İskilip’te hedefler tutacak

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma Kon TV’nin ‘Ankara Konuşuyor’ isimli televizyon programında...

16 Ekim 2014 Perşembe 10:22
 İskilip’te hedefler tutacak


İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma Kon TV’nin ‘Ankara Konuşuyor’ isimli televizyon programında İskilip gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Program sunucusunun sorularını yanıtlayan ve göreve geldiği günden bu yana belediyede yapılan çalışmalar hakkında özet bilgiler veren Başkan Çatma, zamanı, parayı, personeli ekonomik anlamda kullanma yolunda adeta yarıştıklarını söyledi.


Kentin 100 yıllık yarasına çare olacak derecede alt yapı çalışmalarına eğildiklerini aktaran Çatma, bütün enerjilerini bu yönde kullandıklarını kaydetti. Kentte ayrı ayrı devam eden 5 alt yapı çalışmasını 2016 yılının sonlarında bitirmeyi hedeflediklerini belirten Çatma, hedefe adım adım ilerlediklerini kaydetti.


Kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının bu ayın sonunda biteceği müjdesini veren Çatma, “Kanalizasyon projemiz 20 trilyon. Yağmur suyu projemiz ise 7 trilyonluk bir yatırım. Var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımız tozdan çamurdan ne kadar muzdaripse, ben de Belediye Başkanı olarak muzdaripim” dedi.


Bu yılın sonunda elektrik kablolarının da yer altına alınması çalışmasının tamamlanacağına dikkat çeken Çatma, “Bu yıl alt yapı çalışmalarımızdan üçünü bitiriyoruz. Bunlar kanalizasyon, yağmur suyu ve elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmaları” diye konuştu.


‘DOĞALGAZ 2016’DA BİTECEK’


Başkan Çatma, şöyle devam etti: “Şimdi büyük bir hızla doğalgaza çalışıyoruz. Doğalgaz hattımız Osmancık üzerinden gelecek. Kamulaştırma çalışmaları bitmek üzere. İnşallah 2016 yılı içerisinde Doğalgaz çalışmamızı da bitirmiş olacağız. Şehir içi içme suyu şebekesinin değiştirilmesi çalışması da kısa süre içerisinde başlayacak.


‘BORÇLAR YAPILANDIRILDI’


Yapılandırılmış borçlarımız var. Ben bunları sorun etmiyorum. Bunlar ödenemeyecek şekilde borçlar değil.  Belediye Başkanlığı için beş yıl kısa bir süre. Beş aydır yoğun bir şekilde Ankara trafiğimiz var. Haftada iki gün Ankara’dayız.  Zamana karşı yarışıyoruz.  2015 Yılı bütçe görüşmelerinde İskilip’in ihtiyaç duyduğu önemli konuların yatırım programına alınması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Belediyemizin mali disiplininde sıkı bir politika takip ediyoruz”


‘HİÇ KİMSENİN İŞİNE SON VERMEDİK’


Şu ana kadar hiçbir personelimizin işine son vermedik. Personel konusunda ekonomik davranmak için birimler arası geçişler yaptık. Belediye Başkanlığımızın kapısı da ilk günden bu yana her zaman açık. Her vatandaşımızın sorununu dinliyor, çözüm yolları arıyoruz.


‘TARİHE GEÇECEK ÇALIŞMALAR’


Yapmış olduğumuz çalışmalar 1-2 aylık çalışmalar değil. Ak Parti çalışmıyor diyen arkadaşlarımız var. Belediyemiz şu anda tarihe geçecek çalışmalara imza atıyor. 30 Martta hedefimiz üç  yıl demiştik. Üç yıl gibi kısa sürede alt yapı çalışmalarımızı bitirerek belki de Türkiye tarihine geçeceğiz.


‘VERDiGİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ’


“Her mahalleye en az ikişer adet park yapacağız. 30 Mart seçimlerinde ne söylediysek halen arkasındayız. Biz düğün salonu, park sorununu çözeceğiz. Toplamda 30 adet çocuk parkı yapacağız. İskilip-Çankırı yolunun 2015 yatırım programına alınması için var gücümüzle çalışıyoruz. İskilip esnafımızı ayağa kaldırmak adına Açık Tarım Ceza Evi projemiz var. Dere Kargın mevkiinde gölet projemiz var. Bu göletimiz baraj gölü yüksekliğinde olacak. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek için TOKİ projemiz var. Sağlık Meslek Lisesi’ne yeni bina kazandıracağız. Kale projemizle ilçemizin turizmine katkı sağlayacağız. Sokak Sağlıklaştırma projelerimiz devam ediyor” dedi.




Son Güncelleme: 16.10.2014 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.