İskilip’te çöpü belediye toplayacak

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, çöp toplama işinin tamamen belediyenin kendi bünyesinde yapılacağını açıkladı.

21 Temmuz 2019 Pazar 15:21
İskilip’te çöpü belediye toplayacak

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, çöp toplama işinin tamamen belediyenin kendi bünyesinde yapılacağını, bitimine yaklaşık 1 ay kalan çöp ihalesinin bir daha yenilenmeyeceğini açıkladı.

İskilip Gündem’de yer alan habere göre, aylık 220 bin lira gibi bir rakamın belediyenin kendi bünyesine kalacağını hesapladıklarını belirten Başkan Sülük, çöp toplama işinde işçilerin maaşlarının belediyenin zaten kendi bünyesinden ödendiğine dikkat çekerek, “Çöpü kendimiz toplayacağız. 250 bin lira civarında çöp şirketine aylık para ödüyoruz. Bizim hesaplamalarımıza göre çöp şirketinin aylık akaryakıt gideri 32 bin lira. İşçiler belediye bünyesinde çalışıyor. Biz yaklaşık 220 bin lira aylık araç kirası ödüyoruz. Ben bunu sıkıştırmalı kamyonla toplamak yerine işçilerimle, traktörle gerekirse elimle toplarım ama belediyenin 220 bin lirasını kimseye vermem. Gerekirse 10 kişiye daha ekmek verir 220 bin lirayı çarçur ettirmem. İhalenin bitmesine yaklaşık 1 ay kaldı. Biz bu konuda çalışmalarımızı da başlattık” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuryazar 2019-07-21 19:38:41

helal olsun halkçı başkan işte.

Avatar
İskilipden 2019-07-21 22:41:25

Başkan birşeyler yapmaya çalışıyor inyelleh muvafakat olur.
Bayram öncesi trafik içirde bir çalışma yapılsa.
İlçe bayramda KİLİTLENİYOR.
MERKEZE OTOPARK yer belli ptt kaldırılıp çecresi kamulaytır altı -2 kamt üstü meydan okul bahçe altını bile kullanıp büyak kapasiteli otopark olabilir.
Spor kuluplerine de gelirinden pay.
İskilipden geçen kanellarda restora edilip içi kondollar kuğular vs bir düzenleme düşünülebilir hatta su degirmeni figürleri.
Birde konut arazisi üretimi sağlenmalı.
Kapalı spor salonu hakkkında gelişme spor bakamlığından varmıdır
Ilçe meydana sıkıştırmamalı diger bölgelere kat fezlası meydana kat eksiltme imerı yapılmalı

banner165