” demiştir.

DAVA ADAMI, VATANSEVER, AKTİVİST VE TAM BİR KUVAYİ MİLLİYECİ

Bu sebeple İskilipli Muhammed Atıf tam bir Kuvay-ı Milliyeci’dir, dava adamıdır, vatanseverdir, aktivisttir.
15 Mayıs 1919’da İzmir, İngiliz’in silahlandırıp gönderdiği Yunanlılarca işgal edilince İstanbul’da bunu protesto etmek için İstanbul’daki İngiliz Büyükelçiliğinin önünde işgali telin (lanetleme) konuşmasını yapan ve İşgale direnenlerin başında yine İskilipli Muhammed Atıf Efendi vardır:

“Yanlış politikalar yüzünden zebun (güçsüz) düşmüş bir millete bu düşmanlık reva değildir. Aksi halde başımızın çaresine bakarız! “ restini çekmiştir.

NASIL HAİN OLARAK YAFTALANABİLİR?

Şimdi böyle ilim, din, dava ve aksiyon adamı, zamanının cesur sesi bir münevver, bir âlim şahsiyet nasıl hain olarak yaftalanabilir?
İşte bu tarihi hakikatler ışığında İskilipli Atıf Efendi’yi milletimizle birlikte kabrini ziyaret ediyor, dua ediyor, rahmetle yad ediyoruz.

MİLLETİN VİCDANINDA MAZLUMDUR

Aradan 95 yıl geçmesine rağmen hâlâ milletimizin vicdanında mazlum ve mağdur olarak yer edinmiş bir zât unutulmuyorsa, hayırla yâd ediliyorsa, üzerine yıştırılmak istenen hain yaftası milletimizin kâhir ekseriyeti tarafından kabul görmemişse üzerinde biraz düşünmek gerekmez mi? Yapıştırılmak istenen hain yaftası milletimizin kâhir ekseriyeti tarafından kabul görmemişse üzerinde biraz düşünmek gerekmez mi?”

Son Güncelleme: 09.02.2021 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Millet 2021-02-07 16:06:14

Benim okuduğum kadarıyla hain

Misafir Avatar
cafer 2021-02-08 09:07:25 @Millet

size bize okutulan hangi tarih dogru acaba????

Beğenmedim! (4)
Avatar
Komik 2021-02-07 16:07:52

Vay ve sen neymissin Iskilipli Atif. Yakinda Istanbul'u da bu fethetti diyecekler. Zamanin gericisi , yobazi Ingiliz ajani bisey bu Atif hoca. Yani simdinin fetösu. Simdiki zihniyetin huyu bu zaten. Nerde cumhuriyet dusmani varsa el ustunde tutarlar. Ama az kaldi. Yakinda kaderine terkedersiniz bu gerici yobazlari. Iktidarinizin yikilmasina az kaldi

Misafir Avatar
Güneşli 2021-02-11 15:39:45 @Komik

Kuvvay ı milliye içinde savaşa katılmış mı?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2021-02-07 17:06:24

Size göre Atıf da kahraman, fesli de kahraman hatta İngiliz tarikatçısı Kıbrıs-i de kahraman... Ama İngiliz milli kahramanı ;)

Avatar
Misafir 2021-02-07 15:14:38

Tarih böyle yazılmaz. Belgeler ve ispatlar bu kişinin fetö gibi hain olduğunu söylüyor. Siz burdan istediğiniz kadar konuşun.

Misafir Avatar
veli 2021-02-08 17:57:45 @Misafir

Belgeler deliller hani nerede? Belgeyi göster, Vatan haini olduğuna dair kesin belge varsa tamam Hocanın adı anılmasın yasaklansın. Ama ya hain değilse mazlumsa ne olacak insana iftira atmış olursunuz?

Beğenmedim! (5)
Avatar
Sabri 2021-02-07 16:30:23

Vali beyin tarihçi olduğuna da şahit olduk. Hay MaşAllah

Avatar
Çorumlu 2021-02-07 16:43:43

Belgeleri paylaşırsanız herkez bilgi sahibi olur beyefendi?

Avatar
Çorumlu 2021-02-07 17:32:04

Yorumlara bakınca iskilipli Atıf hoca hain değildir. Belgeden bahseddn beyefendiler ingilizlerin yazdırdığı tarihlemi gerçeği savunacaksiniz. Bir gün arsivler açılırsa her sey ortaya cikar kim hain kim vatansever. Fesli diye kücumsediginiz Kadir Mısıroğlu hep belge ile konustu. Basa cikamayan sahte tarihciler deli deyip kurtulmanin yolunu secti. Bir yigit karsisina çıkamadı. İktidariniz sona geldi diyor bir yorumxu. Aç tavuk buğday anbarındsn yayın yaparmış.millerin oyu cebinizde heralde. O çok güvendiginiz dostlarinizin başinda gelen katil Abd nin bidenine Allah bu ulkenin seçimlerini görmeyi nasip etmeyecek. Bu millet işini bilir. Terör destekcilerine dersini gene verecektir.

Avatar
Akıllı olun 2021-02-07 17:16:41

Gün gelecek herkes herşeyi öğrenecek.iskilipli olayı çözüm süreci denilen şeyle başladı.barzaniyi karşılamalar teröristlerin karşılanması,mektupların okunması hepsi fetö oyunudur.megri megri ler,sivan perver ler.daha neler neler.hepsi aklımda sizde hafızalarınızı zorlayın