İskilip’te ‘Değerler Eğitimi’

İskilip ilçesindeki tüm okullarda uygulanacak olan ‘Değerler Eğitimi Projesi’ başladı.

17 Mart 2015 Salı 16:10
 İskilip’te ‘Değerler Eğitimi’


İskilip ilçesindeki tüm okullarda uygulanacak olan ‘Değerler Eğitimi Projesi’ başladı.


Proje sahibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde İskilip Öğretmenevi salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenler katıldı. Toplantıda, Proje Koordinatörü Fatih Şanlı tarafından proje çalışmasının sunumu yapıldı.


‘Her türlü desteğe hazırız’


Toplantının açış konuşmasını yapan Kaymakam Şuayib Gürsoy, milli ve manevi değerlerin, temel insani değerlerin, öğrenciler tarafından öğrenilmesi, bu değerlere karşı duyarlılığın arttırılması, aynı zamanda verilen bu değerleri davranış haline getirmeleri amacıyla başlatılan bu proje çalışmasını önemsediğini, çalışmanın yürütülmesinde, amacına ulaşması noktasında da her türlü desteği vereceğini belirtti. Gürsoy, Değerler Eğitiminin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerimize uygulanmasının önemini de vurgulayarak, “Okullarımızda, eğitimcilerimiz eliyle verilecek değerlerin, öğrencilerde davranış haline dönüşmesi ile okullarda sevgi - hoşgörü ikliminin oluşmasına neden olacaktır. Toplum içersinde kimi zaman şahit olduğumuz olumsuzlukların bir nedenini de değerlerimizi arzu ettiğimiz ölçüde yaşamamayı gösterebiliriz. Bu çalışma, zamanla toplumda olumsuz diyebileceğimiz hususların azalmasına da katkı sağlayacaktır.” dedi.


Proje yönetim ekipleri kuruldu


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi de, Değerler Eğitim Proje çalışmasının, eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade ederek, çalışmanın ilçe genelinde faaliyet gösteren her kademedeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarını kapsadığını, uygulamanın, okul müdürlükleri bünyesinde oluşturulan proje yönetim ekipleri tarafından  yürütüleceğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de, Aylık Değerlendirme formu ile okullardaki çalışmaların takibini yapacaklarını kaydeden Selvi, “Değerler Eğitimi Projemizle, milli ve manevi değerlerimizin hem öğretilmesi aynı zamanda öğrencilerde davranışa dönüşmesi, okullarımızda sevgi ikliminin oluşmasına katkı sunacaktır.” diye konuştu. 


‘Nefsini ıslah edemeyen neslini ıslah edemez’


Toplantıda konuşan Proje Koordinatörü Fatih Şanlı, “Proje ile çocuklarımız, gençlerimiz, tüm öğrencilerimiz bu güzellikleri tanıyacak, özümseyecek ve davranış haline getirecek.” dedi.


Proje kapsamında yıl boyunca hoşgörü/tevazu, saygı, vefa ve sadakat konularını işleyeceklerini belirten Şanlı, ‘Değerler Eğitimi Projesi’yle ilgili şunları kaydetti; “En hayta dediğimiz öğrencilerimize dahi verebileceğimiz çok şeyler vardır. Öğretmenler olarak ana hedefimiz öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı, en iyi şekilde hazırlamak tır. Toplumun huzuru ve düzeni, ülkenin geleceği ve gelişmesi eğitimle mümkün olabilecektir. Eğitim hizmetini ifa ederken de değerlerimize halel getirmeden, eğitim öğretim hizmetlerini yürütmek durumundayız. Unutulmaması, dikkat edilmesi gereken önemli bir konu da şudur; bizler, öğrencilerimizi nasıl yetiştirmek istiyorsak, önce kendimiz o şekilde yaşamanın gayretinde olmalıyız. Hani derler ya; nefsini ıslah edemeyen neslini ıslah  edemez. Kendini düzeltemeyen, asla başkasını düzeltemez. Sözlerin güzelliği, sahibi tarafından yaşanmıyorsa emin olun hiçbir kıymeti yoktur. Bu nedenle konuşmalarımız, davranışlarımıza mutlaka yansımalıdır.


Değerler Eğitimi Projemizin özü, milli ve manevi değerlerimizi, temel insani değerleri, eğitim öğretim süreci içersin de farklı etkinliklerle işleyerek öğrencilerimizin ilgisini arttırmak, onların zihinlerine ilmik ilmik işlemek, bunları davranış haline getirmelerini sağlamaktır.”



Son Güncelleme: 17.03.2015 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.