İskilip’te ‘görevden alma’ tepkisi

Çorum’un İskilip İlçesinde Tarım Müdürü Mustafa Serdar Çorumlu’nun görevden alınmasına tepkiler büyüyor.

23 Haziran 2022 Perşembe 20:47
İskilip’te ‘görevden alma’ tepkisi

Çorum’un İskilip İlçesinde Tarım Müdürü Mustafa Serdar Çorumlu’nun görevden alınmasına tepkiler büyüyor.

İskilip Ziraat Odası Başkanı Seyfullah Mücahit Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Uslu, Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Osman Top, Marangozlar Odası Başkanı Selami Koçyiğit ve İSTARGE (İskilip Tarımını Geliştirme Derneği) Başkanı Osman Çakır, yaptıkları ortak açıklamada, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütü başkanları olarak bir araya gelerek İlçe Tarım Müdürürü Mustafa Serdar Çorumlu’nun görevden alınmasına tepki gösterdi.

Oda başkanları yaptıkları ortak açıklamada; “İlçe Tarım Müdürlüğü ve Yerel Eylem Gurubu Başkanlığını yürüten Mustafa Serdar Çorumlu’nun İlçemizde yararlı işler yaptığı herkes tarafından bilinmektedir. İlçemiz için çok değerli olan bir Müdürün görevden alınmasına razı değiliz. Bu yanlıştan dönülmesi ve müdürümüzün tekrar göreve döndürülmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İSKİLİP İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM

Öte yandan İskilip Ziraat Odası’nın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile hazırladığı ‘Dondurarak Sebze Meyve Kurutma Tesisi Projesi’ Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca (DOKAP) kabul edildi.

Proje bütçesi 6 milyon TL olan ek bütçeyle birlikte 9 milyon TL olacağı tahmin edilen, dondurarak sebze, meyve kurutma projesi DOKAP’tan destek alacak.

İskilip Ziraat Odası’nın verdiği bilgilere göre; projenin hayata geçmesi ile birlikte, çiftçileri taze olarak hasat ettikleri meyve ve sebzelerini dondurarak kurutmak suretiyle, sağlıklı ve güvenilir gıda koşullarında, hiçbir besin kaybına uğramadan ürünlerini daha kolay ve daha iyi fiyatlara pazarlama imkânına kavuşacak. Mevsiminde bol miktarda üretilen meyve ve sebzeler, tesiste kurutma işlemlerinden geçtikten sonra raf ömrü uzun, lezzet ve aromasını kaybetmemiş, kaliteli ürün halini almış olacak, kış aylarında da tüketilecek, ilçe ekonomisine katkı sağlamış olacak.

Bu projeyle elde edilecek olan meyve tozu ve protein tozu gibi yan ürünler de olacak. Bu sayede yöredeki ürünler en ufak parçasına kadar değerlenmiş olacak ve yöreye ciddi katma değer sağlanacak.

İskilip Ziraat Odası’nca, tesisin kurulumunun gerçekleşmesi ile birlikte yapılacak üretimin, baştan sona kadar Gıda Mühendisi kontrollerinde gerçekleştirileceğini tesiste çalışmak üzere 5 kadın işçinin de istihdam edileceği bilgisi verildi.

Son Güncelleme: 23.06.2022 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gerçek Öz İskilip li 2022-06-24 00:07:37

Memlekete faydalı, dürüst, çalışkan müdürü alacağınıza, Çorum daki fırıldağı alında millet rahatlasın.

Avatar
Mızrak çuval 2022-06-23 23:44:29

Konuşulanlar
DOKAP hibeleri
sendika seçimleri
sarı kaya ceylan sayan

Avatar
İskilipİli 2022-06-23 21:37:49

proje geliştirip araştırıp ilçe kalkınmasına hatta il kalkınmasına önemli gelişmelere imza atacak kişi görevden NEDEN ALINIR
il ve ilçe kurumlarının çekişmesime
yoksa ilçedeki kurumdaki çalışanların âmire çayımızı
çok soru car6 cevap alınacak
İnşAllah ilçemiz ve çalışan için hayırlara vesile olur

Avatar
Söz bir... 2022-06-23 22:01:12

Geçmiş olsun...
Sayın müdürün uygulamaları birilerini rahatsız etmiş belli..

Avatar
Öz İskilipli 2022-06-23 21:26:04

Öyle veya böyle ilçe üzerinde entrikalar yapılarak ilçe köy haline getirildi hızlara geriliyor.Iskilipli olarak düzelirmi?
çok kolay düzeler. ilde İskiliplilerce sanayii, inşaat, ulaşım, ticaret alanında faaliyet gösteren ülke başında çok sayıda iskilipli var
İskilip KALK uyuma
İskilip MYO ne olucak,
Tosya yolu hasretimiz,
Çorum Iskilip yolu bitmedi
İLÇE SORUNLERINI DİLE GETİREN YÖNİTİM.

BİR ŞEY YAPILAMIYORSA istifa istifa edilse deha büyük itki eder bir basın açıklaması hizmet alamıyoruz istifa ediyoruz dense deha ikrama geçer sadece vatandaş olarak duygularımız paylaşmak isteriz

Avatar
Kenan 2022-06-23 21:28:48

bir fırıldak dönüyor.

Her yerde bir hayır vardır koltukdan ederken kimler koltuklarından OLUCAK BAKAYIM KİMLER OLUCAK
Sabır ama ilçemize oyun oynanmasın.
ne kokuyor bakalım

Avatar
İskilip li 2022-06-23 22:47:52

en önemli sorun MİLLETVEKİLİ OLMAMASI
SEÇİLEN VEKİLLER İskilipe borçlu ancak ilçeye sahip çıkılmıyor.
Sahipsiz bırakın bakalım hani ödenek sorunuzyoktu YOLLARDA HAREKET VARMI. YOK

Avatar
Kamil Büyüktaş 2022-06-24 00:49:48

Mızrak bey ya da hanım sarı ceylan sayan kaya sendika dokap yazmış yeterince açık değil ama anlayan anladı

banner165